Paweł Sokołowski - Eline Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 hmm u mnie omnichecker cokolwiek nie wpisze wypluwa: Przeszukiwana 1 strona dla frazy sdjkadjbafbaerqweldfsf Brak wynikow I nastepne pytanie laika, czy to dziala w cronie w tle czy trzeba miec otwarta przegladarke az nazbiera milion footprintow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finansiarz Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Paweł, nie pomyliłeś omnichecker z omniscraper? Ale pytanie dobre, działa w tle czy trzeba mieć odpaloną przeglądarkę, żeby wyszukiwało katalogi (omniscraper)? Finansowy Program Partnerski - 50 złotych dla Nowego Partnera! Sprawdź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Sokołowski - Eline Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 pomylilem - jak najbardziej tak czy inaczej nie dziala - cokolwiek tam nie wrzuce i do tego wypluwa mi zawartosc przeparsowanego Googla z tym wynikiem w oknie wiec pewnie to taki scrapper .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strobet Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Wszystkim już działa? bo u mnie nic się nie zmieniło i nadaj nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 @stronebt, zainstalowałeś od nowa? Najpierw wyczyść sobie bazę przez phpmyadmin albo skasuj i dodaj nową. Później pobierz link do omniadd z wątku na forum omniadd.pl. Wgraj pliki i zainstaluj. Nie jestem do końca przekonany, czy autoupdate zadziała w tym wypadku. Wydaje mi się, że OA nie wgrywa nowej bazy na starą i stąd te problemy. Nowa baza posiada nowe tabele i one mogą się nie dogrywać, gdy baza została już utworzona przez wcześniejsza instalację. Oczywiście mogę tutaj prawić herezje więc lepiej jakby sam support się w tej sprawie wypowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strobet Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Ok zainstaluje od nowa..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Sokołowski - Eline Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 trzeba uruchomic install.php, samo wgranie plikow nie da efektu zmian w bazie co do wiki - dodaje super, choc wolno jak na mozliwosci omniada przez noc z VPSa mam 1500 dodan (nadal dodaje, skutecznosc bazy oceniam na jakies 30% - z harmonogramu ubylo 4000) z 1567 raportowanych przez OA dodan, SB znalazlo w dwóch przebiegach 1115 linkow -> ~70%. Miksuje artykuly dobrze, poprawnie dodaje linki z zagniezdzonymi synonimami. Nie jest to predkosc normalnych wiki posterów, ale do przyjecia. Ocena 4+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seogreen Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Ja z kolei z zapytaniem czy kolegom działa dodawanie do DonMini? Na razie działam na wersji 5.8+ i chciałem przejechać swoją bazę pksi i donminiaczy. Z kilkuset PKSI dodaje mi tylko do 4 szt., z kolei do don mini zero dodań. Oczywiście wiem że baza jaką mam jest do odsiewu (1500 potencjalnych pozycji) ale z tej bazy nawet "don_zgonem" dodawałem do 120-150 pozycji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Sokołowski - Eline Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Trzeba by to porownac na bazie publicznej, a pksi czy donmini w tej nie ma. Inaczej jak mozna to okreslic, przeciez to zalezy glownie pod bazy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gizmos Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Czy na wykupionym VPS np. chciałem kupić z vmline jest mi potrzebny Direct Admin do działania OmniAdd bo to dodatkowy koszt miesięczny, a nie jestem pewny czy będzie mi wogóle potrzebny pod sam soft ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Sokołowski - Eline Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Nie jest ci potrzebny DA, popros chlopakow niech ci zainstaluja darmowke do zarzadzania BTW Dobry wybor VPSa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroczo Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Mam do Was pytanie jak oceniacie działanie Omni Check Catalog List zastanawia mnie jego skuteczność. Robił ktoś z was testy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Dla omniadd VPS nie jest chyba zbyt dobrym rozwiązaniem. Na zwykłym sharedzie robiłem jednocześnie około 100 projektów i bez problemu wydolił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finansiarz Opublikowano 2 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Co oznacza "blad : 1000" ? Finansowy Program Partnerski - 50 złotych dla Nowego Partnera! Sprawdź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojotek_OX Opublikowano 3 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Błąd 1000 oznacza tylko tyle że twoja licencja jest nie ważna i nie wygenerowałeś nowej (nie pobrałeś z nowego panelu omnipanel.pl/panel/) Maile były do wszystkich miesiąc temu wysyłane + były wszędzie gdzie się dało informacje z prośbą o przejście na nowy system licencji - kilka postów wcześniej znajdziesz szczegółowe instrukcje lub opcjonalnie możesz zalogować się na maila na którego masz licencje i znajdziesz tam maila od nas @omniworld.pl (tego szukaj) Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.