Skocz do zawartości

W jaki sposób przyznawany jest PR?

lolek1969
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Choć czasami wydaje się człowiekowi ze działa to za pomocą systemu "chybi-trafi", to odpowiada za to algorytm, który G co pewien czas udoskonala ( a właściwie ktoś dla G).

Odpowiada za to program, ze względu na ilość stron, pewnie jakby policzyć ilość stron członków tego forum ( zaplecza, katalogi, precle), to mogło by się okazać że posiadamy pewnie z 1 000 000 stron ( nie licząc podstron) , a gdzie reszta świata ;)

ZBIERAM NA REHABILITACJĘ DLA BRATA JAK MOŻESZ PRZEKAŻ 1,5%

sorry że zaśmieciłem sznowne forum

zapytałem dlatego że mam stronę do któej prowadzi siedem linków z podstron któe wszystkie mają pr 0 po dwóch miesiącach dostałem pr 1 i zastanwiałem się na jakiej zasadzie to się odbywa.

mogę dodać że tylko jedynie co robię to codziennie dodaję troszkę oryginalnego tekstu do 10 nowych podstron a co trzeci dzień wrzucam również oryginalny (napisany własnoręcznie) artykuł dotyczący tematyki strony i zero reklam.

zastanwiałem się czy ten pr ma jakieś znaczenie.

pozdrawiam

PR ma trochę znaczenia

Link ze strony z PR3 jest mocniejszy niż z PR0 ( inne parametry podobne*), dlatego warto swemu zapleczu warto nadać jak najwyższy.

*( chodzi głównie o ilość linków wychodzących, wiek i klasę domeny)

Edytowane przez Arkaszka

ZBIERAM NA REHABILITACJĘ DLA BRATA JAK MOŻESZ PRZEKAŻ 1,5%

Okey możesz rozwinąć inne parametry podobne? Wedle teorii jeśli te inne parametry są podobne to strony powinny mieć podobny pr ;) Arkaszka no proszę...

/edit ja chciałbym się utwierdzić w tym dlaczego "się mylę" ;) wedle kolegi z e-kreacja ;)

Edytowane przez seo-ninja

W praktyce PR1 , PR2 dostajesz za kilka katalogów tylko. Żeby coś więcej osiągnąć, muszą być linki, wiadomo - ze stron o wyższym PR.

Sprawdź, jak wyglądają nowoczesne drzwi wewnętrzne od stolarza
Profesjonalna i skuteczna reklama zewnętrzna (outdoor) dla firm na terenie Śląska i Małopolski.
Piękne, wysokiej jakości stoły dębowe na zamówienie od profesjonalnego stolarza. Kliknij i sprawdź.

PR dostajesz głównie za unikalny content na którym nie ma jakichś kopii tekstów lub tekstów z mieszarek.Ważne jest też czy strona jest dobrze zooptymalizowana pod wyszukiwarke.

bzdury, z googluj pagerank i bedziesz mial obrazowy wzór jak liczony jest PR

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Obliczanie PR to tajemnica lasu i google ;D btw. raz sportkałem się z podobno dobrze działającym skryptem do obliczania PR, ale moim zdaniem to raczej odrobina szczęścia, a nie poznanie wiedzy tajemnej

Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru