Skocz do zawartości

Dziwne różnice przy wyglądzie strony


pbupbu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postanowilem dodac panel logowania tuz pod znacznikiem body,

stworzylem wiec funkcje:

function template_menu2() {
global $settings, $lang, $statistics, $menu, $session;

echo '
<div> ';
if ($settings['memberlogin'] == 1) {
if ($session->info['status'] == 1) {
echo '

  ', $lang['welcome_username'] ,'
  ', $lang['played'] ,': ', number_format($session->info['played']) ,'
  ', $lang['comments'] ,': ', number_format($session->info['comments']) ,'
  ', $lang['joined'] ,': ', mod_date($session->info['joined']) ,'

  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/privatemessages.php">', $lang['private_messages'] ,'</a> (', $lang['unread_messages'] ,')
  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/memberlist.php">Member list</a>
  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/usercp.php">', $lang['user_cp'] ,'</a>
  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/forums.php">Forum</a>

  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/homemade.php">Homemade uploads</a>
  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/category/11/After_hours/1.html">After hours</a>

  <a href="" onclick="favourites_menu(this); return false;" id="favourites_link">', $lang['favourites'] ,'<img src="', $settings['siteurl'] ,'/images/menu.png" alt="" border="0" width="10" height="10" /></a>

  <a href="', $settings['siteurl'] ,'/login.php?a=logout">', $lang['logout'] ,'</a>	 
';
	} else {
		echo '
<fieldset style="margin: 0px; background: #777777; width: 478px; float: right;">
  <form action="', $settings['siteurl'] ,'/login.php" method="post">
	', $lang['username'] ,'
	<input type="text" name="username" maxlength="25" size="13" />
	', $lang['password'] ,'
	<input type="password" name="password" maxlength="20" size="13" />
	<label><input type="checkbox" name="remember" value="1" checked="checked" /></label>
	<input type="submit" name="submit" value="', $lang['log_in'] ,'" />
	<a href="', $settings['siteurl'] ,'/profile.php?a=register">', $lang['register'] ,'</a>
	</form>
</fieldset>
';
}
}
echo '
 </div>
</div>';

} // end function

no i oczywiscie dodalem:

<body>
<div>
{[load_template:menu2]}
</div>

I teraz sprawa ma sie tak, pod Opera wszystko jest tak jak powinno, natomiast w Firefoxie wogole nic nie wyswietla !!

Sprawdze sami - link do mojej witryny

Pomocy

Edytowane przez pbupbu
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Takie definiowanie kodu PHP w html tworzy go zupełnie nieczytelnego oraz podatnego na błędy w dodawaniu elementów ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel

Komora normobaryczna montaż -> Normobaria budowa i instalacja komory normobarczynej i jej hydrauliki.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

problem rozwiazany choc jak dla mnie dziwny poniewaz tuz przed oraz tuz po:

{[load_template:menu2]}

dodalem komentarz wygladajacy tak:

<!--   ------------------------------------------------------------------   -->

i dlatego FF niewyswietla nic, po usuniecviu jest gitarka :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności