kams Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Witam Od kilku dni czytam na temat pozycjonowania stron. Moja wiedza w tej dziedzinie jest bardzo malutka. Na każdej niemal stronie o pozycjonowaniu można było przeczytać aby korzystać z tego narzędzia KeywordToolExternal w celu dobrania odpowiednich słów kluczowych dla naszej strony. Nie bardzo jednak się orientuje jak korzystać z tego tzn. jak wybrać, które słowa/frazy są najlepsze do pozycjonowania dla mnie. Po wpisaniu słów do sprawdzenia otrzymuje Miesięczne wyszukiwania ? lokalnie i konkurencyjność. Zatem należy wybierać słowa, które mają największy wynik "miesięczne wyszukiwanie" i konkurencję "niską" ? np. dla słowa darmowe gry za free - 301 000 - średnie gry darmowe - 1 500 000 - niski wyspa gier - 4 090 000 - niski czyli na co mam zwracać uwagę aby było możliwe w miarę łatwe wypozycjonowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianL Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Łatwe pozycjonowanie to może być na long tail, a przy zwyklych frazach krótkich zawsze musisz wsadzić trochę pracy. Wybieraj te któe mają dość wysokie miesięczne wyszukiwania. SEO in Bielsko-Biała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doler Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 w przypadku wyspa gier nie polecam bo to w zasadzie jest nazwa strony, wiec jak ktos to wpisuje to interesuje go dana strona a nie jakakolwiek z grami;] Biuro Projektowe. Kierownik Budowy Olsztyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kams Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zdaje sobie sprawę z tego, ze wypozycjonowanie wymaga pracy Poprostu nie wiem czy brać pod uwagę frazy, których konkurencja jest niska, średnia czy wysoka ? wydaje mi się, że niska ale nie jestem pewny. To że ma fraza mieć jak najwięcej wyświetleń to wiem. A jeszcze jedno pytanie aby nie zakładać osobnego tematu a też związane jest z doborem słów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekwch Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Konkurencyjność dotyczy adwords, Ciebie powinno to mniej więcej tyle interesować, że wysoka konkurencja = dużo reklam, lepsze stawki w adsense. Frazy sprawdzaj w dopasowaniu "ścisłym". Keyword tools podpowie Ci jedynie ile ludzi szuka danej frazy, nie powie Ci nic o tym jak ciężko będzie się wybić na dobre pozycje. zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online kurs java programowanie obiektowe Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kams Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Konkurencyjność dotyczy adwords, Ciebie powinno to mniej więcej tyle interesować, że wysoka konkurencja = dużo reklam, lepsze stawki w adsense.Frazy sprawdzaj w dopasowaniu "ścisłym". Keyword tools podpowie Ci jedynie ile ludzi szuka danej frazy, nie powie Ci nic o tym jak ciężko będzie się wybić na dobre pozycje. dziękuje za wyjaśnienie jeśli mogę jeszcze prosić o ustosunkowanie się do tego aby nie zakładać osobnego wątku Przejrzałem sobie konkurencyjne strony (ok. 5) i ich keywords i tak sobie myślę czy nie lepiej wyłapać te frazy, które się najczęściej powtarzają na tych stronach ? Bo przecież to z tymi stronami głównie będę konkurować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malec Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Przejrzyj całe TOP10 bo to z całą 10 będziesz konkurować. Przejrzenie ich keywords ma sens (rozumiem, że przez przejrzenie keywords masz na myśli anchory linków, które prowadzą do tych strony). Warto też zwrócić uwagę na ilość stron jakie google zwraca dla danej frazy, da ci to pewne pojęcie o ilości stron konkurujących na daną frazę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kams Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Przejrzyj całe TOP10 bo to z całą 10 będziesz konkurować. Przejrzenie ich keywords ma sens (rozumiem, że przez przejrzenie keywords masz na myśli anchory linków, które prowadzą do tych strony). Warto też zwrócić uwagę na ilość stron jakie google zwraca dla danej frazy, da ci to pewne pojęcie o ilości stron konkurujących na daną frazę. Tak chodzi mi o robienie anchory linków na te frazy, które pojawiły się najczęsciej w keywords na tych stronach. Czyli podsumowując z KeywordToolExternal mam wybrać te frazy, które mają największą liczbę wyszukiwania i mogę robić anchory linków na frazy dziękuje za pomoc wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 No też nie do końca. Masz też narzędzia pokazujące trendy: https://www.google.com/insights/search/?hl=pl Poza tym, nie konkurujesz tylko z top10, a conajmniej top ileśnaście + z tymi, którzy są na odległych pozycjach, nie widać ich (jeszcze), ale mocno pracują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.