TheMatthew173 Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Hej, mam zamiar stworzyć swój drugi katalog stron i zastanawiam się na skryptem tego katalogu - zrobić go na katalogu otwarty mini? Naturalnie nie byłaby to farma linków, tylko moderowany, zadbany katalog stron. Opłaca się tworzyć katalog/katalogi na tym skrypcie? Nie jest on przestarzały? Sam na przykład gdy wchodzę na jakiś katalog na tym skrypcie, to od razu mam przeczucia, że jest niemoderowanym śmietniskiem A może lepiej wydać te 150 zł na porządny skrypt? Pozdrawiam Ps: nie piszcie, że było już tyle pytań na PiO - chciałbym znać odpowiedź na rok 2013 Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaxu Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Ekspertem nie jestem ale są jeszcze ludzie, którzy stawiają na tym skrypcie katalogi więc może się to jeszcze opłacać. Jeśli taki katalog byłby dobrze moderowany, z oryginalną skórką to myślę że nie byłby dużo gorszych od swoich rówieśników postawionych na wp-kacie czy seokatalogu. Jeśli chodzi o optymalizację to faktycznie może mieć lekkie braki no ale jest za darmo, nie można mieć wszystkiego. A poza tym to jakaś odmiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iMariush Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Jak dla mnie nie warto. Samo 5 linków w stopce na starcie dyskwalifikuje wg. mnie ten skrypt. Ponadto masa dodawarek oraz: https://www.forum.opt...mi/#entry641441 Osobiście uwielbiam darmowe arfooo. Ewentualnie Webnews za 54 zł Inteligentne mieszkania Smartwell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hisel Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Dokładnie 5 linków w stopce to zdecydowanie za dużo. Moim zdaniem nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Przy Arfooo trzeba się sporo napracować, ale chyba warto, patrząc na twój Katalog Firm, iMariush. Co jeszcze z darmowych skryptów polecacie? FreeGlobes? A może INDEXU z licencją na nielimitowaną liczbę domen? Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitrazzz Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Ja też polecam arfooo. Co prawda nigdy nie słyszałem wcześniej o smarty ale jakoś się człowiek wszystkiego po kolei uczy:) Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PLJeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Konfiguruję już Arfooo. Trochę będzie roboty (spolszczanie dużo mi zajmie), ale cóż - trzeba robić. Muszę poprzeglądać różne wtyczki, bo można je chyba na Arfooo instalować. Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Samo 5 linków w stopce na starcie dyskwalifikuje wg. mnie ten skrypt. Ale to chyba piszecie o otwartymi mini v2 ? Oryginalny skrypt posiada chyba 3 linki w stopce. Chcąc odpowiedzieć na pytanie autora, skrypt odstaje od płatnych rozwiązań. Jeśli masz zamiar tylko zainstalować i moderować - to polecam jakiś nowocześniejszy katalog. Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMatthew173 Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 @holee - widzę, że twoje katalogi też są na otwartym mini. Co prawda mocno zmodyfikowanym. Nie lepiej ten czas poświęcony na modyfikację tego skryptu przeznaczyć na coś innego, a kupić płatny skrypt? Kocham Polskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holee Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Nie lepiej ten czas poświęcony na modyfikację tego skryptu przeznaczyć na coś innego, a kupić płatny skrypt? Dla większości z nas, lepiej postawić katalog na gotowym skrypcie, a czas poświęcić np. na jego linkowanie. Ja swoje modyfikacje dorobiłem z różnych, innych powodów. Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW): Katalog stron Gąsik.net - PR 5 | Data powst.: 2007-01-18 Katalog stron Jabole.net - PR 4 | Data powst.: 2007-03-08 Katalog stron Ariz.pl - PR 4 | Data powst.: 2005-12-12 Katalog winiarski e-wina.net - PR 2 | Data powst.: 2007-02-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitrazzz Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Modyfikacje warto robić w każdym katalogu bez względu na to czy skrypt był płatny czy nie. Dzięki temu zyskuje unikalność. Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PLJeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.