Skocz do zawartości

Inna strona regularnie kopiuje moje artykuły

Mrj

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Prowadzę stronę, na której zamieszczam własne tłumaczenia zagranicznych artykułów, gdzie wcześniej jest kilka zdań wprowadzających, napisanych i wymyślonych przeze mnie. Strona konkurencyjna co jakiś czas kopiuje newsy (od deski do deski) z mojej strony. W takim przypadku piszę do administratora i artykuły są usuwane, gdyż to nie on je umieszcza. Mimo wszystko, przez ten cały czas oczekiwania, artykuł widnieje na konkurencji nawet i kilka godzin lub dni.

Czy mogę temu jakoś zaprzestać na dobre? Jak taka sprawa się prezentuje?

Pozdrawiam.

Masz szczęście, ze ktoś i tak szybko reaguje i usuwa teksty.

Co Ci pozostaje... wyślij ostrzeżenie do administratora, że w przypadku powtarzającej się sytuacji z kopiowaniem będziesz musiał zgłosić fakt łamania praw autorskich na policję/do prokuratury.

ekreacja.png

Świadczymy usługi pozycjonowania i tworzenia stron WWW - www.e-kreacja.pl

zgłosić fakt łamania praw autorskich na policję/do prokuratury.

Tak tylko jak na tym wyjdę, żeby nie było że tylko straszę. Jak wygląda takie zgłaszanie i czy w ogóle zajęliby się mną. W końcu nie mam żadnych dowodów, że sytuacja powtarza się co jakiś czas.

Uwidocznij na swojej stronie zakaz kopiowania treści a jak będzie kopiowana zrób tak:

napisz do firmy prawniczej że ilość uzyskanego odszkodowania będzie im dana 50% a nawet 70%. Reakcja będzie gwarantuję i ty zarobisz a ci co kradną dostaną może po łapkach. Policja także oczywiście jak najbardziej jest wskazana.

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności