Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Taka ciekawostka:

Fatal error: Call to undefined function imap_open() in /home/-----/public_html/seocat/function.php on line 0

Warto przed użyciem funkcji imap_open sprawdzić, czy takowa istnieje i obsłużyć błąd - na przykład poprzez jakąś informację, że imap_open musi być włączona na serwerze (skontaktuj się z administratorem bla bla bla...).

Względnie jeśli takiej funkcji nie ma przejść na inny sterownik i nie dać do wyboru obsługi kont wymagających IMAP ;)

Sam bym sobie pewnie poprawił gdyby nie to, że nie czytam po IONCUbe'owemu (bardziej zakręcony niż Fiński) ;)

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hehe barat racja ;) Ta funkcja powstawała na szybko i jak najbardziej będzie do zmian(nie tylko to akurat) ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Obsługa błędów kuleje ... autentycznie mnóstwo katalogów przechodzi cały proces, a na końcu:

Katalog: www.megastrony.com.pl

Działam na proxy numer: 26 proxy to: 190.202.103.18:3128

Kategoria pierwsza: https://www.megastrony.com.pl/sport-i-turystyka-kat-10/

Podkategoria pierwsza: https://www.megastrony.com.pl/sport-i-turys...tele-podkat-72/

Pozostalo jeszcze na koncie XXX centow. CAPTCHA rozpoznana: cr yelusic

Nie dodano strony - błędy:

Taki komunikat nic nie mówi ... jakie błędy, gdzie, dla czego ... ?

Jest to na tyle absurdalne, że w statystykach jednego projektu mam :

Strona dodana do: 9 katalogów

Pojawiły się błędy w: 603 katalogach

z czego każdy błąd na zasadzie:

21afd.pl --- Nie dodano strony - błędy:

To potrafi na prawdę irytować.

Czy na prawdę ta baza katalogów jest tak lipna, czy to może kwestia ustawień seocata? Przecież taki bajer naraża na straty - 603 razy captcha została rozpoznana (pobrano kasę) a na samym końcu i tak nie udana próba dodania ...

tak taki posty owszem bo "Czy na prawdę ta baza katalogów jest tak lipna".

Soft jest prosty ja drut ale ma więcej jak 2 przyciski start i stop.

Ale mi chodzi o to, że mam komunikat, że wystąpił błąd bez informacji jakiego typu - po dwukropku jest pusto, żadnej informacji ...

Ja rozumiem, że jest więcej ustawień, że katalogi mogę mieć kiepskie, ale komunikat z gatunku błąd: sugeruje, że tam powinno być coś więcej, a nie ma ...

coś w rodzaju "muszę Ci powiedzieć, że ... i umarł"

barat -> żadna dodawarka, która nie jest wspomagana API danego katalogu nie będzie w 100% rozpoznawała wszelkich komunikatów.

Tutaj jedynie można się STARAĆ poprawiać skuteczność, poprawiać skuteczność rozpoznawania błedów itd. Ale nigdy nie uzyska się pełnej ich obsługi.

Wiele katalogów przeglądałem ręcznie, ale ciągle powstają nowe/stare znikają, staram się co jakiś czas aktualizować także o te nowe "niestandardowe" katalogi SEOCAT'a.

Już pisałem w tym wątku jak należy robić, jeśli zależy Ci na jak najmniejszym zużyciu captchy: scrapujesz bazę seokatalogów, dodajesz 1-2 projekty, odrzucasz wszytkie katalogi oprócz tych do których dodało/strona istnieje/błędnie odczytana captcha. Ja w ten sposób uzyskuję bazy rzędu 500-600 darmowych katalogów, wiele osób również tak robi i ten sposób wydaje mi się najlepszy.

[edit] Max owszem ma błędy, ale dlatego że to NOWA, NIE ODSIANA baza. Jeśli ją sobie odsiejesz, dodajesz TYLKO do dobrych katalogów.

Żeby nie być gołosłownym o czym mówię:

bas_seoc.jpg

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

to może po słowie błędy: dopisać coś w rodzaju "katalog niestandardowy nie przyjął wpisu" - chodzi o to, by informacja o błędzie nie kończyła się dwukropkiem co by nie myśleć, że to jakiś bug programu :)

Względnie jeśli robisz CURL'em to może do osobnej tabeli wrzucać całą zawartość zescrapowanej strony HTML po kliknięciu "Dodaj" = będą tam wtedy komunikaty błędów (tylko nie wiem, czy curl podąży za przeładowaniem strony po wysłaniu POST'a).

Potem taka baza może mieć usuwane wpisy starsze niż X dni. Użytkownik klikając na tekst typu "katalog niestandardowy nie przyjął wpisu" zobaczyłby to co "zobaczył" CURL i mógłby do tego się odnieść. Po kliku dniach takie cache i tak by znikało, więc nawet przy 10000 błędów dziennie po 3 to tylko 30k wpisów ... dla mysql nie tak dużo :)

barat -> tu nie jest tak prosto jak by się chciało. SEOCAT ma też działać na tanim sharedzie za 20zł/rok(mówimy o dodawaniu). Nie mogę wykonać wielu rzeczy, które były by fajne, bo by zajechały takie hostingi w tempie ekspresowym, a głównie padała by właśnie baza. Dlatego jest tak a nie inaczej.

wojtekk to nie to,

jjack -> prześlij mi na meila/priv te katalogi sprawdzę, może coś z ustawieniami masz nie tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności