Skocz do zawartości

[pytanie] Różnica miedzy domenami pl a domenami typu fun/space

Adam1986

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i od razu pytam. 
Nie potrafię znaleźć jednoznacznej odpowiedzi na zagadnienie które mnie nurtuje. 
Otóż  wiedząc, że domeny regionalne są trochę "slabsze" niż domeny pl/com itd.
Czy to również dotyczy domen typu np. club typu fun win i innych tego typu tematycznych końcówek ? 
Czy trudniej pozycjonuje się taką domenę na konkretny kraj ?

Nie ma zadnej roznicy w "wadze" (czy "jakosci") pomiedzy nowymi TLD a powiedzmy .com. Obecnie adres strony (jej domena, czy tez slowo kluczowe ktore tworzy nazwe) maja bardzo maly wplyw na to jak google ja postrzega.

Przeczytaj wiecej: https://webmasters.googleblog.com/2015/07/googles-handling-of-new-top-level.html

Moim zdaniem różnica jest polegająca na odbieraniu potencjalnego klienta pod względem podłapania, ja bym sugerował się bardziej znaną mi marką typu com.pl, com, pl. Oczywiście każda dziedzina może mieć swoją końcówkę czy to sklep typu .net etc. :) Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności