k0l3c Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Czyli sytuacja podobna do mojej, przy czym w sumie ja dość długo nie dokłądałem linków do domen, które dostały powiadomienie. Tak czy inaczej swl odciąłem, poblokowałem, usunąłem masę linków i pozostałości, które były w spamie dodałem do disavow. Wg. średniego czasu w jakim mi odpowiadali, jutro, ostatecznie w poniedziałek powinienem dostać dwie odpowiedzi. Dam znać czy przeszło. Przypadek jednej z tych dwóch domen jest o tyle ciekawy, że wcześniej nie likwidowałem linków tak drastycznie, lecz stopniowo i za każdym razem wysyłałem prośbę. Jeżeli będzie negatyw po tylku prośbach (ponad 10) to będzie jasne czy ktoś to w ogóle czyta i sprawdza z rzeczywistością, czy to zwykły random. Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiszbon Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Kiedyś można było wysłać prośbę o ponowne rozpatrzenie jakiejkolwiek witryny formularzem od googla, teraz jak chce zgłosić ponowne rozpatrzenie to przekierowuje mnie na webmaster tools i wskazujac witryne któą chcę zgłosić pokazuje że żadne działania ręczne nie zostały narzucone, czyli filtr ręczny odpada ale jednakk strona spadła na łeb na szyje. Może ja źle szukam a może juz nie ma opcji ponownego zgłaszania tylko ta dla filtrów ręcznych. Jeśli ktoś ma jeszcze ten adres do ponownego zgłąszania to poprosze o link lub informację że to już nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzu Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ponowne zgłoszenie można tylko wysłać w przypadku filtra ręcznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 A i tak się musimy liczyć że odpowiada automat Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Ten automat jest perfidny :-) Odpowiada w losowych odstępach czasu aby zgłaszający myślał, że jest duża liczba oczekujących do "ręcznego" sprawdzenia Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 dokładnie na zadane pytania nie odpowiada, tylko leci regółka jak na automata przystało: Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Algorytm pewnie wygląda tak, że dopóki nie znikną "toksyczne" linki jest gra w ping ponga z automatem i żaden człowiek nie czyta tego co się napisze. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 No tak tylko czemu masz info o recznym:) Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 "Ręcznie" zaznaczyli kilka linków. To co napisałem wcześniej odbywa się po tym zaznaczeniu. Chociaż nie wierzę w to "ręczne" zaznaczanie, to pewnie również robi już automat. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remberciak Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 dokładnie tak jest jak piszesz:) Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński. link zdjęty Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Nie ma czegoś takiego jak ręczne filtry Tak samo wychodzi się z algorytmicznego jak z "ręcznego". Tylko dlatego, że niby "algorytmiczny" to jest początek późniejszego "ręcznego". Nie wiem jak Wy, ale ja nie wierzę w to, że siedzi tam cały naród hinduski i sprawdza po kolei każdą stronę w sieci żeby nałożyć jej filtra, bo może ma jakiegoś linka be. Wszystko leci algorytmem a regułka o "ręcznym" to zwykła socjotechnika i nic więcej tylko po to, żeby pokemony się "spowiadały" i pokazywały strony, które z automatu nie załapały się na filtr i przekazują moc. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Przypuszczam, że "ręczność" tego filtra polega na tym, że jak zacznie się zabawy w pisanie spowiedzi, to wyjście z niego możliwe jest wyłącznie poprzez ręczne działanie ze strony googla. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 To jest raczej oczywistość. Ciekawi mnie natomiast w jaki sposób uznają strony za "toksyczne". Myślicie, że wszystkie strony traktują tak samo? Czyt. jak to z dmozem ostatnio, ktoś podpierdzielił kilka razy dmoza dla zabawy i już jest toksyczny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medox Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Dodawałem linki jak szło, jednak miejscówki były całkiem dobre. Filtr dostałem dopiero po dodaniu 100 profili z dobrych miejsc i podlinkowaniu SB(oczywiście profili). Teraz zrezygnowałem z na..... linkami, bazuję na dobrych artach i indeksowaniu poprzez BLI (koszt basic 15$/miesiąc za 1,5k linków do indeksu), większość linków indeksujących `nf. Efekty wg mnie dobre. Do zafiltrowanych domen zaplecza(oraz niektórych dochodowych) nie wracam, wg mnie szkoda czasu. Swoją drogą domena z filtrem po dodaniu do portali typu pinterest, FB, Tw(tylko linki nf) +700 miejsc w rankingu, jest tam gdzie jej miejsce, filtr zdjęty wg mnie. https://leczyc.pl - Oferta stacjonarnego leczenia alkoholizmu Warszawapsychiatra Warszawa - https://psychiatra-gabinet.plInteresuje Cię problematyka zależności odwiedź https://medox.org.pl znajdziesz odpowiedź jak leczyć uzależnienia, tu nie leczą pedagodzy i księża tylko lekarze i psycholodzy z uprawnieniami.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sting2005 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Czyt. jak to z dmozem ostatnio, ktoś podpierdzielił kilka razy dmoza dla zabawy i już jest toksyczny? DMOZ nie jest toksyczny, zostało to już sprostowane przez Googla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.