czaysoon Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Czy zauważyliście jakąś falę banów na własnym zapleczu? Jestem w trakcie skanowania 1000 domen i oczom nie wierze, po 500 sprawdzonych około 40% dostało bana w google. Rożne serwery, różne skrypty, różna jakość... czy tylko ja mam takie szczęście.... ostatni skan robiłem przed tygodniem, na 1000 domen była 1 zbanowana, a teraz to jakaś masakra.... Ranking pralek Najnowszy ranking telewizorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikeusz Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 To efekt konkursu na łatwo wybanować po tej frazie strony z SWL dopisz się do polishpremiumpress.pl wpis płatny tylko 1$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakręcony Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 1k domen pierwszego rzędu, czy 1k domen z subdomenami? Miałeś na nich tylko linki do swoich stron, tylko SWL'e (stałe, rotacja), tylko adsense, wszyskiego po trochu? - Reklama - Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaysoon Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 1k domen pierwszego rzędu, czy 1k domen z subdomenami?Miałeś na nich tylko linki do swoich stron, tylko SWL'e, tylko adsense, wszyskiego po trochu? 1k domen 1 rzędu, żadnej subdomeny, rozłożone po kilkudziesięciu serwerach na stronach 3-6 linków wychodzących do innych stron, zatopione w treści, wyświetlane w sposób rotacyjny, zmiana linku następuje po 7-14 dniach. Ranking pralek Najnowszy ranking telewizorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veal Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ten sam NS? Podaj ze trzy przykłady zbanowanych domen to będzie można coś ustalić. Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richti007 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Ogólnie masakra. Współczuję Ci stary. A domeny sprawdzasz z jednego IP?? Może polecenie SITE z jednego IP w tak dużej ilości było sygnałem dla Gugla, żeby przyjrzeć się Twoim domenom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sskoczek Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 ciezko mi w to uwierzyć aby taka ilość poleciała.. Czym sprawdzałeś ? Zobacz ręcznie kilka tych niby zbanowanych. Google raczej dla widzimisię nie banuje.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaysoon Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 moim typem, za co dostałem bana jest scrapebox chciałem zdobyć więcej BL i tydzień temu zrobiłem 1 blast na 1000 domen lista 50000 adresów AA, zrobione fast poster, lista "sites used as your backlinks" zrobiłem następująco: https://www.domena1.pl/ {slowo z domeny|Harry- jakies imie} https://www.domena2.pl/ {slowo z domeny|Kate} https://www.domena3.pl/ {slowo z domeny|Adam} https://www.domena4.pl/ {slowo z domeny|Jenny} po sprawdzeniu check'erem, found entries wyniosło 50%, czyli 25 linków na domenę site: sprawdzam przez proxy więc to samo IP odpada, sprawdzane ręcznie też potwierdza bana skrypty zaplecza, są różne, od sklepów poprzez katalogi, blogi, porównywarki; zbanowane domeny są na rożnych serwerach, nie ma tak, że tylko jakieś 1 IP zostało zbanowane na stronach nie powtarzają się te same linki wychodzące Ranking pralek Najnowszy ranking telewizorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richti007 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 nie wydaje mi się aby to było to. sporo osób "dopala" zaplecza scrapeboxem, rumakiem, LFE i innymi podobnymi narzędziami od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Poczekaj 2 dni i się módl, natomiast w przypadki to ja nie wierzę WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoreander Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 wyświetlane w sposób rotacyjny Jaki SWL ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
richti007 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Może to faktycznie wina tej rotacji. Zmiana linków w treści co 7-14 dni to chyba nie wyglada naturalnie. Jeżeli wszystkie zaplecza zbanowane linkowały do jakichś konkretnych stron to Gugiel mógł to bez problemu wykryć. Czy domeny były zakupione na 1 osobę? WhoIS widoczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaysoon Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Jaki SWL ? własny wewnętrzny swl po lepszej analizie wynikło, że wszystkie zbanowane domeny stają na jednym hostingu, na róznych IP, jednak ta sama klasa, wszystkie domeny jakie mam, są na te same dane whois najdziwniejsze, że zostały zbanowane różne skrypty, jak i to, że niektóre domeny były świeże, zakupione raptem kilkanaście dni temu, dopiero co weszły do indeksu jak i już wiekowe domeny, dodatkowo były też domeny przechwycone, które miały jakiś site i BL i do tej pory ładnie się przeindesowywały na nowa treść; sprawdzam resztę domen na innych serwerach, na razie wygląda dość dobrze, czy powodem bana może być np. pad serwera? może jakiś czas był jakiś błąd, którego nie zauważyłem Ranking pralek Najnowszy ranking telewizorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 czy powodem bana może być np. pad serwera? może jakiś czas był jakiś błąd, którego nie zauważyłem Jesli domeny weszły do indeksu i nagle wszystkie wyleciały to raczej nie wina serwera. Nawet gdyby był niedostępny dla botów googla, to od razu google nie wyindeksował by wszystkich stron - coś zawsze by zostało w indeksie. Tak się kończy zabawa w mocneseo na własnym zapleczu. M Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulfik Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Jaki SWL ? wszystkie domeny jakie mam, są na te same dane whois jak dla mnie to wiele wyjasnia. Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik- NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.