Skocz do zawartości

Pozycjonowanie kilku domen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pozycjonuje swoją stronę internetową i kilka dni temu spadła w dół w wynikach. Czy mogę kupić sobie inną domenę i wrzucić tam moją stronę internetową i pozycjonować dwie domeny?

Czy jest to legalne? Jak jest to postrzegane przez google? Czy strona na obu domenach powinna być taka sama czy inna, aby nie dostać bana w google? Co w sytuacji w której ta sama strona na dwóch innych domenach jest na 1 i na 2 miejscu w google?

Dzięki za pomoc! Pozdrawiam

Przemek

To raczej w dziale dla początkujących.. to, że jakaś strona spada to nic nowego i nie ma sensu panikować - SEO to przede wszystkim cierpliwość. Nie ma gwarancji stabilności pozycji.

A w jakich okolicznościach spadła w dół? Na jakie frazy? Jak wygląda kwestia optymalizacji strony? Spadła po jakiś zabiegach czy sama z siebie? O ile w dół?

To raczej w dziale dla początkujących.. to, że jakaś strona spada to nic nowego i nie ma sensu panikować - SEO to przede wszystkim cierpliwość. Nie ma gwarancji stabilności pozycji.

A w jakich okolicznościach spadła w dół? Na jakie frazy? Jak wygląda kwestia optymalizacji strony? Spadła po jakiś zabiegach czy sama z siebie? O ile w dół?

źle przeczytałeś mojego posta, gdyż nie pytam dlaczego spadła bo to jest zupełnie inny temat.

Chcesz zrobić kopię strony i ją oddzielnie pozycjonować, tak?

Tydzień-dwa i będzie ban.

TAK, na dwóch różnych domenach ta sama strona.

Tego się bałem, a co w przypadku jeśli ta sama firma o tej samej nazwie nipi-e.itp będzie miała dwie różne strony z tym samym logo, na dwóch różnych domenach?

Edytowane przez Przemek12345

Konkurencja firmy, której pozycjonuje stronę ma 2 takie same strony tylko jedna com.pl a druga .pl, z treścią w 90% podobną tylko strona inaczej wygląda i 2 strony trzymają się wysoko na takich samych frazach ... a to jedna i ta sama firma - i w nazwie domeny jak i w danych na stronach.

:)

O kurcze to zaraz poleci większość serwisów pozycjonerów :yahoo:

Chyba miałeś na myśli DC

Do Przemek12345:

Pozycjonuje swoją stronę internetową i kilka dni temu spadła w dół w wynikach. Czy mogę kupić sobie inną domenę i wrzucić tam moją stronę internetową i pozycjonować dwie domeny?

Czy jest to legalne? - tak, jest to legalne :) A jak jeszcze zrobisz na tych dwóch domenach wartościowe serwisy i wrzucisz na nich linki do swojej strony, to masz mini zaplecze pozycjonerskie :yahoo:

Jak jest to postrzegane przez google? Czy strona na obu domenach powinna być taka sama czy inna, aby nie dostać bana w google? - Jeżeli będzie taka sama, to trafi do DC, o tym poczytasz między innymi tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=142153

Co w sytuacji w której ta sama strona na dwóch innych domenach jest na 1 i na 2 miejscu w google? - tylko się cieszyć i czekać aż jedna wpadnie w DC

A tak w ogóle to temat nadaje się raczej do działu dla początkujących... ;)

Edytowane przez golum

;)

O kurcze to zaraz poleci większość serwisów pozycjonerów :yahoo:

Chyba miałeś na myśli DC

Do Przemek12345:

Czy jest to legalne? - tak, jest to legalne :) A jak jeszcze zrobisz na tych dwóch domenach wartościowe serwisy i wrzucisz na nich linki do swojej strony, to masz mini zaplecze pozycjonerskie :yahoo:

Jak jest to postrzegane przez google? Czy strona na obu domenach powinna być taka sama czy inna, aby nie dostać bana w google? - Jeżeli będzie taka sama, to trafi do DC, o tym poczytasz między innymi tutaj https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=142153

Co w sytuacji w której ta sama strona na dwóch innych domenach jest na 1 i na 2 miejscu w google? - tylko się cieszyć i czekać aż jedna wpadnie w DC

A tak w ogóle to temat nadaje się raczej do działu dla początkujących... :D

Czyli mogę założyć domenę zrobić nową stronę z inną treścią i wszystko będzie ok....

Jaka jest definicja: "DC"?

Po pierwsze, nie cytuj bez potrzeby.

Po drugie, chcesz pozycjonować w google, a abonament na wyszukiwanie Ci się skończył?

https://www.google.pl/search?sourceid=chrom...plicate+content

Po trzecie, tak możesz założyć domenę, zrobić na niej nową stronę z inną treścią, linkować z niej do strony docelowej i wszystko będzie ok....

... tak się właśnie buduje zaplecza (choć w tym wypadku można mówić o minizapleczu).

Więcej na temat budowania zaplecza znajdziesz:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showforum=33

Edytowane przez golum