ReTop Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Formularz kontaktowy będzie niebawem zrobiony - zmień nazwę strony informacyjnej kontaktu i zadziała. To wynika z aliasów z aktualizacja będzie już naprawione tak samo jak znacznik z linkiem do wpisu w wiadomościach. Tanie domeny - Ranking cen domen 2022 - Katalogi NAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 A struktura adres.pl-kat-tytul-wpisu.htm jest nie realna do zrobienia ponieważ co gdy wpis zostanie dodany do kilku kategorii? Rozwiązanie jest proste - skrypt zawsze bierze pod uwagę kategorię główną, czyli numer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motaba Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 przy opcji tajne gody zgłasza błąd że nie jest podana cena na stronie admina ale dodawanie działa prawidłowo domy szkieletowe budowa domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 ReTop - masz zapchaną skrzynkę. Niestety ta paczka co dostałem, nadal nie działa... #e: jak możesz to podeślij mi do siebie jakiś kontakt lepszy, np. GG Bo mnie tu już coś trafia z tymi plikami, cały czas to nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpeh Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 jak wyżej...zapchana skrzynka katalog stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 12 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Jest jakieś "TODO" publiczne, albo lista zmian planowanych do zrobienia w nowej wersji? Mam sporo propozycji, sugestii, ale najpierw chciałbym zobaczyć co jest zaplanowane Ogólnie to jak na razie masakra z skryptem - do tej pory nic nie działa, teraz w ogóle na PHP 5.3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReTop Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jeśli dzisiaj nam przyślą dostęp do pełnej wersji ioncube to skończy się "masakra" jeszcze dzisiaj a pliki do wersji php 5.3 będą dostępne w panelu użytkownika - o czym poinformuje na forum. Wszelkie problemy ze skryptem na serwerach php 5.3 będą rozwiązywane dopiero po zmianie szyfrowania - niestety zend optimizer w najnowszej wersji nie dał rady rozwiązać problemu a w ciągu weekendu mimo opłacenia nie otrzymaliśmy pełnej wersji ioncube. Za wszelkie problemy techniczne przepraszam i zapewniam, że nie zostawiamy problemów nierozwiązanych. Tanie domeny - Ranking cen domen 2022 - Katalogi NAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borgan Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Witam, @Xemix A nie możesz sobie zmienić w panelu na 5.2? 5.3 jest niestabilne jeszcze - wiele skryptów współdziałajacych nie wypuściło stabilnego upgrade. Tak to jest z nowościami. Zobacz u mnie na 5.2 wszystko smiga i furczy jak należy Wiesz tak to jest z nowościami i z windą7 też były problemy przez długi czas p.s. Ja się mogę cofnąc nawet do php4 :> u siebie a jak u ciebie jest? jest jakiś wybór php? Pozdrawiam. Stary Katalog stron oraz nowy Katlink.pl - katalog stron na skrypcie Sinooke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 @ReTop: w takim razie pozostaje czekać.. @borgan: niestety, nie mam takiej możliwości, nawet kontaktowałem się w tej sprawie z obsługą hostingu i nie da rady. Gdybym mógł zmienić to bym się ani nie zastanawiał, bo wiem, że na PHP 5.2 działa dobrze bo mam kilka katalogów na tej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Jak pisałem, nie widziałem żadnego TODO itd. więc napiszę moje uwagi: 1. Albo mi się wydaję, albo jest jakiś błąd z językami - w szablonie wstawiony mam blog: {BLOK_NAJNOWSZE_WPISY}, a w katalogu blok ten nosi nazwę "Najczęściej czytane wpisy:". 2. Nie wiem czy podobny przypadek jest z blokiem Promowane wpisy, bo taki mam ustawiony w szablonie, a w katalogu wyświetla się podobny tytuł co wyżej, a linki w tym zawarte mają anchor "zobacz wpis". 3. Chciałbym zmodyfikować niektóre znaczniki np. formularz - zmienić kolejności pól itd. - gdzie mogę to zrobić? 4. Fajnie jak by była możliwość dodawania wpisów z podkategorii, tj. wchodzę np. Home -> Biznes -> Usługi i tam jest pole do wpisania adresu gdzie mogę dodać wpis (analogicznie jak jest to w SEOKatalogu), bo męczące jest to szukanie kategorii/podkategorii w tej liście rozwijanej, jeszcze w sposób wszystko na kupie (kategorie i podkategorie). 5. Statystyki katalogu PageRank - może warto zrobić tak, że jak nie ma wpisu z danym PR to nie ma też tego wskaśnika na stronie głównej? Głupio to trochę wygląda. 6. Fajnie by było mieć możliwość ustawiania w grupie wpisów np. płatności DotPay, a zarazem mieć możliwość dodania w tej grupie tajnych kodów np. dla znajomych, aby nie kombinować i tworzyć niepotrzebne ilości wpisów. 7. Ogólnie przydała by się jakaś pomoc/faq obszerne, bo pierwszy kontakt z PA i wrażenia z mojej strony to nieintuicyjny panel administratora. Reasumując - niektórzy mogą pomyśleć - "useokatalogowanie" Sinooka - ja mówię definitywnie nie. Po prostu te uwagi są jak dla mnie bardzo ułatwiające korzystanie z katalogu - jako administrator i użytkownik. Miałem jeszcze kilka propozycji, ale obecnie wypadły mi z głowy Pozdrawiam. #e: aa, sorki - nie zauważyłem postu pod postem. Jak się pojawi mod to moze połączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motaba Opublikowano 13 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 jeszcze nie do końca kumam ten skrypt ale np nie da się nic zrobić z blokiem reklamowym nr 6 (nie zapisuje nic w opcjach jakiś buk) i jeszcze buk jest jak ktoś doda artykuł domy szkieletowe budowa domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 I jak tam się sprawa ma? Bo nie ma kontaktu, miał być skrypt już gotowy a nie ma Czas goni mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motaba Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 ReTop zajrzyj do mnie do katalogu i spróbuj dodac ten jeden artykuł i zobacz co się dzieje nie wiem nie umie sobie z tym poradzić !!! https://schymco.linuxpl.info domy szkieletowe budowa domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReTop Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 1. Albo mi się wydaję, albo jest jakiś błąd z językami - w szablonie wstawiony mam blog: {BLOK_NAJNOWSZE_WPISY}, a w katalogu blok ten nosi nazwę "Najczęściej czytane wpisy:". Wystarczy zajrzeć w głąb zakładki wygląd>bloki boczne i zmienić sobie tylko tytuły nagłówków 2. Nie wiem czy podobny przypadek jest z blokiem Promowane wpisy, bo taki mam ustawiony w szablonie, a w katalogu wyświetla się podobny tytuł co wyżej, a linki w tym zawarte mają anchor "zobacz wpis". j.w 3. Chciałbym zmodyfikować niektóre znaczniki np. formularz - zmienić kolejności pól itd. - gdzie mogę to zrobić? Szykujemy update, w którym będzie pełna możliwość modyfikacji. 4. Fajnie jak by była możliwość dodawania wpisów z podkategorii, tj. wchodzę np. Home -> Biznes -> Usługi i tam jest pole do wpisania adresu gdzie mogę dodać wpis (analogicznie jak jest to w SEOKatalogu), bo męczące jest to szukanie kategorii/podkategorii w tej liście rozwijanej, jeszcze w sposób wszystko na kupie (kategorie i podkategorie). j.w. Niestety taki wybór kategorii był najlepszym rozwiązaniem przy rozbudowie katalogu tym bardziej, że można mieć 10 kategorii w głąb. Tak jak pisałem wyżej. Przebudowujemy całkowicie formularz dodawania wpisów i będzie to wszystko bardziej dopracowane. 5. Statystyki katalogu PageRank - może warto zrobić tak, że jak nie ma wpisu z danym PR to nie ma też tego wskaśnika na stronie głównej? Głupio to trochę wygląda. Później się pomyśli. 6. Fajnie by było mieć możliwość ustawiania w grupie wpisów np. płatności DotPay, a zarazem mieć możliwość dodania w tej grupie tajnych kodów np. dla znajomych, aby nie kombinować i tworzyć niepotrzebne ilości wpisów. Ustaw multi kod z możliwością dodawania w nieskończoność a problem zniknie. 7. Ogólnie przydała by się jakaś pomoc/faq obszerne, bo pierwszy kontakt z PA i wrażenia z mojej strony to nieintuicyjny panel administrato Kontakt z wordpressem i joomla na początku też jest trudny. Troszkę obycia i będzie dobrze. Ten nieszczęsny poradnik robię już od xxx czasu, ale niestety priorytetem jest zadbanie o poprawność funkcjonowania a nie poradnik. Zdarza się, że prowadzimy suport po godzinie 24 i staramy się rozwiązywać każdy problem, dlatego pomoc pojawi się dopiero gdy skrypt będzie w 100% sprawny. Dzisiaj otrzymaliśmy nową aplikacje do szyfrowania skryptu tak aby działał poprawnie na php 5.3 i jutro pojawią się pliki do pobrania na forum. Niestety obecne oprogramowanie nie nie radziło sobie z tą wersja php za co serdecznie PRZEPRASZAM WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW. jeszcze nie do końca kumam ten skrypt ale np nie da się nic zrobić z blokiem reklamowym nr 6 (nie zapisuje nic w opcjach jakiś buk) i jeszcze buk jest jak ktoś doda artykuł Buk z reklama zgłoszony do poprawki. Artykuł udało mi się bez problemowo dodać. Tanie domeny - Ranking cen domen 2022 - Katalogi NAP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 14 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Okej, lux. A jeszcze takie pytanie odnośnie aktualki - jak to wygląda w praktyce? Będą jakieś zmiany w stylach? Bo bo wiem czy robić skórki czy poczekać !!! No to też zależy kiedy ta aktualizacja będzie wydana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.