Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

Poprawka już jest, teoretycznie błędów być nie powinno, ale że zmieniłem jeszcze jedną funkcję(dziś rano) potrzebuję jeszcze z 2 ochotników, zanim zrobię wysyłkę wszystkim.

Jeśli ktoś ma 15 miniut czasu teraz proszę o info, podeślę update.

Na 99.9% będzie wszystko działać od ręki więc nie ma się co bać :)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Update wysłany.

Zmiany:

1. Zupełnie inaczej rozwiazany checker seokatalogów z dodatkowymi opcjami "odsiewania" katalogów

2. Znacznie bardziej przyjemnie rozwiązany dobór kategorii/podkategorii(możliwość przypisania każdej podkategorii -> do kategorii, dymki ukazujące co się znajduje w aktualnie wybranym "zestawie")

3. Możliwość operowania na dowolnej poczcie(nie tylko gmail/o2/wp), przetestowałem ok. 5 kont prywatnych(różne serwery),

4. Poprawa dodawana do darmowych - był mały bug i kilka % zawsze odpadało, dodatkowo sprawdziłem trochę katalogów ręcznie(błędne przypisywanie kategorii), powinno być więc lepiej z dodawalnością

5. Przystosowanie SEOCAT'a do dodatków płatnych. Myślę że to najlepsza forma rozwoju SEOCAT'a, czyli licencja dożywotnia na wszelkie uaktualnienia wersji podstawowej(dodawanie do seokatalogów i wszystkich opcji z seokatalogami bezpośrednio związanymi), oraz możliwość dokupienia obsługi dodatkowych skryptów(wszystko "pod ręką" itd.). Oczywiście cena takiego dodatku będzie na pewno znacznie niższa, niż ceny konkurencyjnych narzędzi dodających tylko do danego rodzaju skryptu.

6. Zapewne 50 innych rzeczy o których zapomniałem

W razie bugów, których strałem się uniknąć, proszę pisać czy tu czy na priv.

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

djurek -> myślę że każdy odpowie tak samo: baza. Nie da się porównać żadnej dodawarki na 2 różnych bazach. Jedynie mógłby się wypowiedzieć ktoś kto ma obie dodawarki i przetestuje na TEJ SAMEJ bazie dodawanie.

Mała uwaga, mam 5 osób do których poprawka nie dotarła(zwroty z poczty - nieprawidłowy adresat), jeśli więc ktoś nie dostał proszę pisać.

Gość ddmarcin
Oczywista oczywistość, działa nawet na macu i androidzie - wystarczy tylko serwer http wgrać :P

No jednak u mnie nie działa na win xp i trzeba było wykupic serwer :) a gdzie tu do "macu i androidzie"

Mimo że instalacja była przeprowadzana przez szefa :) swoją drogą fajny gosc szkoda ze tak "zajety"

pozdro

md

dziwnie bo ja mam 2 licencji na XP i chodzi bardzo dobrze. XP oczywiście licencjonowane i aktualizowane na bieżąco.

Tak naprawdę instalacja xampa jest prosta, wiec jeśli u ciebie coś nie trybi to chyba nie wina softu a twojego Windowsa ( możliwie przy usuwaniu wirusów wykasowałeś jakieś biblioteki) lub konflikt samego żelaza, sterowników przyczyn może być wiele ale nikt w topiku nie pisał ze na XP dodawarka nie odpala.

Gość ddmarcin
dziwnie bo ja mam 2 licencji na XP i chodzi bardzo dobrze. XP oczywiście licencjonowane i aktualizowane na bieżąco.

Tak naprawdę instalacja xampa jest prosta, wiec jeśli u ciebie coś nie trybi to chyba nie wina softu a twojego Windowsa ( możliwie przy usuwaniu wirusów wykasowałeś jakieś biblioteki) lub konflikt samego żelaza, sterowników przyczyn może być wiele ale nikt w topiku nie pisał ze na XP dodawarka nie odpala.

Skoro sam szef nie wie to ja tez nie:)

U mnie chodzi na XP i na 7... Na androidzie jeszcze nie próbowałem ale jak mi coś odwali to spróbuje (tylko po co).

