Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo problem z captchą miało 5 osób, konta które były zablokowane przez dbc - zostały odblokowane.

Jeśli ktoś ma podobny problem(i o tym nie wiem) proszę pisać, wiem już jak pomagać w takich przypadkach ;)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam uwagę co do funkcji:

/dodawarka.php?action=pobierz_wpisy_api

a dokładnie chodzi mi o eksport danych:

pobierz jako XML nie działa ;)

wywala mi błąd

This page contains the following errors:
error on line 81 at column 47: EntityRef: expecting ';'
Below is a rendering of the page up to the first error.

a po drugie byłbym za dodaniem funkcji eksportu do CSV, gdzie jest po prostu zrzut tabeli którą uzyskujemy po sprawdzaniu przez API

bo np. chciałbym wyciągnąć z listy katalogi z których mnie odrzucono albo wpisy które są jeszcze w moderacji

Z pobieraniem xml faktycznie coś jest nie tak, zajrzę do tego.

Co do drugiego pytania - zaznacz tabelkę która się utworzy i wklej do excela, i masz to samo ;)

Aczkolwiek jeśli będzie kilka osób "za" to zrobię export, z drugiej stony wolał bym zrobić zamiast tego np. automatyczne pobieranie z api dla zdefiniowanych grup katalogów określoncyh stron...

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Hm, czyli poprawka do komórek :D

Po prostu siedze właśnie nad kolejnym znacznie większym update dlatego nie bardzo chcę tracić czas na takie "duperelki" :D

mam pytanko odnośnie sprawdzania katalogów czy jak dajecie do listy np do sprawdzenia 3000 seoków też powiedzmy po 10 pętli macie zwiecha i cześć (niec nie da się zrobić) ??

i jeszcze jedno lepiej pd windołem czy na cronie (pomijam ze komp musi być włączony) ??

Mogą pojawiać się zawieszania jeśli komputer na którym sprawdzacie ma niewystarczające moce, a najczęściej jeśli jest obciążany "skokowo" do max. swojej mocy przez inne programy niż xampp, przykładowo pracuje łamacz captchy(skokowe zużycie procesora) + np. scrapeboxy które pochłaniają pamięć(tu akurat symetryczny wzrost do ilości postowań).

Jeśli jest odpowiednia ilość ramu/procesora gwarantuję że nie ma zawieszeń (sprawdziłem przez noc).

Dla niedowierzających ;) mogę nagrać film gdzie na swoim komputerze(7 letni pentium i 3gb ramu aktualnie pod windows8) przez noc przerobiłem listę ok. 220 tys. wordpresów(w tym ok. 27 tys. poprawnych rejestracji).

Ale, faktycznie przejrzałem te dwie funkcje(odsiewanie wp i seoków) i już poprawiłem kawałek kodu na znacznie bardziej optymalny - i myślę że dzięki temu będzie "latać" nawet na obciążonych maszynach(właśnie wrzuciłem liste 350k wordpres dla testów).

Z tym że poprawki raczej nie będą już wydawane(chyba że b. pilne), ponieważ pracuję nad nową wersją.

Tak, jeśli używasz na komputerze to odłączasz crona na serwerze na ten czas(ogólnie: nie używasz SEOCAT'a w innych lokalizacjach).

Ale, nie musisz koniecznie przenosić SEOCAT'a na kompa.

Równie dobrze(ba, moim zdaniem znacznie szybciej) działa się na najtańszym vps'ie z linuxem, przykładowo posiadam vps'a w virpus.com który mam tylko do odsiewania list i "wstępnego" dodawania katalogów/precli.

Wystarczy ustawić w php.ini max_execution_time na czas nieokreślony(lub duży) aby w tym samym czasie odsiewać listy i dodawać.

[edit] Ten vps o którym pisze kosztuje 36$/przy płatności rocznej, czasami sie zdarzy jakiś przestój ale nie mam zastrzeżeń poza tym. Równie dobrze może być dowolny najtańszy vps byle nie "katowany" 5 dodawarkami i 50 stronami(jak co niektórzy robią ;)

san - zebrałem wiele ciekawych opinii i sam doszedłem do pewnych wniosków, obecna wersja mimio iż w dodawaniu jest dopracowana, z powodu różnych ograniczeń nie pozwala mi efektywnie wprowadzić pewnych rzeczy. Zmieni się wiele, także ogólny zamysł samej dodawarki.

Natomiast nadal nie mam zamiaru iść na ilość skryptów, ale stawiam na jakość dodawania/skuteczność. Czyli zdecydowanie bardziej dodawarka niż spamiarka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności