remik09 Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 mam pewien problem z divami a mianowicie chcialbym aby moja tabelka wygladala w ten sposob https://img45.imageshack.us/img45/5839/1bm4.jpg moj css .glowna {border: 2px solid #DBDBDB; width: 90%; background-color: #FFFFFF; margin: 0 auto;} .news {border: 0px solid #FFFFFF; background-color: #DBDBDB; margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; color: #727272; font-size: 14px;} .tyt {width: 100%;} .tytul {background-color: #F9F9F9; width: 10%; margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; color: #2F3132; font-size: 12px; float:left;} .tytul_input {background-color: #EFEFEF; margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; color: #2F3132; font-size: 12px; float:left; width: 90%;} i moje divy <form method="post" action="add_news_ac.php" enctype="multipart/form-data" id="post"> <div class="glowna"> <div class="news"> <center>Dodaj news</center> </div> <div class="tyt"> <div class="tytul"> <center><b>Tytuł:</b></center> </div> <div class="tytul_input"> <input name="tytul" type="text" style="width: 100%" /> </div> </div> </div> </form> i wyglada to zgola inaczej :/ cala ramka konczy sie na divie oznaczonym numerem 1, a 2 i 3 sa w polowie jego dolnej krawedzi, moglby ktos mi moze podpowiedziec gdzie tkwi blad ? PS jak co to moze jeszcze doctype bo moze tu cos jest zle chociaz nie wydaje mi sie <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "https://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd"> <html xmlns="https://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl"> Blog osobisty Rozwój osobisty Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEGE Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Wklej linka z plikiem - bedzie latwiej sprawdzic. Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik09 Opublikowano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 https://whiteseo.info/add_news.php Blog osobisty Rozwój osobisty Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GEGE Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Nie wiem czy o to chodzi bo Twoj link ze zdjeciem nie dziala <style type="text/css"> .glowna {border: 2px solid #DBDBDB; width: 90%; background-color: #FFFFFF; margin: 0 auto; height: 100px;} .news { border: 0px solid #FFFFFF; background-color: #DBDBDB; margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; color: #727272; font-size: 14px; text-align: center; } .tytul {font-weight: bold; text-align: center; background-color: #F9F9F9; width: 10%; margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; color: #2F3132; font-size: 12px; float:left;} .tytul_input {background-color: #EFEFEF; margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; color: #2F3132; font-size: 12px; float:left; width: 85%;} </style> <title></title> </head> <body> <form method="post" action="add_news_ac.php" enctype="multipart/form-data" id="post"> <div class="glowna"> <div class="news">Dodaj news</div> <div class="tytul">Tytu^(3):</div> <div class="tytul_input"> <input name="tytul" type="text" style="width: 100%" /> </div> </div> </div> </form> </body> </html> Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik09 Opublikowano 30 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 yy takie troche na okolo rozwiazanie tez nad nim myslalem ale to nie jest zbyt poprawne, mie nie chodzi o ustalanie wysokosci tego diva, on ma sie rozszerzac automatycznie, a nie wiem czemu tego nie robi Blog osobisty Rozwój osobisty Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--Nuta-- Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 jejku ludzie czy wy nie mylicie DIV z TD? przecież w CSS nie chodzi o to żeby wszystko co photoshop pociął na tabelkę przerobić na bloki. poza tym to jest forum również o optymalizacji a tu takie kwiatki: margin: 1px 1px 1px 1px; padding: 2px 2px 2px 2px; a dlaczego nie: margin:1px; padding:1px; przy tym pierwszym sposobie plik CSS rozrasta się jak szalony... dobra, uniosłem się więc w ramach edukacji po edycie piszę kod formularza i wstęp do CSS a potem w ramach nauki która nie pójdzie w las sam zredukujesz ten ko o połowę i wszystko będzie ci działać <form method="post" action="add_news_ac.php" enctype="multipart/form-data" id="post"> <h1>Dodaj news</h1> <span>Tytuł:</span> <input name="tytul" type="text" /> </form> CSS: #post { ... } #post h1 { ... } #post span {...} #post input { ... } nie wiem jak to ma dokładnie wyglądać (nie wiedzę np. miejsca do wpisania treści) N. www.dobre-precle.pl - 30 dobrych, płatnych presell page - PR 0-3 Wiadomości Sportowe - Subiektywne felietony o sporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remik09 Opublikowano 31 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 wlasnie myslalem zeby przerobic to na tabelki ale jakos tak chcialem sie pomeczyc z divami i wyczaic czemu to nie gra nuta@ niesprawdzam twojego sposobu ale wiem ze i tak nie zadziala bo niezrozumiales problemu al z tym marginem to przesadzilem moze troche edyta i to jest plik admina wiec nie przykladalem sie do optymalizacji tylko do tego by mi bylo wygodnie pisac Blog osobisty Rozwój osobisty Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.