seoskryba_pl Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Frapuje mnie jedna kwestis na stronie a mianowicie linkowanie wewnętrzne. Jak to? Co to? Po co to? Wyczytałem, że na stronie nie powinno być więcej niż 100 linków... U mnie jedna podstrona ma 9 linków np strona główna linkuje poprzez menu do każdej innej podstrony na mojej witrynie. Więc w sumie zbiera się 9 linków. Jeżeli pomnożymy to przez 9 podstron to już jest 81 linków!!! A gdzie jeszcze linki wewnątrz tekstu... Co ciekawe w narzędziach webmaster tools linki jakie mam w treści strony nie są zewidencjonowane... Zupełnie jakby ich nie było. Jest tylko te 9 linków w obrębie menu... A może ja źle te linki liczę, że wychodzi mi 81 szt. Może liczy się je tylko raz - jako że jest to w pasku menu? Chciałbym też serdecznie poprosić o wskazówki jeżeli chodzi o linkowanie wewnętrzne... Ja zrobiłem to tak...Na stronie głównej jest 5 linków w tekście, linkują frazy kluczowe umieszczone w tekście, które kierują do podstron z konkretnymi usługami a więc teksty pod zaplecze, wizytówka google i inne. Czyli na przykład na stronie głównej w tekście znajduje się fraza WIZYTÓWKA GOOGLE i ona jest linkiem do podstrony dotyczącej właśnie wizytówek google. Natomiast zakładki do których prowadziły linki ze strony głównej, strony o mnie i strony oferta nie posiadają linków w treści. Uznałem je za podstrony docelowe - najbardziej zależy mi aby to na nie trafił internauta wpisując określone słowo/frazę. No ale czy taki schemat postępowania jest dobry? I czy w ogóle można coś takiego stosować? Aha, i jeszcze jedno pytanie. Mam problem z podstronami Kontakt i Portfolio. W portfolio mam same linki do stron zewnętrznych z moimi tekstami. I nic więcej...Czy może ona tak funkcjonować - bez treści, w której znalazłyby się słowa kluczowe etc. Czy takie "puste" strony nie wpłyną negatywnie na pozycjonowanie całości? Będę wdzięczny za pomoc/podpowiedź... Do wglądu w sygnaturce moja strona czyli seo-skryba.pl. Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Lepiej nic już nie mnóż Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoskryba_pl Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Sorry, może pytanie jest i głupie ale jestem początkujący...i dlatego tez piszę w dziale dla początkujących... Czytałem trochę o linkowaniu wewnętrznym i dlatego zadaję pytania, na które odpowiedzi nie znalazłem. Być może źle szukałem - nie twierdzę, że nie... No chyba, że Twój komentarz to jasna sugestia i zamiast 81 zostaje 9 linków:D Zapytałem bo nie wiem... A i jeszcze jedno...dlaczego SEOOPTIMER wyłapuje tylko te linki które są w menu a nie pokazuje tych, które są zawarte w treści? Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ear Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 100 linków na 1 podstronie, choć np. onet.pl pewnie ma więcej spróbuj w menu dać rel="nofollow" w portfolio "alt" dla grafik babij.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoskryba_pl Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Chyba nie nada. Strona jest robiona za pomocą kreatora co znacznie ogranicza ingerencję w kod strony:( A ja sam nie czuję się na siłach i nie dysponuję jeszcze wiedzą aby postawić taką stronę np w Joomli! Grafiki pewnie da się ruszyć bez problemu natomiast menu....uuuuu Panie....bez szans... Ale dzięki za zerknięcie i uwagi. To zawsze jest na wagę złota. Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cbdss Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Skoro nie cuzjesz się na siłach stawiać w Joomli, to nie rób tego. Tak prostą stronę ogarnij w samym HTML i CSS i wrzuć na serwer. Żadne Joomle, kreatory, wordpressy nie sa tu porzebne. Jak sam napiszesz stronę to: 1) Będziesz miał nad nią pełną kontrolę (od strony kodu przede wszystkim) 2) Nauczysz się czegoś nowego, bądź podszkolisz umiejętności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golum Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Chyba nie nada. Strona jest robiona za pomocą kreatora co znacznie ogranicza ingerencję w kod strony:( A w czym problem. Joomla i Wordpress świetnie się nadaje by zacząć naukę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmarek Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 spróbuj w menu dać rel="nofollow" A cóż to za