Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

może udostępnić gdzieś listę tematycznych, bo się właściciele zaczynają wkurzać ;) albo chociaż jakiś wątek gdzieś gdzie by oni mogli sami dopisywać się ekstra z określeniem jaka jest tematyka co pozwoliłoby na uporządkowanie list...

wejdź tu: LINK - może mulić lub długo się ładować, dawno nie byłem.

wydaj 2,46 na dostęp 24h (cena chyba się nie zmieniła), pobierz sobie odpowiednią listę w csv lub pobierz całą i wyselekcjonuj w excelu tematyczne - no i po problemie... przynajmniej w większym stopniu :pytajnik:

Ja to zrobiłem na początku jak kupiłem seocata, może dlatego nie potrafie zrobić więcej niż 450 dodań na jednym projekcie ;)

to samo możesz zrobić z listą kupioną na www.katalogiseo.info

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie uważacie, że fajnie byłoby mieć możliwość ustawienia ile razy ma próbować odkodować captche w przypadku niepowodzenia? Wiem, że można potem puścić kolejnego blasta na te nieodkodowane. Nie wiem czemu, ale u mnie jest tak:

1. dodaje do katalogów

2. potem daje, żeby jeszcze raz dodawało do nierozpoznanych captch

3. jesli nadal nie rozpoznalo wsystkich to daje jeszcze raz, ale wtedy jest problem i pokazuje, że nie ma już gdzie dodawać

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

Standardowo w piątek, podaję co będzie w kolejnej wersji.

Każdy otrzyma ją w poniedziałek, o ile wszelkie testy będą pomyślne. Przez weekend będziemy jeszcze wyłapywać możliwe błędy.

1. Dodano 5 pól na opis, z możliwością ustawienia ile razy dane pole ma być wykorzystane("pole" to tytuł/słowa kluczowe/opis)

2. Poprawiono błędne zliczanie ilości znaków w tekście przy podglądzie projektu(zliczało także wstawione w treść linki-anchory)

3. Dodano możliwość dodawania w opisie w dowolnym miejscu(w zakresie jednego pola) takeigo samego tekstu jak tytuł:

- forma ::title:: -> wstawienie wylosowanego tytulu

- forma ::ltitle:: -> wstawienie wylosowanego tytułu ze zmianą wielkości pierwszej litery na małą

Z testów wynika, że taki schemat dodawania wpisów(czyli taki sam tytuł/jak anchor w treści) ma bezpośredni wpływ na pozycję. Testy robione na domenach .info, 3 domeny, proste frazy(takie same), 10 tekstów na stronę, teksty unikalne, wszystko stało na WP.

Pokłon w stronę osoby która to podpowiedziała(niestety nie pamiętam nick'a :).

4. Dodano możliwość odłączenia crona jednym kliknięciem w PA(menu->konfiguracja)

5. Naprawiono: automatyczne usuwanie https:// przed zapisem projektu

6. Naprawiono: błąd przy dodawaniu nowego projektu(aby zacząć dodawać zawsze trzeba było wejsć w edycję->zapisać projekt)

7. Aktualnie limit dodawań dla crona to FAKTYCZNIE dodania(wcześniej - próby dodań).

8. Naprawiono: błędne wyświetlanie linka z pobranych wiadomości(czasami ucinało / na końcu linka)

9. Dodano pobieranie informacji o dodanych wpisach bezpośrednio z API seokatalogu(starsze/nie aktualizowane seokatalogi nie mają takiej opcji = nie pobierze informacji). Dodatkowo, pobrane wpisy można pobrać jako rss, albo jako linki jeden pod drugim w .txt(po czym mozna od razu wrzucić np. w scrapeboxa/gotlinka multilink etc. w celu podlinkowania wpisów)

10. Dodano prostą wyszukiwarkę katalogów z bazy.

11. Poprawiono wybór kategorii/podkategorii

12. Poprawiono skuteczność dodawania(darmowe).

Poniższa uwaga dotyczy tylko tych, którzy mają SEOCAT'a na hostingach.

Co do "dziwnie" działającego crona. Przeanalizowałem 3 przypadki(wspólnie z Wami).

Założenie: Ustawiajmy limit dodań/dzień dla danego projektu na 10. W menu->konfiguracja w polu "Limit dodawania do katalogów" mamy wpisane 20.

