Gamsiu Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 uderz w stół ... powiedz mi kolego Gamsiu, na co ma wplyw czy sklep z ciuchami kobiecymi okaże się w kategorii Biznes-Handel czy Sklepy internetowe- Odzież? na co to ma wpływ? Na twoje samopoczucie? bo chyba nie na "wartość" twojego dzielą, nie czaruj się ludzie tego nie czytają Nie mówię o takim przypadku jaki przytoczyłeś bo to przykład dobrego dobrania kategorii Miałem na myśli dodawanie wpisu warsztatu samochodowego w kategorii biuro czy RTV. Wiem, że ludzie "nie czytają" katalogów. Jest natomiast grupa osób które dodają wpisy ręcznie. Katalog z bałaganem może skutecznie odstraczyć taką osobe przed wysłaniem SMS'a. Jeśli porządek w katalogu/kategoriach nie poprawi mojego samopoczucia ani nie wpłynie na wartość katalogu to w takim razie po co w ogóle kategorie ? Skoro wszystko można wepchnąć do kategorii biznes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Gamsiu, nu kategorie służą zęby twój wpis "otaczali" tematyczne wpisy, takie było założenie prawdopodobnie. Oczywiście masz racje jeśli ktoś wali sklep wędkarski dział transport , to jedno, a druga kiedy usuwają się wpisy co hipotetycznie pasują, ale mod ma swoje widzi misie Ale racje jeszcze w tym ze katalogi to czyjaś prywatna własność, mogą robić w nich co chcą Katalog z bałaganem może skutecznie odstraczyć taką osobe przed wysłaniem SMS'a. nie nu automaty jeszcze SMS nie wysyłają , wiec taki katalogi nie maja czego sie obawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamsiu Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Gamsiu, nu kategorie służą zęby twój wpis "otaczali" tematyczne wpisy, takie było założenie prawdopodobnie. Oczywiście masz racje jeśli ktoś wali sklep wędkarski dział transport , to jedno, a druga kiedy usuwają się wpisy co hipotetycznie pasują, ale mod ma swoje widzi misie Ale racje jeszcze w tym ze katalogi to czyjaś prywatna własność, mogą robić w nich co chcą Na pewne rzeczy można przymknąć oko, na inne nie. Jeśli ktoś nie poświęcił 30s na skonfigurowanie dodawarki i wybranie poprawnych kategorii tylko wali gdzie popadnie to nie ma litości. Jeśli ktoś się pomylil to od tego jest rola moderatora Ja wychodzę z założenia, że katalogi robi się dla klientów i pod klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 MaxPan ja się tam nie zgodzę z tym, że ludzie nie czytają katalogów regularnie dostaję zapytania czy skupie to czy tamto... raz nawet zapytanie o przesłanie czegoś tam w kontenerach do chin miałem, tak więc ludzie czytają Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 zgadza się, ale tych katalogów co czytają ludzie jest naprawdę nie wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gamsiu Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 zgadza się, ale tych katalogów co czytają ludzie jest naprawdę nie wiele Głównie to katalogi na przechwyconych domenach mają naturalny ruch. Sam otrzymuję wiele zapytań ofertowych i wiele ofert na różne dziwne rzeczy/usługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Czy bez używania deathbycaptcha coś można dodać seocatem, czy umarł w butach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbigniew Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Można, jest trochę darmowych katalogów bez captchy, a 95% katalogów płatnych jej nie używa ;-) Jam jest Zbygniew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas22333 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Mógłby ktoś powiedzieć jak skonfigurować seocata żeby wyciągał linki z poczty? Używam squirrelmail, poczta jest na unixstorm ale ciągle dostaje komunikat, że imap nie jest zainstalowany. Domeny od 10zł - https://www.aftermarket.pl/marketsearch.php?seller=380f6ee80bf9deab6c3056e3b03f8f25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halik Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Przeniosłem ostatnio narzędzie z najzwyklejszego hostingu na vps od vmline.pl, ponieważ tam miałem problem z filtracją katalogów (przerabiało np 200 sztuk i trzeba było cały czas przy tym siedzieć) i niektóre opcje nie chodziły wcale. Teraz dodawanie katalogów ze sprawdzeniem przerabia około 50-70 sztuk, cron nie działa zupełnie (a po sprawdzeniu admina zadania zostały dodane prawidłowo) ;/ Konfiguracja serwera była przeprowadzana przez administratora, zgodnie z ofertą. Jeżeli to pomoże w identyfikacji problemu to w OmniAdd jest problem: jeżeli jestem zalogowany w dodawarce to cron odpala się co 1min, zgodnie z zadaniem, jak sprawdzam np. rano to ostatnie odpalenie cron_add 270 min. temu, a projekty do dodania czekają. Jeżeli ktoś mógłby pomóc proszę o info tu bądź na PW. Środki prezentacji wizualnej. Tablice i gabloty. Zajrzyj: https://www.prosymetric.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 kosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 poczta jest na unixstorm ale ciągle dostaje komunikat, że imap nie jest zainstalowany. mialem taki sam problem z IMAP na unistrom ale w innym narzędziu, admin w 2 minuty coś tam skonfigurował i chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 lukas22333 -> mniej ważne gdzie jest poczta, bardziej gdzie jest SEOCAT wrzucony. Jeśli na unixstorm go masz to nie ma problemu(przynajmniej u nikogo kto tam ma), jeśli lokalnie odpalasz z xampa tez będzie OK. Jeśli od razu wyrzuca błąd o braku imapa to po prostu dograj(ale tak jak pisze, standardowo na unixstrom, vmline i w sumie 90% sharedów jest ta funkcja) Halik -> nie bardzo rozumiem z przerabianiem katalogów ? Jeśli masz ustawiony czas wykonywania skryptu na np. 5 minut - sprawdzi np. 200 katalogów i przerwie, sprawdź najpierw tę wartość. Jeśli cron nie działa - wejdz ręcznie w adres crona i zobacz co się dzieje: www.twojastrona.pl/seocat/cron.php Zobacz jakie komunikaty się pojawią. Ew. pisz do mnie na priv/pocztę. Jeśli chodzi ogólnie o vmline -> zamawiając vps'a tylko pod SEOCAT'a domyślnie jest konfigurowany pod niego, jeśli natomiast macie już jakieś narzędzia i konfiguracji dokonywali admini vmline - prawdopodobnie zoptymalizowali vps'a pod dane narzędzie i CZASAMI trzeba będzie lekko przekonfigurować serwer. SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-finanse Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 trochę się wkręcę w temat i zrobię "reklamę", ale jak dla mnie świetne narzędzie i przede wszystkim rewelacyjny support. Zawsze jak wyskoczy jakiś błąd straseusz jest chętny do pomocy czy jest to godzina 13, czy 22 tak więc polecam dla tych, którzy się zastanawiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas22333 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Problem rozwiązany. Wpisywałem ciągle port do połączenia szyfrowanego zamiast nieszyfrowanego. Straseusz, dzięki za pomoc. Domeny od 10zł - https://www.aftermarket.pl/marketsearch.php?seller=380f6ee80bf9deab6c3056e3b03f8f25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.