pomysł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianL Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Dobrze zoptymalizowana strona i jej linkowanie wewnętrzne wspomaga dobry przepływ PR przez Twoja stronę tj. Jeśli zalinkowałeś bez konkrentego anchora a strona ta ma wysoki TrustRank to po dotarciu na stronę główną zobaczy np link: "Części do koparek" , który będzie prowadził do danej podstrony, spowoduje to zalinkowanie podstrony z odpowiednim anchorem mimo, że strona główna była linkowana ze strony o wysokim trustrank np anchorem: "www.mojastrona.pl" SEO in Bielsko-Biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoskryba_pl Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Podpinam fragment tekstu z innego mojego posta gdyż tutaj także jest wart rozważenia ze względu na tematykę. "Co do struktury linków wewnętrznych (znajdujących się w treści strony) wygląda to następująco. Rozpatrzę to na przykładzie trzech fraz: reklama w internecie, pozycjonowanie stron i wizytówka google. Strona główna linkuje słowem kluczowym w tekście (reklama w internecie) na podstronę Reklama w internecie. Strona Portfolio linkuje słowem kluczowym w tekście (pozycjonowanie stron) na podstronę Pozycjonowanie stron. Strona O mnie linkuje słowem kluczowym w tekście (wizytówka google) na podstronę Oferta a strona oferta poprzez słowo kluczowe-odsyłacz umieszczony w tekście (wizytówka google) linkuje na podstronę Wizytóka google." Czy to jest ok? - a w zasadzie czy nie jest to jakieś masło maślane? Chyba nie nada. Strona jest robiona za pomocą kreatora co znacznie ogranicza ingerencję w kod strony:( A w czym problem. Joomla i Wordpress świetnie się nadaje by zacząć naukę. Skoro nie cuzjesz się na siłach stawiać w Joomli, to nie rób tego. Tak prostą stronę ogarnij w samym HTML i CSS i wrzuć na serwer. Żadne Joomle, kreatory, wordpressy nie sa tu porzebne. Jak sam napiszesz stronę to: 1) Będziesz miał nad nią pełną kontrolę (od strony kodu przede wszystkim) 2) Nauczysz się czegoś nowego, bądź podszkolisz umiejętności Panowie! Dzięki ale na razie skończę ten projekt na kreatorze home.pl - broń Boże nie reklamuję... Za HTML/CSS chętnie bym się wziął ale zwyczajnie nie starcza mi czasu. 8 godzin pracy na etacie, po pracy obiad (koniecznie ) i dalejże do pisania precli, opisów, wpisów. Do tego szukanie zleceń na bieżąco, jazda na rowerku treningowym:D - walka z oponką RULEZZZZZZ, no i najważniejsze czyli Moja Druga Połówka:) HTMLu/CSSie - i na Was przyjdzie pewnie pora, Joomlo! - być może kiedyś, gdzieś. Ale teraźniejszość nie pozwala. Niemniej jednak dzięki za wpisy:) Pozdrawiam Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seoskryba_pl Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Podpinam fragment tekstu z innego mojego posta gdyż tutaj także jest wart rozważenia ze względu na tematykę. "Co do struktury linków wewnętrznych (znajdujących się w treści strony) wygląda to następująco. Rozpatrzę to na przykładzie trzech fraz: reklama w internecie, pozycjonowanie stron i wizytówka google. Strona główna linkuje słowem kluczowym w tekście (reklama w internecie) na podstronę Reklama w internecie. Strona Portfolio linkuje słowem kluczowym w tekście (pozycjonowanie stron) na podstronę Pozycjonowanie stron. Strona O mnie linkuje słowem kluczowym w tekście (wizytówka google) na podstronę Oferta a strona oferta poprzez słowo kluczowe-odsyłacz umieszczony w tekście (wizytówka google) linkuje na podstronę Wizytóka google." Czy to jest ok? - a w zasadzie czy nie jest to jakieś masło maślane? Z góry przepraszam za skopiowanie swojego tekstu ale w poprzednim poście mógł być mało widoczny:) Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golum Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Jak dla mnie za dużo teorii, a nikt ze starszych nie kwapi się by wyjaśnić. Więc spróbuj tak: Z każdej strony 1-2 linki na róże podstrony, anchor powiązany tematycznie z podstroną. Dodatkowo, ale bez przesady, używaj anchorów, na które pozycjonujesz daną stronę. U mnie to działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Na 1 stronę podstronę nie więcej niż 20 l. Na główną kategorie itp może być do 100 maks Więcej niż informacje ToTemat oraz Polskie Forum GlosObywateli - dołącz do społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.