golum Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Ups... Sorki za cytowanie, to z rozpędu. Nie chcę wprowadzać w błąd Nie piszę, że jak nie jest blokowany serwis dla botow, to jest problem w zobaczeniu 301 i linkowania, tylko że jest to utrudnione. No chyba, że jest jakieś fajne narzędzie, którego nie znam, wychwytujące 301 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 To zależy, na ile dobrze potrafisz zrobić 301... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaan Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Nie da się sprawdzić tak o, przekierowań 301 do danej strony, jak się ma listę domen to można sprawdzić szybko Xenu czy innym jakimś narzędziem online czy są przekierowania ale skąd idą 301 do docelowej domeny nie da sięsprawdzić żadnym narzędziem. Tutaj mój kod blokujący parę botów: RewriteBase / RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} Twice|Rogerbot|Roger.*|Yandex|Yande.*|Ahrefsbot|Ahref.*|MJ12bot|MJ1.*|Baidu|seo|Yahoo|Slurp|SEOspyglass|.*spy.*|Scoutjet|Blekko|dogpile|Exa|Voil|libw|Python|Speedy|Java|Java.*|Sogou|psbot|Rambler|Exabot|boitho|ajSitemap|Rankivabot|AISearch|DBLBot|Twotrees|ask [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://onet.pl/ [L,R=301] Order Allow,Deny Deny from 111 124 125 147 169.208 175 180 182 183 202 203 210 211 218 219 229 221 222 Deny from 112.0.0.0/5 120.0.0.0/6 Allow from all Co do SEO Spyglassa to tak dla picu, bo oni nie podają jeszcze nazwy swojego UA, testują, pytałem ich mailowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Widać, że dożo osób ma poważne problemy z zrozumieniem mechanizmu przekierowania 30 HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaan Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 @Mion a Ty znasz sposób jakim można sprawdzić przychodzące 301 do danej domeny? Nie ma opcji. Można sprawdzić wychodzące 301, że się tak wyrażę. Ale łba sobie uciąć nie dam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 No właśnie to miałem na myśli post wyżej Przekierowanie 301 to tylko dwa nagłóweki serwera HTTP/1.1 301 Moved Permanently Location: https://www.example.org/ nie ma w tym żadnej "tajemnej" mocy HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpos Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Jak to się nie da 301 sprawdzić żadnym narzędziem? Mi pokazuje to ahrefs oraz majesticseo. Dodam, że przekierowania są robione w htaccess. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Z tym. ze koledze Tamaan chodzi o coś innego HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaan Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Tyle to ja też wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpos Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Dobra sorry mój błąd. Nie doczytałem. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekwch Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Tomaan, czy Ty kiedykolwiek używałeś Majestica? Pierwszy lepszy popularny przykład: blog kojotka techniki-pozycjonowania.pl/ Pierwsza strona backlinków w MS: https://i45.tinypic.com/5lykv8.png zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online kurs java programowanie obiektowe Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaan Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 No to jednak da się, pisałem, że głowy uciąć nie dam. Więc dla autora wątu odpowiedź jest taka: na przekierowywanej 301 domenie ustaw także blokadę bota Majestica w celu zablokowania wykrycia przekierowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.