Powstający problem: tak naprawdę pomimo ustawienia w edycji projektu liczby 10, SEOCAT doda do 20 katalogów.

Wyjaśnienie: Dzieje się tak dlatego, że jedno wywołanie crona/lub wciśnięcie przycisku "start" - powoduje dodanie DO TYLU KATALOGÓW, ILE JEST USTAWIONE W KONFIGURACJI.

Dopiero na drugim miejscu liczy się tutaj faktyczna ilość dodań dla crona wpisana w edycji danego projektu.

Mając w edycji projektu wpisaną liczbę 10, i w menu->konfiguracja w limicie dodawania dla katalogów liczbę 2 schemat działania wygląda tak:

każde wywołanie crona(przykładowo co 60 sec) spowoduje 2 dodania. Czyli jeśli mamy liczbę dodań dla crona ustawioną na 10, a w konfiguracji liczbę 2, to 10:2=5 czyli cron wykona się 5 razy dla tego projektu. Nie pozostaje żadna wartość z dzielenia - a więc cron zakończy się dodając poprawnie.

Jeśli zostałaby wartosć z tego dzielenia, lub liczba w konfiguracji była by większa od liczby wpisanej w limicie danego projektu, wtedy cron wykona się o jeden raz więcej DODAJĄC DO WIĘKSZEJ NIŻ USTAWIONA LICZBY KATALOGÓW.

Ten sam przypadek, ale w menu->konfiguracja ustawimy limit dodań dla katalogów na 11. Cron musi wykonać się 2 razy, za pierwszym razem doda do 10 katalogów, ale za drugim TEŻ do 10(po podzieleniu 11/10 pozostaje reszta).

Rozwiązanie: jeśli dodajemy cronem i zależy nam na precyzyjnym dodawaniu dziennym, w menu->konfiguracja w polu "Limit dodawania do katalogów" dajemy małe liczby, i odpalamy crona często np. co 60 sekund. Jeśli jednak - jak w przypadku powyżej, możemy "zaokrąglić" limit dodawania do troszkę większej liczby katalogów, dajemy w konfiguracji większe wartości.

Pozdrawiam

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Poprawka właśnie została wysłana.

Jeśli ktoś nie otrzymał a zobaczy ten wątek ;) proszę sprawdzić "spam" i dopiero wtedy proszę o meila zwrotnego.

Kilka dodatkowych uwag co do poprawki:

1. W podglądzie klikając "odśwież" pokazuje się także informacja z którego "pola" pobrano tytul/kluczowe/opis.

2. Aby pole z opisem bylo wykorzystywane przy dodawaniu, musi być wypełniony tytuł/kluczowe/opis(wszędzie, nie tylko w 1 projekcie !)

3. Dodawane wpisów do katalogów darmowych, które akceptują zazwyczaj max. 1 odnośnik poprzez wykorzystanie funkcji ::title:: lub ::ltitle:: w anchorze, ma znaczący wpływ na pozycje.

Wszelkie uwagi/błędy najlepiej zgłaszać tutaj w tym temacie.

Informuję także że to nie koniec poprawek, jeszcze mam pare pomysłów :)

Pozdrawiam

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

marpit -> testowaly 3 osoby, dzis 2 dodatkowe i wszędzie było OK, ale wiadomo - cos można zawsze przeoczyć.

Tytul/kluczowe powinien zostać w 1 projekcie - reszta znika(i tak ma byc - dla każdego pola najlepiej podawać w miare inny tytuł).

Być może nie miałeś wcześniejszej wersji(po prawej u góry pisało V2.1) ?

Wiem że jest błąd przy kopiowaniu projektu, dziś jednak nie wyjdzie poprawka - chcę jeszcze dorzucić pewną funkcję a nie chcę co chwila dosylać nowych paczek, proszę więc o wyrozumiałość... ;)

JJack => poprawione

Doszła jeszcze opcja prostego sprawdzania zaindeksowania wpisów, ale bez proxy, dzięki temu działa bardzo szybko(jak na jednowatek oczywiscie), ale za to po ok. 500-1000 sprawdzeniach jest blokowany IP na jakiś czas. Jak będzie się podobać to w przyszłości dorzucę obsługę proxy.

Jeśli jeszcze wyłapiecie jakieś błędy, proszę o podsyłanie, jutro prześlę łatkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności