Pozycjoner.pro Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Cześć, Projektujemy nową stronę firmową i jedna z funkcji na której mi zależało to zgodność kodu z AMP. Od programisty dostałem informację, że tak naprawdę AMP oznacza, stworzenie kolejnej wersji strony pod urządzenia mobilne. Z powodu ograniczeń czasowych i budżetowych, zabronował mi, że tylko jedna podstrona, ta na której mi najbardziej zależy będzie wykonana dodatkowo w tym standardzie. Czy waszym zdaniem, takie rozwiązanie ma sens ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 NIE HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgodność strony z standardami mobilnych urządzeń obecnie to konieczność, jak depilacja u kobiet. A koder oczywiście może różne bajki opowiadać tylko dla tego żeby mniej napracować się a kasy wzięć tyle samo. Powiedz koderowi, że strona firmowa, jeszcze w takiej branży, zaprojektowana w 2017 roku po prostu nie może być inna i tyle. Myślę, że on stronę https://www.ampproject.org widział, tam wszytko pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abcseo.pl Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 22 godziny temu, Pozycjoner.pro napisał: Z powodu ograniczeń czasowych i budżetowych, zabronował mi, że tylko jedna podstrona, ta na której mi najbardziej zależy będzie wykonana dodatkowo w tym standardzie To trochę bez sensu Jak już robi coś to niech się przykłada też do standardów. To też mu powiedz że za podstrony zapłacisz mu inną cenę:) Pozycjonowanie Stron Internetowych, Google Ads, Tworzenie Stron Internetowych, Email Marketing Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 IMHO Ten cały ampproject, to jakiś twór wymyślony na siłę. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemans88 Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2017 Dnia 27.07.2017 o 13:20, MaxPan napisał: Powiedz koderowi, że strona firmowa, jeszcze w takiej branży, zaprojektowana w 2017 roku po prostu nie może być inna i tyle. Święte słowa. AMP jest dziś tym, czym Responsive Web Design był w 2013 roku. Koder jak najbardziej ma prawo kasować więcej, bo jest to pewnego rodzaju innowacja a więc coś czego wszyscy w konkurencji nie oferują "w standardzie" a jak znam życie i zepsucie branży to z 80% na pewno jeszcze tego nie ogarnia a 50% to w ogóle nie wie co to jest. Ale karygodne jest to co zaproponował - mógł po prostu odmówić. Daje wam iluzję że takie wyjście pewnego rodzaju kompromisem a tak naprawdę nic nie da. Powinno być tak, że on was pyta czy jesteście w stanie dopłacić powiedzmy 10% ceny projektu za wdrożenie nowoczesnego standardu AMP. Sytuacja WIN - WIN no ale to trzeba trafić do odpowiednich osób a nie kogoś kto tworzenia stron uczy się z YouTube. Pozdrawiam serdecznie. Web Design Studio XGATE web hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taxx Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Jest sens wprowadzać ampa w przypadku strony zoptymalizowanej na 85+ w pagespeed? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shpyo Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Olałbym. Jak zrobisz dobre RWD to lepiej na tym wyjdziesz. Minusem tego rozwiązanie będzie brak snippetu w SERPach. blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.