mlody13 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam Prowadzę pewną stronę opartą o CMS Pligg kopalniaokazji.pl. Strona istniej już prawie dwa lata i zaczęła piąć się do góry, ale gdzieś tak w kwietniu straciłem połowę odwiedzających, według google analytics. Z tego co wyczytałem w sieci to w tym okresie Google wprowadziło jakiś tam algorytm. Nie korzystałem z SWL-i, ani nie pisałem na precle. Trochę wrzuciłem na katalogi i to prawie wszystko z mojej strony. Jedynie co mnie martwi to umieszczanie linków do artykułów w serwisach pokroju: Twitter, gwar, blip, plinger. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia co się stało, bo od Google nie dostałem wiadomości o filtrach. Proszę o wyrozumiałość, bo nie jestem pozycjonerem. Najlepsze imprezy w twoim mieście Wygrzeb z sieci najlepsze promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Seo Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Z tego co wyczytałem w sieci to w tym okresie Google wprowadziło jakiś tam algorytm. To algorytm Pingwin... Polecam na start przeczytać ten temat... CPM Leader - Najlepsze Reklamy CPM w internecie... AdFreestyle - Najlepsze Reklamy CPC w internecie... CPM Fun - Najlepiej płatne Reklamy CPM w internecie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iman7 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Lepiej zacznij od optymalizacji strony... ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody13 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Lepiej zacznij od optymalizacji strony... Dzięki panowie za szybką odpowiedz. A czy kolega iman7 mógłby mnie naprowadzić troszkę, czym mam się zająć przy optymalizacji?. Czytałem sporo tekstów na forum jak i w sieci, ale teraz to już się pogubiłem. Tyle tego jest, że nie wiem dokładnie od czego zacząć. Najlepsze imprezy w twoim mieście Wygrzeb z sieci najlepsze promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seo-ninja Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 hmm że meta do zmiany, że nagłówki złe, że external za dużo itd... https://woorank.com - może Cię naprowadzi Rękawice budo-shop.pl | Ogród albamar.pl | Katalog seo-ninja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasza Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Wybierz jedną opcję: strona z www, czy bez www i zrób 301 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody13 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Dzięki "sasza", właśnie wstawiłem do .htaccess przekierowanie 301. Teraz zabiorę się (bynajmniej spróbuje) za naprawiane błędów wskazanych przez woorank.com ( dzięki za link seo-ninja). Najlepsze imprezy w twoim mieście Wygrzeb z sieci najlepsze promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heretyk Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Może najpierw poczytaj i podyskutuj zanim zaczniesz poprawiać. Właśnie wstawiłeś przekierowanie wskazujące dokładnie w drugą stronę co tag canonical na stronie Miej pod ręką absolutnie podstawowy ale ogólny podręcznik google - optymalizacja pod kątem Google w .pdf Jeśli nie dodałeś strony do narzędzi dla webmasterów (GWT) to zrób to - zobaczysz, co google indeksuje, gdzie tworzą się kopie, ile podstron jest faktycznie indeksowanych, itp. Czeka Cię sporo pracy. === więcej herezji o SEO piszę na blogu ===Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody13 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 heretyk - czyli co mam zrobić? bo sasza zasugerował przekierowanie i teraz to ja już się całkowicie zdezorientowałem. To robić przekierowanie czy nie?. Najlepsze imprezy w twoim mieście Wygrzeb z sieci najlepsze promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cordor Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Coś nie tak masz z kodowaniem, albo zmieniłeś kodowanie po dodaniu description i masz krzaki. <meta content="ZnalazÅ�eÅ� ciekawÄ� okazjÄ� w internecie ?. Podziel siÄ� swoimi odkryciami i skomentuj promocje znalezione przez innych. Dodaj bezpÅ�atnie swojÄ� reklamÄ� w formie promocyjnego kuponu bÄ�dź rabatu. Poinformuj Internautów o wyprzedaży bÄ�dź promocji w swoim sklepie. ZdobÄ�dź nowych klientów. Wygrzeb z sieci najlepsze oferty!" name="description"> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKM Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Zostaw tak przekierowanie ale przekieruj jeszcze "index.php" na główną, zrób tytuł twojej stronie, masz krzaki w description, wydaje mi się, że powinieneś wyłączyć indeksowanie tagów bo robią Ci się duplikaty podstron, wywaliłbym tez ze stopki niepotrzebne linki jeżeli można (widzę 2) - to tak na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heretyk Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 heretyk - czyli co mam zrobić? bo sasza zasugerował przekierowanie i teraz to ja już się całkowicie zdezorientowałem. To robić przekierowanie czy nie?. POMYŚLEĆ Jeśli wiesz, jak działa tag rel=canonical (jak nie wiesz, to doczytaj w Googlu) oraz jak działa przekierowanie 301, to masz 2 wyjścia: - zmienić canonicala, - zmienić przekierowanie 301 "w drugą stronę" Sugeruję rozwiązanie drugie, chyba że bardzo zależy CI na adresie "z www". Teraz robot google dostaje coś na kształt pętli przekierowań... === więcej herezji o SEO piszę na blogu ===Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody13 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Panowie próbuje przekierować w drugą stronę, ale wyskakuje mi komunikat o zapętlaniu. W pliku .htaccess mam takie coś: AddDefaultCharset UTF-8## 404 Error Page ## If Pligg is installed in a subfolder, change the below line to ErrorDocument 404 /name-of-subfolder/404error.php ErrorDocument 404 /404error.php ## Re-directing Begin Options +FollowSymlinks -MultiViews RewriteEngine on ## If Pligg is installed in a subfolder, change the below line to RewriteBase /name-of-subfolder RewriteBase / ## Force forward slash at the end of URL RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.[a-zA-Z0-9]{1,5}|/)$ ## If installed in a subfolder, you will need to add that directory after {HTTP_HOST} on the next line. RewriteRule (.*)([^/])$ https://%{HTTP_HOST}/$1$2/ [R=301,L] ## If installed in a subfolder you may need to add ## to the beginning of the next line RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9}\ /.*index\.php\ HTTP/ ## Comment out or remove these two lines if you have a sub-domain like https://subdomain.pligg.com or https://localhost ## Keep if your site it like https://www.pligg.com RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\. RewriteCond %{HTTP_HOST} !^localhost RewriteRule .* https://www.%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L] ##### Re-directing End ##### ## You can find the below lines pre-made for you in the category management section of the admin panel ## RewriteRule ^(all)/([^/]+)/?$ story.php?title=$2 [L] RewriteRule ^(all)/?$ index.php [R=301,L] ## ## The settings that you should configure are all above this line. ## Continue below only if you are an advanced user. Najlepsze imprezy w twoim mieście Wygrzeb z sieci najlepsze promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody13 Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Panowie pomoże ktoś z tym przekierowaniem, bo non stop wyskakuje zapętlenie? index.php też zapętlenie. Dobra panowie, chyba dałem sobie radę - jeśli może ktoś sprawdzić i dać znać to byłbym bardzo wdzięczny. Zastosowałem taki oto kod jeśli kogoś to interesuje: RewriteCond %{THE_REQUEST} ^[A-Z]{3,9}\ /([^/]+/)*index\.php\ HTTP/ RewriteRule ^(([^/]+/)*)index\.php$ https://kopalniaokazji.pl/$1 [R=301,L] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.kopalniaokazji.pl(.*) [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://kopalniaokazji.pl/$1 [R=301,L] Najlepsze imprezy w twoim mieście Wygrzeb z sieci najlepsze promocje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.