esos Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Od 5 dni obserwuję dziwne zachowanie GWT - nieco bezsensowne informacje dot ilości zaindeksowanych podstron. Zgłoszonych w mapie mam 312k podstron. Google radośnie zassał do wtorku 50k pozycji, po czym stwierdził, że zassał jedynie 40k podstron... Dziś oznajmia - zaindeksowałem 30k! Szukam więc błędów indeksowania, 404 etc - znalazłem dwa które już oznaczone zostały jako poprawne url`e. Udoskonalenia html (z 6.09) nie sugerują korekt, mam brak problemów krytycznych etc etc. Co ciekawe, stan indeksowania w 'kondycja witryny' wskazuje już ponad 50k zaindeksowanych urli.. Czy te rozbieżności to efekt jakiegoś błędu, różnicy pomiędzy DC (ale żeby w jednej sesji podczas jednego zalogowania do GWT???), a może źle interpretuję informacje z GWT? ...i stało się tak, że jaskinie są lepsze niż blog 30latka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mkgraf Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 a ile masz faktycznie zaindeksowanych stron GWT bardzo często ma nie wiarygodne i nie miaro dajne dane opóźnione nie razz o 7-14 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esos Opublikowano 7 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Stary dobry site: pokazuje Około 50,400 wyników (0,23 s) W zasadzie ani mnie to parzy ani ziębi, tylko zastanawia skąd takie różnice... ...i stało się tak, że jaskinie są lepsze niż blog 30latka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mkgraf Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Tak jak pisałem wyżej GWT świruje od zawsze poczekaj tak z 7-14 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.michalski Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 mnie za to zastanawia, jak GWT indeksuje zgłaszane mapy stron. Na jednej ze zgłoszonych map, zaindeksował mi po ok 3 mc 10% zgłoszonych urli, przy czym przy drugiej ( innej ) stronie, po 2 tygodniach mam ponad 50%... O co biega? serwery minecraft minecraft server Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.