cashmajster Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Naszła mnie taka chcica, aby dowiedzieć się do jakich katalogów wy dodajecie strony, aby linki miały sensowną wartość. Myślę tutaj o dużym wyselekcjonowaniu stron. Aby stworzyć listę NAJBARDZIEJ wartościowych katalogów pod względem SEO. Wszyscy znają spis mara, mcza no i inne, jednak chodzi mi tutaj o szczególne katalogi, które nie muszą być darmowe ale dają naprawdę troche powera. No więc ja może trochę spróbuję zacząć aby było nam łatwiej WebwWeb- moim zdaniem bardzo dobrze prowadzony katalog stron, nie jest czystym zbiorem linków, ale także miejscem, gdzie ludzie szukają ciekawych stron także i trochę wejść może wpaść. Dodatkowo z tego co patrzyłem to kategorie webwweba dobrze trzymają się w G. DMOZ- pomijając PR= 9 (wg. optymalizacja.com) strony głównej, co z pewnością ma odzwierciedlenie w linkach to G. często pobiera opisy właśnie z tego katalogu i umieszcza je w swojej wyszukiwarce. W necie istnieje kilkaset kopii dmoza- dodanie do niego strony i co najważniejsze ZAAKCEPTOWANIE jej przez moderatora sprawi iż do twojej strony zaczną linkować kopie (kilkaset "katalogów"), także silny power. Katalog Onetu- może to i śmiech podawać go tutaj, ale pozycjonowanie to pozycjonowanie no i do tego można też zliczać wyszuśmieciarki. Pomijając PR= 5 (strona główna) to ma on dużą wartość w pozycjonowaniu w "wyszukiwarce" Pani Halinki. Katalog WP- dokładnie tak samo jak katalog onetu z wyjątkiem tego, że znaczenie ma w wyszukiwarce WP. *mile widziane uzasadnienie Czekam na wasze wypowiedzi. Może potem się jeszcze wygadam Case study jak pozyskać więcej leadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbexus Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Prawda płatny, chociaż ja miałem możliwość wpisania strony za frez, bo klient miał tam serwer. Szybko się zindeksował daje trafic i długi czas był jedynym widzianym BL przez google Chociaż strona była dodana do mnóstwa katalogów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cashmajster Opublikowano 12 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 O co chodzi w twojej wypowiedzi bo nie zrozumiałem niczego? Case study jak pozyskać więcej leadów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.