Erbit Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 pod FF jest Ok... pewno masz bajzel w CSS. Dla pewności: a generalnie wywal tą deklarację xml, bo już miałem jeden namacalny przypadek, kiedy jej obecność w kodzie html rozwalała stronę pod MSIE. po usunięciu tej deklaracji problem zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioccp Opublikowano 1 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 No wlasnie mam auto. Nie czaje czemu strona wyglada inaczej offline i to przez ta wlasnie deklaracje. A tam.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero3 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 zobacz ją sobie online w różnych przeglądarkach to może zrozumiesz gdzie tkwi problem. pozycjonowanie inhead na fb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rjan Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Wypraszam sobie ten "bajzel" jako autor tego CSSa. W przypadku moich prac nie ma żadnego "zapewne" Do marioccp: Jaka przeglądarka Ci tak wyświetla (wersję też podaj)? Zanim ktoś zapoda rady typu margin:auto niech zajrzy w plik css, albo zobaczy pod różnymi przeglądarkami. Osobiście sprawdziłem w Mozilli 1.6, Operze 8.01, IE 5.0 i 6.0 i nie wiem co miałoby się posypać. Co do <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-2"?> to uważam, że: - parsowanie plików html to BŁĘDNE USTAWIENIE serwera - nie powinno być standardowo załączone dla użytkowników NIEŚWIADOMYCH konsekwencji - deklaracja kodowania xml jest pożądana i słuszna (mimo dopuszczenia tego błędu przez validator.w3.org i nie zgłaszania jako błąd) - pomijanie deklaracji xml jest niezgodne ze standardem (choć pomaga w w/w sytuacji) - można to ominąć stosując sztuczki przedstawione we wcześniejszych postach Powiedzcie w której przeglądarce to się sypie, bo nie mogę tego zlokalizować. Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE) Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zero3 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zanim ktoś zapoda rady typu margin:auto niech zajrzy w plik css, albo zobaczy pod różnymi przeglądarkami. a możesz nie per 'ktoś' ? z lewej masz avatar i nicka, chyba ze Twoja przegladarka i tego nie widzi. niby skąd miałbym to wziąć jak nie z Twojego stylu? sypie sie w ie i to tyle. pozycjonowanie inhead na fb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rjan Opublikowano 2 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2005 a możesz nie per 'ktoś' ? z lewej masz avatar i nicka, chyba ze Twoja przegladarka i tego nie widzi. Sorry za "ktosia". Po całym dniu pracy mój post był pisany "na szybko". I równocześnie przyznaję się do błędu (choć powininni twórcy IE): W moim stylu linki miały nadany atrybut margin:auto i określoną szerokość, co spowodowało, że IE traktował je jako display: block (choć "a" nie miało tego zadeklarowanego i powinno wyświetlać się jako inline) Przeprosiny dla zero3 Pozdrawiam Projekty graficzne - webdesign w standardzie w3c. Layoutom opartym na tabelach mówimy: "Walcie się!" (we wszystkich przeglądarkach i IE) Katalog Stron jakich wiele, ale optymalizacja stron wyjątkowa - zapewniona dostępność strony, walidacja i semantyka kodu html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.