dargre` Opublikowano 29 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2006 Odpowiedź w sumie prosta jak dla mnie. Hosting powinien być tam gdzie nasz rynek docelowy. Więc jeśli liczycz na USA, hosting w USA. Chcesz dotrzeć do klientów UK - maszyny w UK. I jedynie w przypadku Polski nie widzę aż tak dużej potrzeby stawiania stron na polskim hostingu. Nie dotyczy to potentatów, którzy pracują w zupełnie innych warunkach, lecz tych wszyskich indywidualistów jak wielu z nas... No bo co z tego, że będziesz miał polski hosting, jeśli strona się nie będzie ładować, mysql szwankować, a sam serwer padać dwa razy na dzień... Więc lepiej niech sobie strona nawet w Indiach stoi, ale wszystko działa jak trzeba. Dla pozycjonowania nie ma znaczenia sam fakt, że np. strona z polskim contentem stoi sobie w USA. Sorry, nie odpowiadam na PMy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomson_ Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 E tam, przesadzasz, można w Polsce znaleźć bardzo dobre hostingi. Niekoniecznie te duże i szeroko rozreklamowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xramzes Opublikowano 30 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2006 Ale zazwyczaj z tymi skromnymi 'hostingami' jest roznie... mam na mysli o stabilnosc. zazwyczaj wykupuja jeden serwer i dziela na nim miejsca dla 1000 userow. Cos padnie to biora nastepny a uzytkownikom przywracaja backupy w ciagu miesiaca... Opisuje zdarzenia z wlasnych obserwacji. Ja teraz zainwestowalem w nazwa.pl Przeczytaj uważnie, ZANIM NAPISZESZ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.