Skocz do zawartości

Apka do zarządzania publikacjami/treściami zaplecza

Majestiq

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam czegoś co pozwoli mi jakoś katalogować/segregować informacje dotyczące artykułów na poszczególnych stronach zaplecza.

Copywriter dostarcza mi np 10 tekstów dla domeny A + 10 dla B + 10 dla C

Chciałbym to wrzucić do programu - info, że np. dany tekst jest na stronie zapleczowej A, a potem jak np z jakiegoś powodu zaplecze przestanie

istnieć (np blog zostanie usunięty) będę mógł łatwo po jego URL wyszukać teksty, które się tam znajdowały i wykorzystać gdzie indziej.

W sumie można coś takiego szybko napisać, ale może istnieje jakieś gotowe rozwiązanie, albo program do zarządzania zapleczem, które takie funkcje posiada ?

Konwerter umożliwiający pobieranie mp3 z youtube.

Nasuwa mi się kilka pytań:

1. skąd ten soft ma wiedzieć jaki jest URL do tych wpisów? Chcesz ręcznie podawać?

2. jeśli nie będziesz podawał ręcznie to ma również publikować wpisy?

3. zaplecze oparte o konkretny CMS, strony htmlowe?

Może ManageWP, InfiniteWP dla WordPress?

Stworzenie czegoś co pozwoli przechowywać teksty dla konkretnych domen nie jest problemem.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

No tak, myślałem o najprostszym rozwiązaniu - 2 pola - podajemy adres url, oraz w 2 treść artykułu, może jakieś automatyczne id do tego i tyle.

Publikować będę ręcznie, lub za pomocą czegoś innego, to ma tylko przechowywać informacje na temat powiązań tekstów ze stronami zaplecza (różne cmsy, blogi itp).

Wolałbym, żeby to nie było rozwiązanie pod WP,  tylko najlepiej desktopowe, ew. prosty skrypt w php + bd.

Prostym, skutecznym, szybkim i jednocześnie tanim rozwiązaniem jest odpowiednia struktura katalogów na dysku.

Przykładowo:

Katalog "nazwa domeny"

w nim:

- teksty od pisarzy

- templatka

- ustawienia

- kopia strony

- kopia bazy jeśli jest

- plik tekstowy z ważnymi informacjami

itp

do tego strona dodana do jakiegokolwiek monitoringu istnienia.

Strona wylatuje np z darmowego hosta, wrzucasz wszystko na nowy i tylko nazwę katalogu zmieniasz i kilka informacji w plikach tekstowych.

Można to zautomatyzować, kiedyś nawet próbowałem kogoś tu do tego namówić, ale uznał że nie ma zapotrzebowania.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

8 godzin temu, Majestiq napisał:

No tak, myślałem o najprostszym rozwiązaniu - 2 pola - podajemy adres url, oraz w 2 treść artykułu, może jakieś automatyczne id do tego i tyle.

Publikować będę ręcznie, lub za pomocą czegoś innego, to ma tylko przechowywać informacje na temat powiązań tekstów ze stronami zaplecza (różne cmsy, blogi itp).

Wolałbym, żeby to nie było rozwiązanie pod WP,  tylko najlepiej desktopowe, ew. prosty skrypt w php + bd.

Szczerze mowiac nie kojarze zeby cos takiego istnialo ale jesli znajdziesz to podziel sie informacja :) Natomiast jesli nic nie znajdziesz to napisz. Jestem w stanie stworzyc Tobie cos takiego dosc szbko.

Wrzucisz sobie to na serwer i bedziesz mial do tego dostep z kazdego miejsca.

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

17 godzin temu, Mariusz napisał:

Prostym, skutecznym, szybkim i jednocześnie.......

Korzystałem z tego sposobu, jednak przy dużej liczbie "projektów" robi się mish-mash. Ciężko coś znaleźć, a chciałbym mieć również możliwość wyszukiwania np po tekście/fragmencie tekstu, powiązanego z nim adresu url.

Na katalogach będzie ciężko ;)

Dnia 6.04.2018 o 14:19, Majestiq napisał:

Korzystałem z tego sposobu, jednak przy dużej liczbie "projektów" robi się mish-mash. Ciężko coś znaleźć, a chciałbym mieć również możliwość wyszukiwania np po tekście/fragmencie tekstu, powiązanego z nim adresu url.

Na katalogach będzie ciężko ;)

To prawda. Najlepsza wtedy dedykowana apka pod Twoje potrzeby.

Albo gmail i tam trzymanie całości. Ta wyszukiwarka znajdzie wszystko, nawet to czego nie chcesz :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności