Skocz do zawartości

Wyniki Google vs nasze zarobki

phare

Rekomendowane odpowiedzi

W czwartek Google zaprezentowało wyniki za III kwartał, ukazując 29 proc. wzrost zysku zetto.

Zysk w III kwartale wyniósł 2,7 miliarda dolarów.

W analogicznym okresie rok temu, zysk wyniósł 2,2 miliarda dolarów.

Tak sobie policzyłem zyski z Adsesne w III kw 2010 i 2011 i co prawda mam zysk ale "tylko" o 19% większy

A jak u Was ;)

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

nie wiem jakie są proporcje ale wydaje mi się, że największy zysk Google ma z reklam w wynikach wyszukiwania a nie ze stron klientów - choć mogę się mylić.Ma ktoś takie dane?

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

nie wiem jakie są proporcje ale wydaje mi się, że największy zysk Google ma z reklam w wynikach wyszukiwania a nie ze stron klientów - choć mogę się mylić.Ma ktoś takie dane?

Google zarabia nie tylko na reklamach Adsense/Adwords czy wyszukiwania, choć zapewne jest to lwia część przychodów.

Bronuś

3 kwartał to bodajże lipiec sierpień wrzesień - to u mnie lipiec i pierwsza połowa sierpnia były rzeczywiście rewelacyjne - sezon ogórkowy, ale brzydka pogoda zrekompensowała, a potem zaczęło się sypać - ładna pogoda, do tego CTR spadał mocno, ogólnie słabiej o 30-40%, a teraz Google zrobiło jeszcze jakąś rozpierduchę w wynikach i w ogóle jest lipa. Wydaje mi się, że na podstrony chyba dużo mniej wejść jest.

a teraz Google zrobiło jeszcze jakąś rozpierduchę w wynikach i w ogóle jest lipa. Wydaje mi się, że na podstrony chyba dużo mniej wejść jest.

Mam podobne odczucia, pytanie czy to chwilowe zamieszanie, czy tak już zostanie?

Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności