Informator Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Witam serdecznie. Piszę raczej z pytaniem, nie pomysłem na zwiększenie pozycji. Z ową sytuacją miałem tylko raz do czynienia. Witryna X została zafiltrowana... Dostała trzysta jedynkę na świerzą domenkę "darmówkę" (subdomenę). Pozycja wskoczyła na miejsce zafiltrowanej. Do czego dążę? 1. Zakup wstępnie dziesięciu domen. 2. Postawienie WP. Prosta strona z linkiem w tekście do głównego celu). 3. Mocne podlinkowanie, optymalizacja. 4. 301 z tych dziesięciu na witrynę docelową. Czy taki projekt jest warty wykonania? Jakie jest ryzyko? Pozdrawiam, Patryk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Jakie jest ryzyko? Powtórki z rozrywki ... Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informator Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Powtórki z rozrywki witryny głównej czy dziesięciu śmieci, które dla mnie mogą być zafiltrowane. (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 a jak 10 śmieci ma być zafiltrowane skoro na nich masz ustawione 301 ? Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informator Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Nie muszą być filtrowane. Podałem przykład, zapytanie dziesięciu domen dobrze podlinkowanych z przekierowaniem. Jakiego efektu mogę się spodziewać (banuk)? Czy ktoś testował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Od dwóch lat obserwuje konkurencje na domenie abc.pl. serwis duży ok 500 k zindeksowanych stron. Przez pierwsze 2 lata linkowali czym popadnie - masówka- wyniki ok top 15 na większość fraz. W drugim roku trochę mniej ich obserwowałem bo sam wszedłem w top 1-3, nie zagrażali mi wiec olałem ich trochę. Około 2 miesiące temu zrobili przekierowanie z domeny abc.pl na abc.com i w ciągu tyg. zaczęli wchodzić w topy i ponownie zmuszony jestem ich obserwować. Z tego co widzę to nadal linkują na stara domenę a na nową bardzo delikatnie - prawie zerowy przyrost linków. Wiec wydaje się to wyjściem /zabezpieczeniem przeciw filtrowym a i jeszcze pozycje ładnie rosną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informator Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2013 Łatwy sposób obejścia filtrowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylw Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Nie taki łatwy, bo nie koniecznie efekt się utrzyma przez dłuższy okres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.