pbupbu Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Chciałbym się dowiedzieć od czego mam zacząć optymalizacje witryny (link w stopce). Jestem nieco zielony w "tych sprawach" dlatego temat jak najbardziej w odpowiednim dziale. Tak z grubsza od czego zacząć, dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freedok Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Trzeba by zrobić audyt a to z reguły kosztuje No chyba że użyjesz darmówek typu https://www.seoptimer.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja1 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Człowieka nie zastąpi seoptimer ani inne narzędzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lament Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 ile taki audyt kosztuje mniej więcej? http://spinning.com.pl - przynęty spinningowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbupbu Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 właśnie też jestem ciekaw ile mniej więcej może to kosztować w moim przypadku (link stopka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Spytajcie fachowców od audytów o cenę audyt-seo.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freedok Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Zależy od wielkości strony, podstron, ilości asortymentu (podstron) może kosztować od 100zł do nawet 6000-7000zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbupbu Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 wiem ze czlowieka nic nie zastapi ale jak te strony z darmowymi audytami nie wskazuja zadnych brakow czy bledow to co dalej? Jakie sa priorytety podczas optymalizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoskryba_pl Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Hmmm, a więc zaczynając od góry... Przede wszystkim powinieneś zarejestrować się na Webmaster Tools - takie "googlowskie" narzędzie dla Webmasterów do zarządzania stroną. Zarejestrujesz się, poczytasz, na pewno szybko złapiesz o co chodzi... Generalnie pomaga w wyłapaniu błędów. No ale to dopiero początek. I. Wybór słów kluczowych - Google AdWords się kłania... Optymalizacja treści będzie wykonywana pod kątem właśnie słów kluczowych więc warto je najpierw wybrać II. Tytuł i opis strony głównej i podstron Chodzi o sekcję HEAD strony. TITLE czyli tytuł strony (podstrony) - długość do 65 znaków - oczywiście może być dłuższy tylko wtedy będzie "ucięty" na liście wyników wyszukiwania, powinien (musi) zawierać w treści słowo (słowa) kluczowe, każda podstrona powinna mieć osobny tytuł, *słowa kluczowe warto podzielić na poszczególne podstrony...każda niech ma po te 3-4 słowa kluczowe, a na stronie głównej albo wszystkie albo te najbardziej ogólne; DESCRIPTION czyli opis strony - w dalszym ciągu w sekscji HEAD strony, długość do ok. 150 znaków, analogicznie jak w poprzednim może być dłuższy ale wtedy będzie obcięty w wynikach wyszukiwania, dla każdej podstrony osobny, powinien zawierać w sobie słowa kluczowe...czyli zasady bardzo podobne jak w przypadku TITLE III. Menu strony - ważna jest nawigacja, każda podstrona powinna być dostępna w 3-4 kliknięciach, warto zafundować sobie także okruszki chleba na stronie czyli tzw. BreadCrumbs ale widzę, że już je masz... IV. TREŚĆ na stronie: - unikalna, nie kopiowana, - wartościowa, - słowa kluczowe w treści (kilkukrotnie powtórzone, można używać odmiany słów kluczowych, warto pogrubić je w tekście, myślę, że powinny być rozmieszczane równomiernie w tekście ale panuje też przekonanie, że powinny być zgromadzone raczej w początkowej części tekstu. V. KOD STRONY - tu w pierwszej kolejności polecam skorzystanie z https://www.seoptimer.com - jest po angielsku ale wyłuszczy nam błędy na stronie...dosyć przydatne. Aha, no i jeszcze warto sprawdzić stronę za pomocą https://validator.w3.org/. Sprawdza kod strony i jego poprawność. No i cóż, wracając do seooptimera to dosyć jasno pokazuje czego brakuje. Istotna sprawa - stosowanie nagłówków w treści strony. A więc tekst zamknięty w znacznikach H1, H6. Ważne aby znalazły się w nim również słowa/frazy kluczowe. No i jak na początek to myślę, że wystarczy. Może ktoś coś jeszcze dorzuci/poprawi... Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mianle Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 no widzę że nabierasz doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoskryba_pl Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 No ba, niedługo to się będę doktoryzował Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.