Skocz do zawartości

Pozycjonowanie na przyszłość

grosiek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

założyłem subdomenę, na niej postawiłem wordpressa. Prowadził będę sklep internetowy. Czy wrzucenie na jedną stronę całego katalogu i numerów katalogowych sprzedawanych w przyszłości, w sumie i obecnie, bo sprzedaż wysyłkową prowadzimy, będzie miało duży wpływ na pozycjonowanie i lepszą indeksację?

Jeśli poszukujesz części dla rolnictwa to zapraszam na tę stronę

Pozycjonuję domenę pod hasła związane z branżą danego sklepu internetowego. Oferowali będziemy tam kilkanaście tysięcy pozycji, opatrzonych w większości numerami katalogowymi. Posiadam taką bazę w pdf i zastanawiam się nad stworzeniem strony w WP, przykładowo "Katalog" i umieszczenie tam zawartości całej bazy. Czy byłoby to dobre posunięcie?

Tak, głównie o numery się rozchodzi, zwłaszcza, jeśli dane pozycje nie są zbyt dostępne w sklepach.

Jeden, rozumiem, że obszerne zaplecze byłoby korzystne - jednak patrząc na konkurencję tak trudno chyba się przebić nie będzie. Póki co kataloguję dziennie 3 razy, mam czas do stycznia, do uruchomienia sklepu na odpowiedniej platformie. Dodatkowo chcę stworzyć forum/stronę z pomocą/doradztwem dotyczącym branży.

Jeśli jest to możliwe, zadbaj aby obecna struktura adresów URL i linków była jak najbardziej zbliżona do tej, jaką będzie miał przyszły sklep, żeby uniknąć konieczności wykonywania tysięcy przekierowań.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Z tym będę miał ciężko, bo nie wiem jeszcze, jak ta struktura będzie wyglądała, na jakim skrypcie będzie opierał się sklep i jaką będzie posiadał funkcjonalność.

Póki co, chcę by do przełomu roku domena się trochę zestarzała i chciałbym mieć wgląd przez analytics, jakich treści, po jakich zapytaniach trafiają do mnie użytkownicy. Bym mógł wycelować w najskuteczniejsze frazy i hasła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności