Skocz do zawartości

5 miesięcy, 3 domeny po 2tyś wpsiów w katalogach

mojeprogramy.com
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakieś 5 miesięcy temu zleciłem katalogowanie 3 domen, dla każdej średnio 2tyś wpisów.

I tak czekałem przez ten cały czas sprawdzając BL i lipa, może po 20 przybyło wpisów.

Czytając teraz wypowiedzi na forach postanowiłem zajrzeć czy coś nie zmieniło się w GoogleWMTools i tam przybyło wpisów i faktycznie odnoszą się do wpisów w katalogach. Jest ich mniej niż miało być docelowo bo: 600, 400, 300 dla każdej z domen.

Dlaczego nie pojawiają się w BL?

Dlaczego tak mało zaindexowanych jest? mam pingować nie zaindexowane w celu zmiany postaci rzeczy??

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Jeśli to było katalogowanie za kilkadziesiąt złotych to efekty są współmierne do ceny. Wiele wpisów w katalogach pozostaje niezaindeksowanych, aby je zaindeksować warto podpingowac ale również podlinkować te wpisy. Ja sugeruje raczej własnoręczne dodanie do kilkudziesięciu najlepszych katalogów dla każdej ze stron, a jesli koniecznei chcesz zlecać to proponuję wybrać katalogowanie do seokatalogów

Edytowane przez sqnbn

https://www.backlinkwatch.com/ No tak za jakieś 70zł,

Właśnie - podlinkować, jeszcze nie doszedłem do tematu gotlinka, czy seomatika więc się zapytam:

Czyli mam rozumieć że kupując punkty np. za 20złwykożystuje je na podlinkowanie( w tym wypadku na przyśpieszenie indexacji) ?

"Dopalanie - to proces polegający na linkowaniu wpisu w katalogu, preclu w celu jego indexacji średni czas ok 10 dni

Jeżeli bedziemy linkowali wpis w katalogu lub preclu bedzie to juz pozycjonowanie, niejednokrotnie na PIO było dlaczego moje wpisy w katalogach są wyżej od mojej strony - włąsnie dlatego

dlatego się dopala (np z e-weblinka 1000pkt na 7-10 dni) i ściaga linki a nie pozycjonuje wpisy jak znam życie jeszcze tą samą frazą "

rozumiem że tak:

- dopalam na 7 dni w celu indexacji a pozniej te punkty/linki znikają (ba są wykupywane na jakis czas tylko)

Edytowane przez zxc999

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Właśnie - podlinkować, jeszcze nie doszedłem do tematu gotlinka, czy seomatika więc się zapytam:

Czyli mam rozumieć że kupując punkty np. za 20złwykożystuje je na podlinkowanie( w tym wypadku na przyśpieszenie indexacji) ?

Jak już SWL to polecam podlinkować z eweba, kupujesz pkt linkujesz nimi swoje wpisy np: w katalogach , na 2-3 tyg żeby nie wypadły z indeksu itd.

Jedna z domen jest świeża - 0,5 roku i miałąa:

tylko katalogowanie - docelowo do 4000 wpisów,

- z czego połowa została dodana i część została zaindexowana ( nie wiem ile konkretnie bo nie mam dostępu do GoogleWebMasterTooL)

- ma 31 BL

1 Czy opłaca sie pingować i dopalać wpisy nie zaidexowane?

2 A co zrobić z tymi dodanymi "nie przekształconymi na BL" ??

3 "nie zaindeksowany wpis nic nie daje. " - wychodzi na to że pingować dodane linki w nadziei indexacji???

4 "...nie wiem jak to jest w gotlinku ale z reguły na jeden wpis wystarczy 1k punktów na 10 dni z e-weba"

"Punkty e-weblink - 1k = 1zł -> info na PW"

Czyli 1zł na wpis, czyli tylko na "dobre kat."? bo puścić ja np 1000 to 1tyś zł:D - jakoś to strasznie drogo

Edytowane przez zxc999