Doctor Who Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam, Mam możliwość zamieszczenia na dobrej stronie banera flash, i tutaj pytanie. Czy taki baner nadaje się do pozycjonowania? Gdzie zamieścić w nim anchor text? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Przede wszystkim nazwij plik .swf pozycjonowanym słowem. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Who Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 I to wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Ciężka sprawa z tym flashem. Mało kto się zna. Flasha raczej używaj do bannerów i drobnych bajerów a tak to html. Jeżeli miałbyś całą stronę we flashu to bym proponował drugą część strony dorobić pod spodem jako html. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Who Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Strona nie jest moja, będzie tam tylko baner reklamowy. Może być flash lub statyczny. Chciałem jednak zamieścić tam flash ze względu na walory estetyczne. I teraz mam problem bo baner będzie widoczny na każdej podstronie, w statycznym mogę zamieścić anchor tekst a na flash zupełnie się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuku Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Nie można zamienić tego flasha na gifa? Katalog firm: Katalog firm Polska Strony inernetowe Wrocław: strony w dobrej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Opis daj pod banerem i nasyć tekst słowami kluczowymi. Nie wiem czy jest dozwolone, ale może jakieś gify w kolorze tła i polecieć altami, titlami i nazwami gifów pod słowa kluczowe? Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Who Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Gif odpada, nikt się nie zgodzi na zamieszczenie na stronie baneru o wadze 2 mega. Naprawdę nikt tutaj nie ma doświadczenia z flshem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 zadałeś najpierw pytanie: Czy taki baner nadaje się do pozycjonowania? i później: Naprawdę nikt tutaj nie ma doświadczenia z flshem? jeśli już chciałeś kontynuować, to należało spytać o doświadczenia w pozycjonowaniu przy użyciu flasha... ja ożywam banerów we flashu i mam coś takiego jak "powiązany tekst" lub "tekst alternatywny" poza tym w nazwie pliku zawsze używam słowa_klucza. Natomiast ciężko jest mi ocenić, który z tych parametrów jest istotniejszy, bo w treści strony zawsze dodatkowo zawieram te słowa w różnej konfiguracji. ale - zgodnie z tym gugiel od dawna czyta flashe i je indeksuje. Co ciekawe - żadne z narzędzi SEO nie widzi linków wychodzących z baneru flashowego, natomiast gugiel poprawnie widzi przejście między stronami z kliknięcia w ten baner (do przemyślenia - dane z analitycs) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack Bauer Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Googiel indeksuje tręsci flasha, przed chwilą sprawdziłem, stara testowa strona gdzie wisi jeszcze dawna wersja strony którą kiedyś całkowicie w flashu tworzyłem i się zdziwiłem bo raczej nie powinna być w indeksie a treść z flasha też zaindeskowana, podobno z linkami w flashu też sobie googiel radzi. programy dla firm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 przecież dokładnie to jest napisane pod linkiem, który podałem w poprzednim poście... https://googlewebmastercentral.blogspot.com...h-indexing.html to artykuł sprzed trzech lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Ja się zdziwiłem jak zobaczyłem chmurę tagów we flashu przez bramkę Proxy. Kiedy wszedłem przez bramkę Proxy to cały plik flashowy był przetworzony na linki tekstowe. Podsumowując to co Początkujący powiedział i co zobaczyłem przez Proxy. Zakombinuj z linkami umieszczonymi we flashu. Ponazywaj np. pliki html słowami kluczowymi i z bannera flash jakimś menu linkuj do tych plików html. Może się też da wstawić do linków title spróbuj. Jeżeli takie menu psułoby cały konspekt to weź np w bannerze Flash wstaw jakieś kropki i każdą z tych kropek podlinkuj na plik html. Możesz też gdzieś w jakiejś małej ramce banneru flash wstawić taką małą wirującą chmurkę tagów - możesz w takiej wirującej chmurce np ze 100 tagów umieścić. Podsumowując najlepiej przebudować cały banner. A takie pytanie - bo doskonały pomysł mi się zagnieździł w głowie. Czy googiel widzi teksty napisane w banerze flash - nie linki ale te wyświetlane napisy. Bo jak widzi to można np. wpakować ze 100 słów kluczowych w taki banner i fajnie by to działało. Edit. Dobra już mam odpowiedź! Q: Jakie treści może Google lepiej indeksu z tych plików Flash?Wszystkie teksty, które użytkownicy mogą zobaczyć jak ich interakcji z pliku Flash. Mocy przybywaj! Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Poznań Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 pierwsze moje pytanie ze 100 pytań :-) robiłem swoją stronę www.fabrykakatalogow.pl przy pomocy flasheffecta2, (program ktory pomaga we flashu robic gotowe efekty) i pytanko, czy taką strone mi google poprawnie zaindexuje ? czy musze coś kombinować z dodatkowymi niewidocznymi tekstami w htmlu ? Poligraficzna Agencja reklamowa w Poznaniu www.pozgraf.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Google twierdzi, że zaindeksuje. Poczekaj trochę i sam się przekonasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 sprawdź indeksację w google ich serwisu: też jest zrobiony we flashu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.