papieros Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Przeglądam stronę www na kilku przeglądarkach, na FF i IE źródło strony jest inne, niż na Chromie, FF i Operze. Problem jest poważny bo dodany kod prawdopodobnie kradnie hasła (pisałem o tym tu) Czy ktoś się orientuje gdzie szukać tego syfu, który modyfikuje stronę przed załadowaniem do przeglądarki? Wszystkie dodatki powyłączałem, dalej ten syf siedzi. Skanowałem trzema antywirusami, żaden nic nie pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WebReklama Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Ale skanowałeś co? Tak na serio to musisz w pliczkach na ftpie szukać tych które zostały zmienione. Bo często antywir nie wykryje zakodowanego w JS kodu który bada przeglądarki i próbuje je odpowiednio "wyexpliotować". Ewentualnie - masz jakaś dziwaczną wtyczkę która się zainstalowała w FF i IE, a strona de facto jest czysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Strona jest czysta, to przeglądarka zmienia stronę (dopisuje kod). Wtyczki, dodatki powyłączane, a skanowałem cały komp i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqriusz182 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Search.certified-toolbar.com Zobacz czy nie masz uruchomionego procesu coś w tym stylu. Swego czasu narobił mi od cholery problemó Randki Ogłoszenia Lokalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 @makuriusz182 żadnych podejrzanych procesów nie widzę, usług też nie. Gdzieś to cholerstwo musi siedzieć ale nie mam pojęcia gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maqriusz182 Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 combofix może pomoże Randki Ogłoszenia Lokalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kayman Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 przeskanuj tym -> https://www.safer-networking.org/ lub czymś podobnym raz na tydzień to robię i raz na tydzień znajdzie to i owo -> kilka kilkanaście sztuk Mapy, plany, schematy, zdjęcia czyli typowe oraz nietypowe wykorzystanie LeafLet.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papieros Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 Jest, namierzyłem sk...syna Siedzi w: C:\Users\[nazwa-uzytkownika]\AppData\Roaming\Taoz\udaz.exe Startuje z rejestru HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run klucz: Wuodypumyq wartość: ścieżka jak wyżej Żeby go usunąć należy najpierw skasować plik udaz.exe albo zmienić nazwę, zrestartować komp i usunąć klucze z rejestru. Jakiś proces startowany przez udaz.exe odświeża rejestr i samo usunięcie z Run;a nic nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.