Skocz do zawartości

Konkurencyjność frazy + Preclowanie

aruel
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panie i Panów,

od jakiegoś czasu przeglądam i czytam to forum i sporo ciekawych, oraz pomocnych informacji tu odnalazłem. Od listopada prowadzę stronę, a przez ostatnie 12 dni próbuję ją pozycjonować. Po kilku dniach moja strona na pozycjonowaną frazę podskoczyła z 9 strony w google na 4, co mnie mocno, ale pozytywnie zaskoczyło. Na początku dodawałem opisy do katalogów, a przez ostatnie 2-3 dni bawię się z preclami. Każdego dnia do katalogów stronę dodawałem 7 razy. Mniej więcej dwa ostatni dni to tylko precle (po 5 dziennie), a dziś postanowiłem dodać 10. Chciałem zapytać:

1. Jak często i jak dużo precli mogę dodawać żeby nie nałożyli filtru?

2. Co jaki czas i o ile zmieniać ilość dodawanych precli?

Zakupiłem program do półautomatycznego katalogowania/preclowania i nawet podoba mi się, ale baza precelków jest dość nędzna. Wiele z nich nie działa, a w statystykach BL praktycznie każdego wynosi 0.

3. W jaki sposób pozyskać adresy wartościowych stron do których mógłbym dodawać teksty?

Nie potrafię wyszukać takich stron, a jak dodaję wpisy do stron, gdzie PR=0, jest od groma linków wychodzących, a 0 linkujących tę stronę to odnoszę wrażenie, że moja praca idzie na marne. Wyczytałem gdzieś tu, że wystarczy kilkadziesiąt dobrych stron do których można dodać artykuły i po takim zabiegu można się już wbić w TOP 10 na średnio trudną frazę. Problem w tym, że nie wiem jak dostać się do takich stron.

Określenie trudności/konkurencji na daną frazę. Korzystając z podwieszonego tematu sprawdziłem stronę znajdującą sie na 9 pozycji na pierwszej stronie. Wyniki dla niej:

Total Backlinks 3359 (CHECK MORE BACKLINKS)

4. Czy wejście w pierwszą 10 będzie bardzo ciężkie do osiągnięcia?

Pozdrawiam

1. Linkuj dużo, limitu tutaj nie ma, możesz dodać nawet dziennie do 1000 one i tak zaindeksują się w różnym czasie. ( Nie praktuj natomiast metody tydzień linkowania , miesiac stania w miejscu - regularnie)

2. patrz punkt 1.

3. List katalogów zarówno tych darmowych jak i płatnych jest sporo

Tutaj masz te płatne i wartościowe https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP

4. Nie odpowiemy dopóki nie poznamy fraz pozycjonowanych i strony.

SEO in Bielsko-Biała