Bolko Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Dzień dobry. Jestem zielony wiec przepraszam za brak właściwej terminologii. Plan był taki: Chcę sprzedawać torby mojego projektu dla matek z dziećmi przez internet. Tworzę listę słów kluczowych. Napiszę kilkaset artykułów w oparciu o listę powyższych słów kluczowych. Kupić stronę www umieścić na niej teksty Iść do agencji SEO która ją wypromuje. Torby się sprzedają się a kasa leci Mam tylko jeden problem. Korzystam z wyszukiwarki Senuto do budowania listy słów kluczowych. Dla porządku sprawdziłem (przed chwilą) w google keyword planerze i sytuacja jest mniej więcej na tym samym poziomie. Chodzi o to że np dla frazy "wakacje z dzieckiem" jest średnio ok 300 wyszukiwań miesięcznie. I to jest bardzo dobry wynik!!. A te hasła które tak naprawdę by mnie interesowały to poziom wyszukiwania oscyluje wokół 10-20 wyszukiwań I teraz moje pytanie czy tak ma być? Może naiwne ale zakładałem że : -zbuduję bazę 100 słów kluczowych o łacznej "mocy" 100 tys. wyszukiwań /miesiąc -z tych 100 tys wyszukiwań zbiorę 10% ruchu czyli 10 tys wyszukiwań - i będę przy konwersji na poziomie 1% bedę sprzedawał 100 toreb i dla mnie to jest OK A w przy powiedzmy 20 wyszukiwaniach / słowo x 100 słów=2000 wyszukiwań. I JEŚLI nawet zbiorę 100% ruchu to przy konwersji 1% daje mi 20 toreb. krótko KICHA. gdzie jest błąd w moim myśleniu ? Bo naprawdę trudno mi uwierzyć że na frazę "wyjazd z dzieckiem" jest tylko 90 wyszukiwań w czasach gdy na facebooku niektórzy jak robią kupę to informują o tym cały świat. Co mam wpisać w googla żeby się dowiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 problem podstawowy jak wbić w topy 100 słów kluczowych, generalnie koncepcja do ( )*( ) udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian1984 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Tak, na szybko Ci podpowiem, jest jeszcze pewni kilkaset fraz dzieki którym bedziesz pozyskiwać ruch. Ruch szczególnie w sklepie nie pochodzi tylko z topowych słów kluczowych. Myślisz, że naprawde tak dużo osób wpisuje dokładnie taką fraze "wyjazd z dzieckiem" ? Zapominasz o long tailu, to zawsze jest spore źródło ruchu. Ps. Semstorm również pokazał 90 wyszukiwań na tą fraze. www.dronsfera.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolko Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 @Arkaszka jakie hasła wpisać w googla żeby strategia była OK Jako utrudnienie dodam że produkt który chcę sprzedawać jest unikatowy (mam patent). Ludzie nie widzą że takie coś istnieje. @Sebastian "jest jeszcze pewni kilkaset fraz dzieki którym bedziesz pozyskiwać ruch." Potrzebuje wypozycjonować 1000 fraz, chętni sie napewno znajdą pytanie tylko za ile. NIe zapominam o long tailu. Ja zakładałem że long tail to są właśnie takie frazy z 30 wyszukiwaniami. Od dwóch dni próbuje znaleść frazy 1000+ i nie potrafię i to jest dla mnie problemem BTW Kurcze nie rozumiem jednego jak wpisuje w googla "wyjazd z dzieckiem" to mam 800 tys wyników A jak wpisuje w planerze jest 300. Czyli odpowiadając obrazowo: na 300 zapytań jest 800 tys możliwych odpowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 to proste, jeśli chce kupić torbę na wina, to wpisuje hasło torba na wino, ewentualnie jakieś podobne, a nie jak wybrać najlepsze wino, albo torby prady mimo że wyszukiwań będzie 5 mln. Oczywiście jeśli moja strona pojawi sie na hasło haftowane torby na wino z lnu to fajnie, bo może trafię amatora akurat na ten towar. Z założenia ludzie są leniwi, więc najleszy ruch idzie po podpowiedziach G udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 problem podstawowy jak wbić w topy 100 słów kluczowych, generalnie koncepcja do ( )*( ) Chyba raczysz żartować, jak się pytasz jak wbić 100 fraz w top Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzSz. Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 problem podstawowy jak wbić w topy 100 słów kluczowych, generalnie koncepcja do ( )*( ) Chyba raczysz żartować, jak się pytasz jak wbić 100 fraz w top Xann - jakiego systemu byś użył? Piękne i lśniące włosy sprawiają, że czujesz się młodo! Sprawdź na portalu KOBIECO.PL jak poderwać chłopaka sprawdzonymi sposobami! Towarzystwo budownictwa społecznego TBS to krok ku lepszej przyszłości... Czy długi to także jeden z Twoich problemów? sprawdź jak szybko wyjść ze spirali zadłużenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tak, tak super SWL działa, Xann może nauczyłbyś się wbijać stabilnie stronę na kilka fraz, a później kozaczył że wbijesz pojedyńczą stronę na setkę fraz. Dodatkowo aby aby osiągnąć taki ruch musiałby kolega wbić strony w top 3 udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Torby się sprzedają się a kasa leciTo ja widzę prostsze rozwiązania, a mianowicie skorzystać z kampanii AdWords. Dzięki temu zobaczysz:- czy w ogóle Twoje torby się sprzedają, bo może nie być zapotrzebowania na tego typu artykuły; - jeśli będzie sprzedaż zobaczysz, które "keywords" robią robotę i na takie możesz pozycjonować; - nie wiążesz się umową z SELoMasterami, co jest korzystne na wypadek punktu pierwszego; Jeśli stwierdzisz, że jest sprzedaż, to możesz spokojnie myśleć nad rezygnacją z AW i zastąpić pozycjonowaniem. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xann Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tak, tak super SWL działa, Xann może nauczyłbyś się wbijać stabilnie stronę na kilka fraz, a później kozaczył że wbijesz pojedyńczą stronę na setkę fraz. Dodatkowo aby aby osiągnąć taki ruch musiałby kolega wbić strony w top 3 O kolega daje gwarancje na stabilne pozycje? No to się kolega pochwali co to za wspaniala firma że daje takie gwarnacje ... Xann - jakiego systemu byś użył? Po co systemu ? Wystarczy pomysleć chwile i da się bez systemu Marketing internetowy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 G chyba mnie lubi i zdecydowana większość fraz stoi mi stabilnie udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo911 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Skoro Twój produkt jest innowacyjny, to pomyśl o innych kanałach promocji i najpierw zbuduj zainteresowanie wokół niego. Kilka pomysłów na gorąco: - blogi parentingowe - reklama w social media (facebook ads/aktywne prowadzenie fanpage) - kampania adwords na frazy nieco bardziej ogólne + sieć reklamowa kierowana na miejsca związane z rodzicami - mailing na odpowiednio stargetowaną bazę A frazy typu "wakacje z dzieckiem" przyniosą niewiele ruchu, a i konwersji z tego nie będzie albo będzie bardzo mała. Raczej skup się na frazach bardziej bezpośrednio zwiazanych z Twoim produktem np. torby dla mam (1300 wyszukań wg KeywordPlanner) i pokrewne z mniejszą ilością wyszukań. Pozycjonowanie stron Gdańsk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.