Hellz Opublikowano 9 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2005 Nie wydaję mi się, żeby to była wina monitora, a nawet mogę to stwierdzić z całą pewnością jako elektronik z zawodu Pod tym samym systemem operacyjnym i przy identycznych ustawieniach obrazu w dwóch różnych przeglądarkach sprawa wygląda zupełnie inaczej. Często można zauważyć, że na stronach internetowych, gdzie tło nie jest zapisane w postaci obrazka, występują różnice między odcieniami kolorów layoutu i tła (np. taka szara wokół przycisków na białym tle). Chyba jednak pozostanę przy 1px gifach... Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Mi nie chodzilo o to, ze w Twoim przypadku to jest wina monitora, tylko chcialem zauwazyc, ze kazdy ma inne ustawienia monitora i roznice w odcieniu sa widoczne. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuel Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 ze kazdy ma inne ustawienia monitora i roznice w odcieniu sa widoczne Jednak gdy zczytam sobie wartości koloru w formacie #123456, to w różnych przeglądarkach wygląda zupełnie inaczej. Wydaje mi się, że Hellz ma na myśli siebie i tylko siebie;-) pozdrawiam. omnia mea mecum porto In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Wydaje mi się, że Hellz ma na myśli siebie i tylko siebie;-) No coz... temat przyklejony jest dla wszystkich. https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry436377. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Monitor ma duze znaczenie - na LCD i na zwyklych kolory wygladają odrobinę inaczej. Roznica mala, ale jednak - i czasami nabiera znaczenia gdy na LCD cos jeszcze wyglada matowo, a na zwyklym juz jest minimalnie jaskrawe. Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Witam Chyba nie do końca się rozumiemy Powiem po kolei: robię layout w photoshopie, gdy go potne to czasami w kawalku z obrazkiem jest fragment koloru tla, np. jak tutaj by byl, gdybym pocial https://www.toya.net.pl/~hellzt/eq/ (między np. żółtym środkiem a pomarańczowym tłem). Gdy wezmę i zczytam kod koloru w Photoshopie, to na jednej przeglądarce tło w ten sposób uzyskane współgra z grafiką, a w innej nie. I to jest ten problem Jeżeli chodzi o różne monitory, to jest naturalne, że nasza strona będzie różnie na nich wyglądać. Jest to związane przede wszystkim z ustawieniami kontrastu, jasności, systemu operacyjnego, zużyciem monitora itd. Łatwy przykład - spójrzcie na obraz w straym Tv marki Electron, a potem na nowiutkiego Sony. Mimo wyświetlania tego samego programu różnica będzie kolosalna. Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero3 Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 kilka mozliwosci do wyboru: - uzywasz nietypowej przestrzeni rgb w photoshopie - exportujesz jpgi z wlaczonym jakims profilem / gify z algorytmem redukcji ktory zmienia kolor pozycjonowanie inhead na fb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 10 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2005 Czyli szanowny kolega sugeruje, że problem tkwi w wyświetlaniu grafiki? Sprawdzę to dokładniej i napiszę, czy pomogło. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepher Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2005 A czy skrócone wersje heksadecymalnej reprezentacji kolorów, w sensie np. #000 dla czarnego, #f00 dla czerwonego, są zawsze prawidłowo interpretowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi