usedom Opublikowano 9 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Jestem świeży w temacie SEO i moze dlatego takie pytanie 1. zbadałem sobie "ciężkie frazy" i zacząłem pozycjonować się na jedną z nich - powiedzmy X 2. na mniejszą frazę (Y) miałem 50 klików dziennie z 4 pozycji (insight wskazywał około 10 razy mniej wyszukiwań niż fraza X) 3. po jakimś czasie znalazłem się na pozycji 4 na frazę X i teraz jest tak że na frazę Y z pozycji 4 jest 50 kliknięć a na frazę X jest kliknięć 9 (też z pozycji 4) opisy mam zrobione dobrze i przetestowane na innych frazach. mam jeszcze kilka "ciężkich fraz" ale nie wiem czy wysiłek się opłaci skoro na X mam 9 wejść dziennie. czemu tak jest - czy insight i adwords podając liczbę wyszukiwań podają mylną liczbę czy np. łączą ilości wyszukiwań fraz w której jest X? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
my-seo.pl Opublikowano 12 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 "ciężka fraza" to dla Ciebie jaka? bo dla mnie np. poker !!! My-seo.pl - Katalog Kosmetyki są wszędzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa007 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Może wybrałeś zbyt ogólną frazę (tą niby cięższą) Strony WWW Rzeszów - Serwisy, sklepy internetowe, grafika i wiele innych zapraszam Poradnik tworzenia stron internetowych - czytać i komentować Projektowanie ogrodów Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebau Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Czyli wyświetlenia badasz w adwords? Czy Twój budżet zapewnia emisję przy każdym wyszukiwaniu? w słowach kluczowych powinienes podać "fraza wyszukiwana" bo jak podasz bez cudzysłowia to wyświetlenia będą jak wpiszesz fraza wyszukiwana opinie itd. Podam abstrakcyjny przykład Chcesz pokazać reklamę na hasło: pompka mając na myśli np. sprzedaż pompek do rowerów i piłek jednak jak ktoś wpisze: szwedzka pompka do powiększania penisa to Twoja reklama też się może pokazać - a wtedy kliknięcia w reklamę raczej nie zaliczysz a wyświetlenia++; Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliwa007 Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Czyli wyświetlenia badasz w adwords? Czy Twój budżet zapewnia emisję przy każdym wyszukiwaniu? w słowach kluczowych powinienes podać "fraza wyszukiwana" bo jak podasz bez cudzysłowia to wyświetlenia będą jak wpiszesz fraza wyszukiwana opinie itd. Podam abstrakcyjny przykład Chcesz pokazać reklamę na hasło: pompka mając na myśli np. sprzedaż pompek do rowerów i piłek jednak jak ktoś wpisze: szwedzka pompka do powiększania penisa to Twoja reklama też się może pokazać - a wtedy kliknięcia w reklamę raczej nie zaliczysz a wyświetlenia++; Wcale nie taki abstrakcyjny przykład Strony WWW Rzeszów - Serwisy, sklepy internetowe, grafika i wiele innych zapraszam Poradnik tworzenia stron internetowych - czytać i komentować Projektowanie ogrodów Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.