Jastrzab Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 To ze glownie leca regionalki mozna tlumaczyc tym iz sa najtansze i do dzialalnosci seo najczesciej kupowane. Też tak przypuszczam, że sobie jakiś ekspert ułatwił sprawę "ulepszania" algorytmu - regionalna domena = wyższe prawdopodobieństwo spamu + plus kilka elementów standardowych i do widzenia, a że ileś tam porządnych stron oberwie to kogo to obchodzi... To jest jakieś porąbane podejście, czyli nie można mieć serwisu na taniej domenie, bo co bo pewnie spam??? A tym czasem spam ma się dobrze, bo co to za wielka strata dla spamera, że mu trochę zaplecza poleci jak i tak je odbuduje w kilka dni. Trochę poprzeklina, kupi ileś nowych domen i zapomni. Kiedyś google zachęcało do kupowania domen regionalnych, a teraz filtrują jak leci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupikur Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 A czy nie jest przypadkiem tak ze podane domeny byly na seo hostingach w towarzystwie innych zapleczowek ?Google tnie strasznie teraz tego typu hostingi bo ktos doszedl do wniosku ze 99% domen na nich to spam. To ze glownie leca regionalki mozna tlumaczyc tym iz sa najtansze i do dzialalnosci seo najczesciej kupowane. U mnie póki co wszystko w porządku na 5 regionalnych. Muszę przyznać jednak, że mnie ta wiadomość wystraszyła i zaniepokoiła... A co Googiel ma do tańszych domen? To chyba rynek dyktuje ceny... DJ na wesele Szczecin - najlepszy Dj na wesele w woj. zachodniopomorskim polski DJ na wesele Hamburg - urodziny, przjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 To ze glownie leca regionalki mozna tlumaczyc tym iz sa najtansze Większej głupoty nigdy nie widziałem. Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubWiącek Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 to że google uznało regionalki za domeny 1 stopnia było już mega dziwne na skale światową (nie widzę domen np xxx.pekin.cn itd) ale czemu je filtruje? miało być tak że każda domena pracuje na swój TR i teraz cos sie zepsuło. https://www.mauermedia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garyoldman Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Mi też poleciała domena regionalna klienta, gdzie stała jego strona firmowa. Trzeba chyba poczekać kilka dni, jak będzie bez zmian to pisać do nich o ponowne rozpatrzenie i na forum ichnim... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestos Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Według mnie Google powinno wyciąć wszystkie subdomeny domen regionalnych. Regionalne zostawić w spokoju ale już w1.cośtam.waw.pl to śmieć! A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria! A to: portal branży budowlanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romo Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 U mnie tylko filtry, za to solidne. Frazy i takie i takie. Np. jedna domena z frazami kompletnie niszowymi (nazwy jakiś specjalistycznych części), a inna z frazami konkurencyjnymi (sama domena wieloletnia). Dodam, że w moim przypadku to nie były zaplecza, a strony klientów. Mam podobną sytuację. Poleciała wieloletnia domena klienta na wszystkie frazy. Frazy w top 10 od dawien dawna. Domena xxx.krakow.pl, z dużą ilością site (>15k), nie linkowana z swl, xrumer itp. Nie na seo hostingu... Co w takiej sytuacji mówicie klientom ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenblock Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 ale już w1.cośtam.waw.pl to śmieć! A skad te zabobony ? Jestes wyznania ze domeny powinny byc tylko nazwa.com ? Skoro jest ustalona domena bazowa bez wzgledu na to czy jedno czy dwu czesciowa to powinna byc traktowana jednakowo. Uwazasz ze domeny com.pl tez nie powinny miec subdomen ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kit Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 szkoda ze nie znam sie na tym wszystkim o czym piszecie, trafilem tu bo szukam przyczyny dla ktorej moja strona w domenie www.f......f.gliwice.pl prawie zniknela, a byla na konkretne frazy w pierwszej dziesiatce juz od paru ladnych lat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 13 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Wyślij w GDM prośbę o ponowne rozpatrzenie witryny opisując sytuację. Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dido Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 ...trafilem tu bo szukam przyczyny dla ktorej moja strona w domenie www.f......f.gliwice.pl prawie zniknela, a byla na konkretne frazy w pierwszej dziesiatce juz od paru ladnych lat Panie Krzysztofie, Dostał Pan już odpowiedź z przyczyną spadku/filtra, potwierdzoną przez pracownika Google. https://www.google.com/support/forum/p/Webm...0fdd5&hl=pl Z tak upchaną i kiepską treścią: https://webcache.googleusercontent.com/sear...=pl&strip=1 żadna strona by się nie utrzymała w topie i nie ma tu absolutnie nic do rzeczy, że strona jest na regionalnej domenie. Łącznie macie 3 domeny z identyczną ofertą to też miało znaczenie. Trzeba doprowadzić stronę do porządku czyli napisać teksty strawne dla ludzi a nie pod "wycyckanie" Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 ale już w1.cośtam.waw.pl to śmieć! A skad te zabobony ? Jestes wyznania ze domeny powinny byc tylko nazwa.com ?... Ależ to nie są zabobony. Wystarczy popatrzec co stawia się na tych domenach. Oczywiście jest cała masa porządnych (prywatnych/firmowych) stron na tych regionalkach, tylko, że G ma to głeboko w algorytmicznej ( )( ) Analizując strony doszli do wniosku, że regionalki to zuło, że tego zuła jest 90% czy ile tam. Więc w trosce o uzytkowników koszą te strony jak ludzie latem trawnik. Kogo obchodzi kilka porządnych kwiatów, czy roslinek, kiedy chodzi o dobro ogółu - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 najlepiej by było gdyby w indeksie pozostały tylko subdomeny z *.google.com, google.pl, etc... Niech porobią virtualki, każdemu niech sprzedadzą hosting (bo w końcu inne hostingi są zjeba...), każdy standardowo dostanie analytics, inne narzędzia plus KUPON ADWORDS na 200zł (których oficjalnie już nie puszczają do Klientów) i będzie gites... Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Tia, dobro ogółu, to ciekawe, że w tym czasie gdy przepadają 10-letnie domeny z unikalna treścią, niektóre regionalki z upchanymi keywordsami w stopce trzymają się nieźle Mam wrażenie, że coś poszło baaaaardzo selektywnie Darmowe programyPotrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Gdzie idzie o dobro ogółu, to raczej zawsze tak idzie. Ja czekam na czasy, kiedy wyniki naturalne (wypadła mi własciwa nazwa tych wyników) w top10 będą widoczne tylko dla posiadaczy ayirskiego systemu operacyjnego G, a reszcie będą serwowane linki sponsorowane do top100, tak dla bezpieczeństwa i dobra ogółu - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.