wookie85 Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Przykładowo mam ustawione tak, że zdjęcia podpisywane są cyfrowo adresem www. Czy publikując je na różnych serwisach, będzie to procentowało na pozycjonowąną stronę ? Czy takie zdjęcia mogę wrzucać bez obaw żadnych na samą pozycjonowaną stronę ? pzdr Zdjęcia ślubne Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpress.pl Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Co znaczy, że zdjęcie jest podpisane cyfrowo? Czy chodzi o znak wodny? Jeśli tak, to google nie czyta jeszcze linków z grafik. BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV] BlackPress.pl na forum PiO Darmowa mieszarka synonimów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E-kreacja Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Jeśli chodzi Ci o nałożony na zdjęcie w programie graficznym adres strony to Google go nie odczyta (człowiek tak). Jeśli masz na myśli, że grafika jest linkiem to oczywiście jest to link prowadzący do Twojej strony. Świadczymy usługi pozycjonowania i tworzenia stron WWW - www.e-kreacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Nie. Większość lustrzanek daje możliwość ustawienia podpisu zdjęcia, zapisuje informacje w pliku po prostu. Tak jak dane np. o parametrach ekspozycji itd, w tzw EXIF-ie. Przy okazji, nie zakładając drugiego tematu. Zmieniłem serwer na inny, przeniosłem cała stronę na nowy ( wszystko na wordpressie ), i przekierowałem domenę ( nie mogę zmienić dns-ów nie wiem czemu :/ ). Czy jakoś odbije się to negatywnie na pozycjonowaniu dane domen czy raczej nie będzie tragedii ? pzdr Zdjęcia ślubne Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpress.pl Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Exif to nie podpis cyfrowy. Info o seo i exif masz tutaj: https://www.controlledvocabulary.com/blog/embedded-metadata-wont-help-seo.html Jeśli chodzi o zmianę serwera, to jeśli domena została bez zmian, to nie będzie żadnych zmian. Jeśli zrobiłeś poprawnie 301 to mogą być delikatne wahania, ale powinno być podobnie. BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV] BlackPress.pl na forum PiO Darmowa mieszarka synonimów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Troche się pogubiłem przy tej zmianie domen. Sytuacja wygląda tak, że stara strona i domena była na OVH : Domena www.mm-foto.pl , a strona na : www.mm-foto.pl/blog Nowa strona leży pod adresem : https://mm-foto.nstrefa.pl/slub/ , ustawiłem przekierownie : RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.mm-foto.pl(.*) [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://mm-foto.nstrefa.pl/slub//$1 [R=301,L] Wychodziło by, że wszystko jest ok. Tylko mam zonka ze zrobieniem nowej mapy strony, bo obecnie w web master tools przy domenie www.mm-foto.pl, tylko dla nie chce zaczytać mapę. Zdjęcia ślubne Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackpress.pl Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Coś chyba proces myślowy poszedł nie tak jak trzeba Wyniosłeś się z domeny .pl na subdomenę? W jakim celu? lepiej powalcz z tą domeną i postaw serwis na domenie .pl BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV] BlackPress.pl na forum PiO Darmowa mieszarka synonimów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Tak coś pokręciłem, ale to wynikało ze zmiany serwera itp i myślałem że nie mogę nowego serwera na domenie głównej z OVH postawić heh Prostuję właśnie sprawe. Zamykam serwer na OVH i przepinam DNS-y na Netmark. Na Netmarku zmieniam subdomenę na domenę główną, bo można od razu jak się okazuje. Tylko nie chciał bym obecnego bloga "stracić" po zmianie sub na domenę główną ale z tego co wiem nie ma problemu. Niby wszystko takie proste ale jak chce się serwer zmienić itd to człowiek się gubi Zdjęcia ślubne Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Z tego nic nie będzie, już przesadna kombinacja widze Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W jakim sensie kombinacja ? Generalnie wszystko już wyjaśniłem z obsługą Netmark, nawet w niedziele szybko kontakt heh. Zdjęcia ślubne Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie85 Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Nie wiem czy to wahania tylko ale niestety strona wyleciała z googli na niektore frazy a na inne poleciala mocno w dół :/. Mam tu na mysli zmiane serwera. Czy to normalne ze tak ujme pytanie ? Zdjęcia ślubne Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.