marek.seo Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Forum jest odwiedzane głównie przez boty, różnego rodzaju automatyczne dodawarki, w mniejszym stopniu przez zwykłych użytkowników. Mimo to z miesiąca na miesiąc jest coraz większe zapotrzebowanie na miesięczny transfer w hostingu. Jak rozwiązać ten problem? Nie warto zwiększać hostingu jedynie dla spamu od automatów, który i tak jest moderowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja1 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś się do Miona z tego forum, nie wiem czy jeszcze się tym zajmuje, ale kiedyś mi robił zabezpieczenie które działało w 100 procentach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 https://docs.google.com/document/pub?id=1et3t_lEWQIAkn1b1hOark99mmyIx4-fnCsud8N1ncFQ Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 exaBotDefender -> słaby pomysł. Blokuje nie tylko "boty", ale fizycznych userów którzy "szybciej klikają", a nie to to chodzi. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Mion ja mam coś takiego zastosowanego na jednej ze swoich stron i jest ok. Testowo sprawdziłem jeszcze jak wygląda blokowanie userów... po klikałem kilkadziesiąt kart od razu (ok.20-30) i nie zablokowało mnie. Zablokowało tylko jak otworzyłem ponad 30 i ile pamiętam. Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.seo Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 dzięki, ale jak to zainstalować. W pierwszej linii naszego skrypty dodajemy: <?php require('./exaBD.php'); ?> . Wkleić to do pliku common? 2.Kod require($phpbb_root_path . 'exaBD.php'); wklejamy na początek pliku common.php. gdzie to wkleić? po <?php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rokko Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zablokowało tylko jak otworzyłem ponad 30 i ile pamiętam. W takim razie takie zabezpieczenie jest guzik warte. Ale sam skrypt bardzo ciekawy, gdyby go ulepszyć nieco mógłby faktycznie stanowić dobry punkt w obronie przeciwko atakom ddos czy botom. @marek.seo, ja od siebie proponuję wpierw zrobić analizę najbardziej transferożernych elementów i dopiero wtedy podejmować kroki optymalizacyjne. Domeny na sprzedaż - pod zaplecze SEO, strony PP, strony firmowe, sklepy internetowe. Zapraszam również na podstronę z darmowymi narzędziami SEO >> https://techformator.pl/darmowe-narzedzia-seo/ Jeżeli jesteś zainteresowany publikacjami wpisów gościnnych, napisz do mnie @. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.