Skocz do zawartości

Ciekawa piramida scrapebox->youtube->strona docelowa

czif
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w pułapkę seo wpadł ciekawy projekt linkowania z USA.

może kogoś zainteresuje, projekt linkowania wygląda następująco

ScrapeBox linkuje do stron w PR>1 tekst komentarza 10 słów 2 linki w zdaniu link z komentarza prowadzi do strony na youtube z dość ciekawym filmem o tematyce takiej samej jak strona docelowa.

W tytule filmu było słowo kluczowe oraz dość duży wyczerpujący opis pod filmem. W opisie był link i tutaj UWAGA prowadził do strony docelowej przez tinyurl.com

tinyurl jest nofollow.

domena pozycjonowana jest bardzo młoda.

• Like 2

strona jest z byt świeża, według ahrefs / majestic / opensite posiada około 20 - 26 backlinków do follow,

anhor który facet pozycjonuje posiada 847 000 wyników

facet ładnie zajął TOP 1

Co ciekawe strona wyświetla się w wyszukiwarce wraz z podkategoriam

konkurencja z pozostałych pozycji posiada max 8 przypadkowych linków na ten anchor

sądzę że facet zaczyna budować mocny profil linków no follow prowadzący na podstrony

Generalnie pomysł aby tematyczne zaplecze przepuścić przez link bez anchoru ( tiny.url ) do strony docelowej zasługuje na uznanie

Edytowane przez czif

witki opadają , na 8 postów 4 posty narzekaczy. Na forach w UK i USA takiego czegoś nie ma, jedyny spam to: "thank you"

@kiri pozycjonowanie przez dorway'e jest tak stare jak seo , teraz tylko google zmusiło do tej metody bardziej leniwych. Post miał na celu przedstawienia kolejnego pomysłu.

Naczytałem się for w USA i UK gdzie jest burza mózgów i każdy dzieli się pomysłami i narzędziami, udzielił mi się klimat i chciałbym coś takiego widzieć na polskim podwórku. Jednak polskie realia sprowadziły mnie na ziemie.

wracając do tematu, najprościej było by abym podał domenę i anchor wraz ze ścieżką linkowania , ale ekipa kaspara czyta.

W Google adwords.

Fraza jest 3 literowa

Fraza [A B C] wyszukiwanie miesięczne 58

Fraza [A B] wyszukiwanie miesięczne 4400

zdaje mi się, że targetem jest fraza [A] z miesięcznym wyszukiwaniem na poziomie 386 000

Fajny sposób na rozgrzanie strony przed właściwym pozycjonowaniem

@kiri ja się pierwszy raz spotykam z takim sposobem linkowania. Fajnie gdyby na forum więcej było tego typu tematów: o trikach, ciekawostkach, różnych sposobach i metodach linkowania, własnych spostrzeżeniach, a mniej pindolenia o d...e marynie. :)

Edytowane przez sasza

@czif

nie przejmuj sie chlopakami, wkrotce nauczysz sie, iz na pio nie warto mowic nic logicznego. tu sie sprzedaje kody, piepszy bzdury i dyskutuje kto jakie mial skarpetki w srode. a wracajac do tematu, to widze od dluzszego czasu ludzi tak robiacych, ale nigdy mi sie nie chcialo. wiec co dzis zrobie? pare filmow na youtube ;) zobaczymy czy cos da. pozdrawiam

pozycjonowanie - interwencja