SinusMaximus Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Skąd firmy sprawdzające dane właściciela domeny takie jak who.is biorą te informacje? Jest jakaś organizacja, która te informacje udostępnia? Moje katalog stron: Inbot.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 TAK - NASK w wypadku domen [pl] Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa - Rejestr domen najwyższego poziomu HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinusMaximus Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 A w przypadku zagranicznych? Moje katalog stron: Inbot.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Z pewnością rejestrator najwyższego poziomu dla danej domeny. A konkretnie do czegoś zmierzasz, że o to (WHOISY) Pytasz ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaś Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Ten rejestrator to: https://whois.icann.org/en Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinusMaximus Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Zastanawiam się skąd mają dane i w jaki sposób działają portale, które udostępniają dane whois, bo pobierają spore kwoty za sprawdzenie zwłaszcza dla dużej liczby domen. Czy da się samemu uzyskać dostępu z pominięciem pośredników Moje katalog stron: Inbot.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Lepsze możliwość odpytania bazy whois mają partnerzy czyli rejestratorzy domenWysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinusMaximus Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Nie będąc rejestratorem nie ma możliwości z zewnątrz dostępu jako zwykły użytkownik? Moje katalog stron: Inbot.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Pod byle jakim linuxem z linii poleceń możesz dopytać Wysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinusMaximus Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Zwraca też informacje o założonej opcji? Moje katalog stron: Inbot.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.k Opublikowano 24 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 ICANN to nie rejestrator, oni można powiedzieć generalnie odpowiadają za internet Różne końcówki (zarówno narodowe jak i globalne) mają różne organizacje zarządzające, choćby tu masz listę iana.org/domains/root/db Portale o których wspominasz biorę zapewne tę sporą kasę nie za podawanie danych właściciela ale za posiadaną historię i różne powiązania... Opcje to pomysł nasku na zarabianie Pozdrawiam, Piotr K. Zobacz eleganckie szablony dla swojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.