bart_ws Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam, jestem na etapie tworzenia strony na potrzeby mojej działalności. Chciałbym zrobić ją z wykorzystaniem html5 i css3, jednak w mojej przygodzie z kodowaniem stron nie miałem jeszcze do czynienia z najnowszymi wersjami wyżej wymienionych języków. Poniżej przedstawiam szablon struktury strony. Top strony <header> będzie składał się z: logo <h1> - po lewej stronie, po prawej będzie jakaś grafika/animacja nawiązująca do tematyki działalności, a poniżej będzie menu <nav>. Główna część strony będzie podzielona na 2 kolumny: <aside> oraz <article>. W <aside> planuję zrobić na głównej stronie grafikę z odnośnikami do głównych produktów, jakieś miejsce na promocje, itp., natomiast po wejściu np. na podstronę Oferta, będzie tam podział na kategorie produktów, i pod każdą z nich będzie kilka modeli z danej kategorii produktów. Po prawej stronie <article> będzie miejsce na dokładny opis wybranego produktu/usługi. Dół strony - stopka <footer> Moje pytanie jest następujące, czy użyłem odpowiednich znaczników na poszczególne sekcje strony? Głównie rozchodzi mi się tutaj o <article> i <aside>, ale proszę o sprawdzenie całości. Chciałbym aby strona była przyjazna wyszukiwarkom i przeglądarkom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veal Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Wątpliwości może budzić jedynie takie zastosowanie aside, ale moim zdaniem taka struktura jest poprawna i zgodna ze specyfikacją. Na przyszłość polecam diagram: Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_ws Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Też właśnie najbardziej mnie sekcja <aside> zastanawia. Co byś mi polecił tam zastosować? może na głównej <aside> a na podstronach z ofertą <section>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veal Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Ja bym dał wszędzie aside i się nie przejmował Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matw Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Bardzo fajny graf Programista WWW - blog Najśmieszniejsze obrazki z dziećmi i rodzicami! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.