Jak Ci nie chodzi na XP to mam dla Ciebie proste rozwiązanie:

1. Wpisujesz w wierszu poleceń: Format c:/q/u

2. Instalujesz czystą windę z nośnika

3. Instalujesz wszystkie aktualizacje

4. Odpalasz skrypt ;P

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

a to szef ma wiedzieć co z twoim Windowsem się dzieje?

Swirus racja, w tym przypadku na pewno będzie działać właśnie już 2 post jemu to same tłumacze :P

maly o/t kiedyś miałem olbrzymi problem z softem do edycji video, wieszał mi komputer, oczywiście do głowy mi nie przyszło pisać do producenta softu i smarować jego soft na forach, bo się okazało sterownik video karty był nie aktualny, a wyglądało tak że soft nie działa pod Windowsem XP :)

Skoro sam szef nie wie to ja tez nie:)

Ja wiem, i powiedziałem Ci że to wina systemu. Owszem, przeprowadzam całą instalację za darmo(aczkolwiek jak widze jest to błąd), jednak nie mam zamiaru zagłębiać się czemu akurat Twój windows jest taki a nie inny. Wiem że działa na praktycznie każdym windowsie(od win 2000 zaczynając) zarówno na 32/64 bit, bo MUSI działać. Jeśli nie działa - w 99% przypadków jest to ograniczenie praw zapisu bezpośrednio na dysku C(a tam jest właśnie wrzucany xampp).

Moja pomoc co do instalcji SEOCATA, ogranicza się do INSTALACJI SEOCAT'A a nie naprawy/konfiguracji windowsa.

Dodatkowo, zasugerowałem że zainstaluję Ci skrypt na serwerze(również zupełnie gratis), co też zrobiłem - i działa jak należy. Ale widzę że wolisz za moją pomoc publicznie napisać o mnie 2 dobre słowa.

Dziękuję i pozdrawiam.

Gość ddmarcin
@ddmarcin: a nie masz przypadkiem skype'a zainstalowanego i odpalonego??

Skypa wyłączyliśmy :P przy instalacji, zresztą tak jak napisałem kolega(świetny, zajefajny gośc, bardzo pomocny) żeby nie było:) instalował mi zdalnie przez teamviewer, wiec faktycznie moze byc bele g... ze nie działa, nie ma to znaczenia wiekszego, nie jestem kozakiem..

w tym temacie

Gość ddmarcin
a to szef ma wiedzieć co z twoim Windowsem się dzieje?

Swirus racja, w tym przypadku na pewno będzie działać właśnie już 2 post jemu to same tłumacze :P

maly o/t kiedyś miałem olbrzymi problem z softem do edycji video, wieszał mi komputer, oczywiście do głowy mi nie przyszło pisać do producenta softu i smarować jego soft na forach, bo się okazało sterownik video karty był nie aktualny, a wyglądało tak że soft nie działa pod Windowsem XP :)

MaxPan Gratulację za szybką diagnozę :)

1. Zupełnie inaczej rozwiazany checker seokatalogów z dodatkowymi opcjami "odsiewania" katalogów

Dzięki za upgrade, ale mam problem z checkerem. Eksportowałem a potem usunąłem sobie wszystkie katalogi z bazy. Mam je teraz w pliku i chciałem żeby skrypt od nowa mi je wszystkie sprawdził. No i tu jest jakiś problem, ponieważ skrypt wykonuje tylko jedną pętlę i ile bym mu w konfiguracji nie ustawił to sprawdza tylko 163 katalogi z listy z ponad 4000, a potem się chyba wiesza. Jest tylko komunikat "pozostało do wykonania xx pętli".

Skrypt jest na serwerze i został prawidłowo upgadowany do najnowszej wersji.

.

Hm sprawdzałem checkera na grupie ponad 15k katalogów i poszedł bez problemu, dawałem na po 50 katalogów na raz.

Może być po prostu tak, że nie pojawiają się informacje od razu, ale pojawi się wszystko na raz - poczekaj dłużej, jeśli chcesz szybko przemielić większą ilość, wystarczy zmniejszyć timeouta(domyślnie 60sec) w konfiguracji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności