AbuDabi Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Mam strone na WordPressie oraz forum na skrypcie MyBB. Jak powinien wygladac dobry i poprawny wpisy w pliku robots.txt dla tych dwóch skryptow? Inne pytanie. Mam strone: mojastrona.pl oraz forum mojastrona.pl/forum tak wiec czy blokujac robotom DOSTEP do miejsc na forum powinienem w pliku robots.txt uzyc User-agent: * Disallow: /lista_userow.php czy Disallow: /forum/lista_userow.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huggo Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Robot.txt nie blokuje robota Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbuDabi Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 a co go blokuje, to jak mam zabronić indeksowania tego czego nie powinien indeksować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huggo Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 No index w meta tagu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbuDabi Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 to zly przykład bo jak mam np. na forum ustawić aby na forum nie sprawdzal profili userow za dużo kombinowania aby tam dodac metatag? Tylko poprzez blokadę w pliku robots np. no index mojastrona.pl.users.php wydaje mi się rozwiazaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.