Ludi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Wiem że ten temat niejednokrotnie był zakładany, wiem co oznaczają poszczególne domeny, ale chciałbym zapytać Was o opinie: Potrzebuje domeny dla bardzo popularnej frazy. Zakładając że chodzi o słowo "wyszukiwarka", jaką wybrać domenę: 1. wyszukiwarka.pl jest zajęta - wybrać wyszukiwarkaa.pl 2. wyszukiwarka.org - wolna 3. wyszukiwarka.eu zajęta - wybrać wyszykiwarkaa.eu Chodzi mi o odpowiedni dobór domeny tak, aby łatwiej było ją pozycjonować (nazwa będzie słowem kluczowym). Z góry dzięki za opinie Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adshi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 wyszukiwarka.org A ja nie mam linków w sygnaturce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_web Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Popieram Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Opcja #2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Ja Ci powiem co znaczą domeny - nic. Ich zastosowanie w ogóle nie trzyma się kupy. Nie ma się więc co zastanawiać i trzeba brać co jest wolne. Warto w Polsce mieć pl, ale skoro jest zajęta, to inna opcja nie ma wielkiego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqnbn Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Jeśli jest wybór między .org a udziwnianiem domeny to uważam że warto zgodzić się z przedmówcami. Pierwotnie org nadawała się tylko na strony non-profit, ale to już przeszłość infogyor.hu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AIpha Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Na Twoim miejscu bym tak nie pytał na forum i nie podpowiadał ,że jakaś "ładna" domena jest wolna . Są łowcy domen ,którzy na nich zarabiają. Jeśli chcesz się uprzeć na tą frazę to bierz z .org . Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adshi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 AIpha, niby skąd "łowcy domen" mają wiedzieć o jaką domenę chodzi? ;-) A ja nie mam linków w sygnaturce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludi Opublikowano 18 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 dlatego podałem przykład "wyszukiwarka", aby nie wiedział nikt o czym konkretnie mowa, a może na przyszłość komuś temat też się przyda. Domena .org nieco droższa, nie posiadam w swoich zbiorach takowej jeszcze, ale spróbujemy. Dzięki za informacje i opinie Wdrażaj systemy ISO taniej, szybciej, pewniej. Oferujemy wdrożenia, szkolenia, certyfikację ISO 9001 oraz innych systemów z branży. Przedstawimy oferty związane z systemami ISO w ciągu 5 dni, a Ty wybierzesz najlepszą z nich! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dMien Opublikowano 18 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2011 Wystarczyło zarezerwować domeny i podać wszystkie na forum. Najlepszą byś zarejestrował, resztę puścił. Co do tematu - oczywiście, że zamiast udziwniać nazwę na siłę, lepiej wybrać generyka z inną końcówką. /e .org droższa przy rejestracji, ale na przedłużeniach lepiej na tym wyjdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OMG Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zdecydowanie weź org jak jest wolna i Ci pasuje pod nazwą. Nie ma żadnych przeciw w pozycjonowaniu, domeny org pozycjonują się tak jak inne. Jak wyżej kolega napisał org kiedyś kojarzyło się tylko z organizacjami non-profit, teraz jest inaczej domena to domena. Sprawdzanie PR i statystyki Strona fanów: Vampire Diaries Polecam bajki dla dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Na Twoim miejscu bym tak nie pytał na forum i nie podpowiadał ,że jakaś "ładna" domena jest wolna . [...] On nie podał adresu domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AIpha Opublikowano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2011 On nie podał adresu domeny. powtarzasz sie po @Adshi Wystarczyło zarezerwować domeny i podać wszystkie na forum. Najlepszą byś zarejestrował, resztę puścił.Co do tematu - oczywiście, że zamiast udziwniać nazwę na siłę, lepiej wybrać generyka z inną końcówką. /e .org droższa przy rejestracji, ale na przedłużeniach lepiej na tym wyjdziesz. zgodzę sie i przepraszam za pomyłkę ,czasem ktoś palnie coś a nie doczyta Chcesz widzieć swój mocny link SEO w serwisie www.mediarp.pl ? Pozycjonuj się z SEOpilot, kliknij aby zobaczyć jak się reklamować Jeśli chcesz możesz zarabiać na swojej stronie www lub blogu przeczytaj jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.