coldpl Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jako, że jestem początkującym pozycjonerem nie wiele wiem o metodach pozycjonowania. Przeglądając forum natknąłem się jednak na coś takiego jak teksty synonimizowane. Jak to działa? Rozumiem, że piszę tekst a mieszarka sama dobiera mi synonimy i tworzy coś unikalnego? Poza tym jak to przechodzi przez moderację na preclach i katalogach? No i wreszcie czy są dobre darmowe narzędzia, które mieszają teksty Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almaster Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Owszem, są darmowe narzędzia służące do mieszania tekstów, wystarczy poszukać w Google. Ogólnie zdanie jest podzielne, niektórzy nie popierają mieszarek lecz jakość wymieszanego tekstu zależy oczywiście od tego jak się go przygotuje do wymieszania. Z jednego specjalnego tekstu można otrzymać kilka a nawet kilkanaście "unikalnych" tekstów. WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash. >>> Moje allegro <<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coldpl Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Tylko właśnie jak przygotować taki tekst? Rozumiem, że trzeba użyć wielu synonimów i po prostu dodać je mieszarce, a ona przestawi je w tekście? Zapraszam na mojego bloga finansowego. Znajdziesz na nim m.in kurs seo dla blogerów i dowiesz się co to jest faktoring? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almaster Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Bardzo prosto, dla przykładu: {Gruby|Chudy|Niski} {Marcin|Tomek|chłopiec} {podszedł do|podbiegł do} {lady|sprzedawczyni} w sklepie i {ukradł|zwinął} gumy do żucia. Otrzymamy losowe zdania, np.: 1) Gruby Marcin podszedł do sprzedawczyni w sklepie i ukradł gumy do życia. 2) Niski chłopiec podbiegł do lady w sklepie i zwinął gumy do żucia. W ten sposób tworzy się cały tekst pod mieszarkę, która układa losowo teksty. Oczywiście nie musisz ich sam pisać, możesz je zlecić w dziale "Ogłoszenia i Zlecenia " > "Copywriting". WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash. >>> Moje allegro <<< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Cała sztuka polega na tym, aby w każdym kontekście i po każdym wymieszaniu tekst miał sens i był logiczny. Jeżeli nie czujesz się na siłach, aby pisać teksty to proponuję skorzystać z usług wspomnianych copywriterów. Osobiście korzystam z seotxt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ttah Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 ... jak to przechodzi przez moderację na preclach i katalogach?... Przechodzi tekst już utworzony na podstawie tych synonimów. Zazwyczaj w jakiejś dodawarce wprowadzasz tekst z tymi synonimami, a dodawarka sama tworzy sobie losowo tekst i jego wysyła do katalogu czy precla tak jak opisał Almaster). Nigdy nie wysyła się tekstu z wszystkimi synonimami, jedynie już tzw. tekst z mieszarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.