mess_alex Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Witam, potrzebuję funkcji która zmienną rozdzieli na tablice po każdym znaku: Znaczy się chciałbym uzyskać coś takiego: mam zmienną $kwota z wartością '4.50' piszę: $kwotaslownie = funkcja($kwota); i uzyskuje tablicę z $kwotaslownie[0] z wartoscia '4', $kwotaslownie[1] z wartoscia '.' itd. Szukałem w książce, na googlach też, ale nie umiem znaleźć. Wystarczy mi tylko nazwa funkcji, potem sobie poradzę Pozdrawiam Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 str_split stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mess_alex Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 str_split A jest może coś podobnego w PHP Version 4.3.10? Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 ...Wystarczy mi tylko nazwa funkcji, potem sobie poradzę Hmm.... niew wiem czy jest taka funkcja w PHP (chyba nie ma). Musisz więc sam sobie ją napisać albo zgłosić się do mnie (gg) .Pozdrawiam. [edyta] Jeśli oczywiscie dobrze zrozumiałem to chodzi Tobie o zamianę wartości na postać słowną !? (czyli '112' ma być zamienione na 'sto dwanaście' ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jeśli oczywiscie dobrze zrozumiałem to chodzi Tobie o zamianę wartości na postać słowną !? Albo ja albo Ty źle zrozumieałeś function ehh($string) { $p = strlen($string); for($i=0;$i<$p;$i++) { $n[] = $string{$i}; } result $n; } ? stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Mnie MMP zastanowiła nazwa jednej ze zmiennych (tablicy) a nazywa się ona 'kwotasłownie'. Nic to - poczekamy na mess_alex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Wg. mnie mess_alex chce wyciagnąć pojedyńcze znaki by zamienić potem na słówne Ale ma problem z wyciagnięciem stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mess_alex Opublikowano 17 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 [edyta] Jeśli oczywiscie dobrze zrozumiałem to chodzi Tobie o zamianę wartości na postać słowną !? (czyli '112' ma być zamienione na 'sto dwanaście' ?! Tak by było cudownie, ale nie wiem jak to zrobić więc chciałem zrobić: jeden * jeden * dwa zł zero * zero Ale tak też nie umiem ;( adres strony Zespół Downa - porady, ważne informacje dla rodziców, rodzeństwa, opiekunów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMP Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Nie bawiłem sie w taką zamiane ciągów ale zajrzyj tutaj: pear.php.net/package/Numbers_Words stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Nie bawiłem sie w taką zamiane ciągów... MMP... jeśli to ma być "jeden * jeden * dwa" to wystarczy : str_replace(array('0','1','2',3','4','5','6','7','8','9'), array('zero * ','jeden * ','dwa * ','trzy *','cztery *','pięć * ','sześć * ','siedem * ','osiem * ','dziwięć * ',$kwota); jedyne co - to nie ustalałem kodowania w tej funcji, bo z ręki ją pisałem. mess_alex - a masz... Gdybys nadal miał swoje GG to juz dawno problem bys rozwiązał za moją pomocą. Sorki za bałagan.. ale to działająca funkcja (pochodząca z 1995 roku) i nie zamienia na "jede * jeden * dwa" tylko na "sto dwanaście zł." [edyta] Funcja przystosowana do strony w ISO-8859-2, działa w zakresie od 0,00 do 999 999 999,99 (chyba) Przepraszam.... z powodów osobistych funkcja została wykasowana... Osoby posiadające kopię tej funkcji proszone są o nie rozpowszechnianie jej. Zezwalam na użycie we własnych projektach - Nie zezwalam na jakiekolwiek rozpowszechnianie, tak bezpłatne jak i płatne w częsci bądź w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellz Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 Sorry za OT, ale wreszcie widzę "na żywo" tą słynną funkcję Erbita Przeczytać nie idzie, ale działa Fajne Dała matka rozum? To kombinuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 17 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2005 To jest zakodowane Szook szukał programu do kodowania, a to wystarczy zlecić odpowiedniej osobie Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 18 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2005 ...wreszcie widzę "na żywo" tą słynną funkcję Erbita Przeczytać nie idzie, ale działa Fajne Hmm.. i właśnie zmieniłem zdanie... znów słynna funkcja poszła w zapomnienie... Przyznaje, ze już w kilku językach funkcja bez większych zmian działa i radzi sobie bardzo dobrze. Zacznę od Clipper'a poprzez Perl i PHP i wcześniej po drodze też coś było... Przyznaję Hellz ze zakręcona jest (!) ale dzięki temu poprawnie załatwia wszystkie wartości. Mam więcej takich staroci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.