Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

Czy omniadd dodaje do zagranicznych wordpresów ?

A czym ten zagraniczny WP rózni się od WP polskiego? Jak masz adres, jak, rejestracja (lub masz juz konto) jest możliwa. To przy dobrych artach (w przypadku modercaji) nie ma problemu.

Czy ten skrypt pociągnie na home ?

W teorii ten skrypt pociągnie wszedzie tam, gdzie plik test.php wypluje na zielono wyniki, mial być szybki i leciutki i co to nie jeszcze.

W praktyce zarzyna* procesor i na współdzielonych hostingach raczej doczekasz się blokady po kilku dniach dzialania na koncie z natychmiastowa eksmisją .

* ponoc problem obciązenia jest rozwiązany, ale jak czytam takie wypowiedzi uzytkownika dodawarki na forum OA

Info od administracji ....

Pana VPS jest bardzo obciążony, dlatego też crony przestają działać,

Obciążenie serwera- load average: 24.07, 20.81, 13.59

A powinno być max 1.0

to mam powazne obawy o te rozwiązanie, zwłaszcza jak się czyta odpowiedź Kojotka, że to nie wina OA, tylko katalogów do których OA próbuje dodać stronę :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
mam powazne obawy o te rozwiązanie, zwłaszcza jak się czyta odpowiedź Kojotka, że to nie wina OA, tylko katalogów do których OA próbuje dodać stronę :]

Dobre :)

Przy małej ilości projektów nie powinno być problemów na dzielonym hostingu czy tanim vps, ale po dodaniu większej ilości projektów i tekstów zaczynają się problemy bo baza nie jest właściwie zoptymalizowana, brak indeksów na dużych tabelach zabija mysql'a. Oczywiście można to sobie samemu naprawić, ale trzeba wiedzieć jak.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Sebastian -> nie do końca, baza swoją drogą, ale obciążenie procka swoją - weź pod uwagę że w omni jest multicurl gdzie nawet przy małej(np. 10) liczbie jednoczesnych polączeń serwer dostaje w dupsko, szybkość kosztem obciążenia i tutaj nic nie poradzisz.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

soprano udało Ci się przyspieszyć tego Omniaada jakoś?

Wiem jak to zrobić, ale nie będę tego próbował. Nie chce zajechać sobie dedyka. Na hekko poskutkowało to zablokowaniem mojego konta. Już zostało ono odblokowane, ale nie mam zamiaru próbować tego ponownie.

Chciałem przyspieszyć omniadd ponieważ w styczniu uruchomiłem 140 projektów i dodawało mi je przez cały miesiąc.

seowyszbanner.gif

Sebastian -> nie do końca, baza swoją drogą, ale obciążenie procka swoją - weź pod uwagę że w omni jest multicurl gdzie nawet przy małej(np. 10) liczbie jednoczesnych polączeń serwer dostaje w dupsko, szybkość kosztem obciążenia i tutaj nic nie poradzisz.

No tak, wszystko zależy od limitów nakładanych przez hostingi, najczęściej są bardzo niskie. Ja korzystam z omni tylko na własnym dedyku.

Co do problemów z brakiem indeksów np. na tabeli "opisy", jest często wykonywane zapytanie wybierające rekordy po polach P_ID i BLOG, a indeksu brak.

Przy dużej ilości opisów robią się w tym momencie problemy, zapytania wykonują się długo, objawia się to np. wolno ładującą się stroną "strony" w panelu omni. Problem pojawia się przy naprawdę dużej ilości opisów, ale na mocno ograniczonym dzielonym hostingu może to decydować o być albo nie być ;) również przy stosunkowo niewielkiej liczbie projektów.

Program PITy 2013/2014 - darmowy program do rozliczenia PIT z obsługą wysyłania PITów przez Internet poprzez e-Deklaracje.

Łatwy w obsłudze, wydajny program księgowy - KPIR, Ryczałt, Płace, VAT, aktywne formularze, e-Deklaracje.

Rozlicz PIT-37 - zeznania roczne PIT są łatwe.

Dziala Wam dodawanie do Donmini? Bo mi na ok. 600 katalogow ani do jednego nie dodaje.

Pasowałoby najpierw sprawdzić czy działają :o A tak w ogóle to przydałaby się noramlna baza Donmini - zaindeksowane i działające :)

No chyba logiczne jest, ze sprawdzilem czy dzialaja.

Juz wiem w czym jest chyba problem - zwroccie uwage jak dodajecie projekt. Ja dodawalem adres w taki sposob "https://adres.pl/" i takie cos wszedzie dziala oprocz donmini, bo tam musi byc adres "https://adres.pl" czyli bez slasha na koncu, bo inaczej nie doda.

Swoja droga to OA moglby sprawdzac czy jest slash na koncu i jak jest to go wywalac przy wysylce do Donmini, bo tak to teraz musze cala baze projektow zmieniac :o

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Właśnie zakończyliśmy filtrowanie bazy pod względem indeksacji w Google - wszystkie domeny z site 0 zrobiły tym samym wylot ;)

Było: [29-03-2012 14:30:54] Updated successfully. Update file size: 770 KB

Jest: [31-03-2012 19:28:13] Updated successfully. Update file size: 648 KB

Tak więc nie było tak strasznie jak pewna osoba/y insynułowały że tyle jest zbanowanych domen :D

@Carnagge - propozycje zgłasza się na www.omniadd.pl

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności