Skocz do zawartości

Laptop pozycjonera

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat tak sie składa, że miałem okazje testować już jakiś czas temu.

Ale ok, dalej kupujcie przereklamowane pierdoły za 20-krotność swojej ceny i napędzajcie gospodarkę - zresztą o to tutaj chodzi.

Eldo - opakowani w folie

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

Podstawowe pytanie - jakie masz łącze i jakie możliwości. Od szybkości internetu bardzo zależą potrzeby sprzętowe.

Przy ~40Mbitach wystarczał mi spokojnie asus k70io do wszystkich softów. Więc coś ze współczesną konfiguracją poradzi sobie z większością zadań.

@pandha kto ci to napisał, co robi i jakie masz łącze, ciężko mi jest wyobrazić sobie tak zasobożerny soft.

nihil fit sine causa

tak dysk ssd i około 3gb ramu, procek i3 lub podobny, Mac jest dobry ale czy za 8 klocków ? Kolega ma kilka lat i chwali pracę z nim... ale podstawa to cichy dysk hdd lub ssd, moj laptop ma 4 miechy i dysk już hałasuje, na początku miałem stan wstrzymania ustawiony, a jak wiadomo po tym dyski padają.

Ja mam 2 stacjonarki i 1 laptopa na tylu kompach można odpalać kilka rzeczy na raz.

Testowałem 3 softy i najlepszy w mojej ocenie jeśli chodzi o wydajność etc jest https://www.parallels.com/products/desktop/

Główne zalety w mojej ocenie:

1 - Instalujesz system na osobnej partycji i możesz z niego korzystać jako "powłoka" dla MacOS lub samodzielnie jako sam windows bez emulacji MAC OS

2 - Mają super sterownik NTFS (o niebo lepszy od paragona)

3 - https://www.parallels.com/products/mobile/ - to już chyba nie muszę komentować :)

Ogólnie bardzo fajnie działa i np test wbudowany w windowsa na emulacji pokazuje lepsze wyniki (4 rdzenie + 4 GB) niż jak odpalam czystego windowsa który ma pełną moc Maca 8 "rdzeni" + 8 GB RAM - natomiast jeśli chodzi o same odczucia komfortu pracy to nie odpalam samego windowsa :D - Inna ciekawostka to sam windows na baterii ciągnie około 3h w emulacji ponad 4h

Tryby w jakich może działać windows pod emulacją

1 - Jako osobny "program" czyli masz pełny pulpit windowsa i osobny dla Mac

2 - W oknie (tego nie tzreba tłumaczyć)

3 - Powłoka czyli integruje się z belkami z MacOS i wszystkie aplikacje są odpalane bezpośrednio z MAC

W każdym przypadku pulpity masz wspólne - czyli wgrywasz np plik na pulpit i masz na obu naraz ten plik - kasujesz plik z pulpitu pod windą kasujesz też z Mac , pracujesz pod windą i odpalasz plik który nie jest obsługiwany w windowsie ale jest obsługiwany w MAC to odpali się w MacOS i na odwrót - takich kilka bajerów które strasznie ułatwiają mi pracę na co dzień

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

To ja będę inny i powiem tak

MacBook PRO

https://allegro.pl/li...category=0&sg=1

Do tego virtualizacja z Windows 7 lub innym

Taka maszyna długie lata nam pociągnie i będzie dosłownie do wszystkiego co nam potrzeba i co najważniejsze (ja tak mam) dobra konfiguracja i windows chodzi znacznie lepiej w emulacji niż bez a sama praca staje się extremalnie przyjemna (nie ma znaczenia czy odpalam program z windowsa czy z mac tak samo dobrze to działa i nie muszę się przełączać miedzy systemami (windows pracuje w trybie nie widzocznym dla użytkownika i wszystko przejmuje mac - fajny efekt jest na początku jak widzisz system tylko MacOS ale normalnie odpalasz pliki exe i masz na MacOS okienka z windy

lol nie ma to jak wydać 8 klocków na Maca i używać na nim Windowsa...

Ja podobnie jak ktoś wyżej polecam małego laptopa i podłączanie go w pracy do monitora - od ponad roku używam tak 13.3" z i7, w tym tygodniu dołożę ram do 16 GB i wszystko na tym będzie śmigać świetnie mimo kompaktowych rozmiarów.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Dzięki Kojotku za szczegółowy opis. Testowałem kiedyś. Mi lepiej leży vmware.

@positive

To nie tak jak myślisz :) , ale to trzeba pracować na macu, aby się przekonać.

mDlaczego instaluje się winde na Macu? Ano dlatego, że wiele dobrych seło softów chodzi tylko pod windą.

Pozdrawiam,

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności